Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

'Thrift finds'

16

maart

2015

Vliegveld Markt Twente | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen week heb ik niet de tijd gehad om te bloggen, maar achter dit scherm wordt zeker niet stil gezeten! Gisteren bezocht ik samen met Stephan de vlooienmarkt in Hangar 11 op Vliegveld Twente. Ik had er eerder over gehoord en was nieuwsgierig naar de opzet van de rommelmarkt op dat terrein. Het klinkt namelijk wel super gaaf; “rijdend over de startbanen van Vliegveld Twente met zicht op opstijgende en landende zweefvliegtuigen”… Omdat mijn vader F-16 piloot was van beroep en ik ‘bekend’ was op het terrein vroeg ik me af hoe ze daar een rommelmarkt hadden gevestigd. Ik had grote verwachtingen van een hoop sfeer en gezelligheid, maar afgezien van een paar restanten van attributen van defensie was het voor mij eigenlijk niet meer te herkennen als vliegbasis. Geen vliegtuig gezien. Naar mijn mening kan er aan uitstraling nog een hoop verbeteren om het dé “grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Twente” te laten worden. Volgens hun eigen zeggen hebben zij de ambitie wel! Ik vond de entree prijs erg hoog (namelijk €5,- per persoon!) wat voor mij bijna een reden was om niet te gaan… Zonder goede reden; tóch gegaan en een lamp vaasje gekocht van Serax, een blik (voor bij de rest van mijn verzameling) en een ring met marmeren steen. Ik ben er blij mee, maar als ik bereken hoeveel Stephan en ik samen aan entree kwijt waren en het geld voor de spullen bij elkaar optel, was ik nog veel geld kwijt! Voor mij niet voor herhaling vatbaar, mits die entree naar beneden gaat!

In ons Oosten hebben we geen Loods 5 op een half uurtje rijden afstand. Iedereen koopt maar datzelfde spul bij IKEA in Hengelo; er is zo weinig keus. En juist al die hangards op dat terein met parkeergelegenheid in overvloed hebben dat potentie uit te groeien tot ‘Loods Oost’ (…zo zie ik dat dan voor me). Een gigantisch terrein met units die worden verhuurd aan jong, enthousiaste, startende ondernemers in de woonbranch. Met gezellige terrassen en eetkraampjes buiten de hangards… Als ik toch miljonair zou zijn…

Vliegveld Markt Twente | Makien Verkroost Interior Design + Styling


16

januari

2015

Kringloop liefde | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Waar koop je tegenwoordig nog wat leuks voor maar 15 euro!? Bij de kringloop in ieder geval! Ik heb afgelopen paar weken kleine kringloopschatten bij elkaar gescharreld en als ik het zo bij elkaar zet, wordt ik er intens gelukkig van, haha! Dergelijke blikken vind ik nog maar weinig en als ik ze vind zijn ze vaak veel te duur, maar deze mocht mee naar huis! De cocktailprikkers vind ik leuk om gewoon op tafel te zetten met kaas of olijven als we visite hebben en de serveerschalen en kop en schotels komen altijd van pas! Van servies met bloemenprintjes en vrolijke kleuren immers niet genoeg hebben ;) De lamp kocht ik voor een leuk DIY project. To be continued!


20

juni

2014

Brocante Parade Diepenheim | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Jahaaa! Ik kijk altijd heel erg uit naar kunst, antiek, brocante, rommel of vlooienmarkten! Vandaag had ik speciaal vrijgenomen om samen met mijn moeder en een vriendin naar Diepenheim te gaan voor de jaarlijkse brocante parade. Mijn moeder en ik hebben voorgaande jaren altijd zelf met een kraam gestaan om brocante te verkopen, en ik vind het echt één van de leukste markten die er is! Het zijn eigenlijk allemaal ‘mooie’ kramen; erg leuk om ook gewoon rond te lopen en inspiratie op te doen. En voor wie denkt dat brocante alleen maar tuttige en popperige oude meuk is… Het is een kwestie van goed speuren! Ik heb best behoorlijk wat centjes uitgegeven vandaag, maar mezelf ook wat centjes bespaard. De schakel armband was liefde op het eerste gezicht! Ik wil al heel lang een Buddha to Buddha armband, maar daar stond dan een kleine 3 jaar sparen tegenover. Dit juweeltje was (laten we maar zeggen) 10x goedkoper en even mooi!! Dat soort aankopen kunnen echt mijn weekend maken. De drie ronde blikken heb ik ooit gehad (minder mooi van kleur) en heb ik ook weer weggedaan. Toen heb ik zoveel spijt gehad dat ik vandaag niet hoefde te twijfelen; ze waren van mij! Het ijzeren schaaltje op voet wordt waarschijnlijk een fruitschaaltje en het hertengewei krijgt een kleine make-over (to be continued). 


30

mei

2014

Vintage Friday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen zondag vertelde ik al dat ik op de rommelmarkt een paar schatten had gevonden tussen de rotzooi… Zie hier; de koperen console die ik een plankje gaf en verfde in de kleur van onze muur (mijn opa zou zeggen dat ik van een kwartje een dubbeltje heb gemaakt ;) Ons nieuwe bed is een stuk hoger (lees: zo’n 30-40 cm) dan ons oude bed en dus staan de nachtkastjes niet meer naast het nieuwe bed! Deze console was wel een uitkomst. Ook kocht ik een knaloranje, gehaakte sprei en een koperen lijstje. Te kitsch voor woorden. Het lijstje krijgt nog een mini make-over…


01

maart

2014

Gelukkige vondsten | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vanmiddag ben ik samen met mijn moeder ‘even’ naar de kringloop geweest om wat spullen weg te brengen en ik kon het natuurlijk niet laten om tóch even stiekem naar binnen te lopen. Ik ben wel super blij, want ik heb voor mezelf toch best wat leuk en kleine snuisterijen gekocht… Voor een prikkie! Ik vind de laatste tijd die marine blauwe kleur zo mooi! En tsja; die kolibries en andere vogeltjes en bloemetjes maakten het toch helemaal mij! Het marmeren kistje op pootjes ga ik gebruiken voor kleine sieraden en die boekjes met waanzinnig mooi handgetekende bloemen en insecten vond ik geweldig! Ik hou van dat soort oude illustraties. Misschien komen ze nog  ‘ns van pas.

Gelukkige vondsten | Makien Verkroost Interior Design + Styling


20

februari

2014

Roosjes | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was heerlijk wakker worden door het geluid van vogeltjes met lentekriebels en iets te enthousiast was ik vanmorgen denk ik dan ook aan het opruimen en stofzuigen… Want op één of andere manier bleef ik achter het snoer van mijn ‘rozenlampje’ hangen en nog geen moment later spatte er duizenden stukjes glas door de lucht… HUILEN, moest ik. En ik zal wel overkomen als een heel materialistisch meisje, maar dat ben ik ook.

Het ijzeren lampje vond ik ooit helemaal verroest in de kelder van mijn ouders toen we aan het opruimen waren. Mijn moeder wilde het weggooien, maar ik vond het zo een sierlijk ding dat ik het wilde houden. Een jaar later kwam ik pas de lichtbron tegen, waarvan ik vond dat het mijn lampje helemaal ‘af’ maakte. Die lichtbron hebben kennissen van mijn ouders ooit meegenomen van een reis die ze maakte en jaren later zat dat lampje in een doos die ze aan mijn moeder gaven, omdat ze er op waren uitgekeken, maar het zonde vonden om zomaar weg te gooien. Mijn moeder gaf me dat lampje, omdat ik ‘iets met roosjes had’ (ja, ‘ik heb ook iets’ met; hertjes, vogeltjes en dino’s) en daar was ik toen ook heel erg blij mee! Het roosje lichtte blauw op en zo’n lampje had ik nog nooit gezien… Dus vet sentimenteel verhaal, maar het leek net of die twee voor elkaar waren ontworpen. En toen ik het vanochtend liet vallen, moest ik gewoon huilen. Ik dacht nooit meer hetzelfde lampje te gaan terugvinden en ik kon het ook inderdaad niet vinden. Totdat ik mijn mail opende! Mijn liefde had mij een ‘bevestiging van koop’ doorgemaild vanaf Ebay. Laten we het houden op hormonen, maar dat vond ik toch wel zo’n lief en romantisch gebaar dat ik weer een traantje weg moest pinken. Hij was via-via terecht gekomen op een website, genaamd ‘Kilokat’s antique light bulb site’ waar meer van die kunstige halogeen lampen stonden. Onder de afbeeldingen stond de fabrikant van deze mooie maaksels. De ‘Aerolux Light Corporation’ introduceerde in 1938 gloeilampen waarin figuren, zoals Mickey Mouse, roze olifanten, bloemen, enz. verwerkt waren. Het bedrijf heeft tot de jaren 70 prachtige dingen gemaakt, maar helaas bestaat het niet meer… Ik ben blij dat ik nu weet waar het lampje vandaan komt, maar ik ben nog blijer met mijn liefde!! Dank je wel :)


14

januari

2014

Kleurrijk brocante | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik ben een hele grote verzamelaar, dat zit in mijn bloed! Maar daarnaast is het afstruinen van kringlopen en rommelmarkten denk ik ook wel mijn grootste hobby! Voor zo min mogelijk geld de meest mooie spulletjes kopen; heerlijk! Al vanaf mijn twaalfde vond ik het leuk om samen met mijn moeder naar de kringloop te gaan. Toen ik achttien werd, zijn we samen een winkeltje begonnen. We kochten meubeltjes, knapten deze op en verkochten het. Die winkel hebben we opgeheven, maar de verslaving om spulletjes te blijven kopen en op te knappen, is gebleven. Vandaar dat we hebben besloten dit jaar op 22 en 23 maart een 'Brocante Weekend' te organiseren. Mijn moeder, een vriendin van mijn moeder en ik hebben samen door de jaren heen behoorlijk wat leuke spullen verzameld en ook de aankomende tijd proberen we zoveel mogelijk van dit leuks te verzamelen om tijdens dat weekend allemaal bij elkaar te zetten en te verkopen. Van meubels tot aan servies! Voor alle mensen die net zo veel houden om te struinen en snuffelen; jullie zijn op 22 en 23 maart allemaal van harte welkom aan de Grotestraat 68 te Eibergen van 10-17 uur.