Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

'Our home'

01

januari

2016

Nieuw jaar | Makien Verkroost Interior Design + Styling

GELUKKIG NIEUWJAAAAAR! Ik hoop dat iedereen net zo’n gezellige jaarwisseling heeft gehad als wij :) Wij sloten het oude jaar af met vrienden, spelletjes, hapjes en drankjes en het vuurwerk was nog nooit zo mooi als afgelopen nacht… Vandaag begin ik alweer aan mijn derde blogjaar! En 2016 staat voor mij in het teken van verandering en veel nieuws! Ik verheug me erop! En toch ga ik vandaag lekker niets anders doen dan in bed hangen met mijn laptop! Ik wens iedereen al het geluk in de wereld voor dit nieuwe jaar :) Liefde alom.


25

december

2015

Kerst 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dat onze kerst niet meer stuk kan, hoef ik vast niet meer uit te leggen ;) Maar ik wilde iedereen via deze weg toch graag nog even een hele fijne kerst wensen <3 Wij hebben gisteravond gezellig met z’n tweetjes zitten zwijmelen bij ‘All you need is Love’ en vandaag en morgen gaan we heerlijk burgerlijk op familievisite. Fijne kerst!

Kerst 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling


24

december

2015

Ons nieuwe huis | Makien Verkroost Interior Design + Styling

WE HEBBEN EEN HUIS GEKOCHT!! En dat wilde ik eigenlijk al veel langer aan iedereen vertellen, maar ik ben te bijgelovig om zulk soort dingen van de daken te schreeuwen, totdat letterlijk alles zwart op wit staat… Op dinsdag 3 november tekenden we het voorlopig koopcontract en gisteren kregen we dan eindelijk te horen dat de financiering rond is!! De sleutel ontvangen we al op 18 januari 2016! Voor die tijd moeten we nog zoveel uitzoeken, plannen en regelen… Voor nu; WE KEEP CALM AND HAVE A GLASS OF BUBBLES :D


02

november

2015

Na de opening | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen weekend was dan eindelijk het moment waar mijn moeder en ik zo lang naar toe hadden geleefd; de opening van haar showroom en mijn interieurstudio in hun prachtige huis! Wat was het een ontzettend geslaagd en bovenal gezellige dag! Veel vrienden, familie, bekenden en onbekenden kwamen langs met cadeaus, bloemen, felicitaties en positieve reacties. De tijd die vooraf ging aan de opening was hectisch en stressvol en om eerlijk te zijn, raakte mijn energie een beetje op, maar de opening geeft weer zoveel moois. Gisteren en vandaag ben ik ziek, want dat heb ik altijd als ik ineens zoveel stress kan laten vallen ;) Maar ik wilde jullie een aantal foto’s laten zien. De foto’s zijn gemaakt door mijn zusje Marjolein, mijn vriend Stephan en mijn stagiaire Madita :)

Na de opening | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na de opening | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na de opening | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na de opening | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na de opening | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na de opening | Makien Verkroost Interior Design + Styling


14

oktober

2015

Herfst wonderen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

De herfst is voor velen nat, koud en alleen maar narigheid… Voor mij; ik hou ervan! Het is namelijk ook het seizoen waarin alles rood, oranje en geel kleurt. Ik vind dat iets magisch en sprookjesachtigs hebben! En op dagen dat de zon niet schijnt, dan zit je binnen. Nou en! Veel van mijn werk doe ik toch achter mijn laptop en ik baal meer van binnen zitten wanneer het buiten mooi weer is, dus voor mij is het prima zo ;) Ook de donkere avonden die vroeg beginnen, vind ik heerlijk. Al mijn favo-woonprogramma’s zijn weer begonnen (Eigen huis & Tuin, RTL Woonmagazine, VT Wonen en nieuwkomer House Rules Holland) en ik kan op regenachtige dagen in het weekend ongegeneerd 4 films(!!) achter elkaar kijken met een bak pepernoten en een kop warme chocomel, hoe fijn is dat!

Afgelopen weekend maakte ik fijne wandelingen en mooie foto’s van het sprookjesbos. In Eibergen ;)


21

september

2015

Stress voor wat nog moet komen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Net als ik, is ook mijn moeder verslaafd geraakt aan Instagram. Sinds hun huis flink is opgeknapt en stylisch is ingericht door ‘yours truly’ deelt ze prachtige foto’s van hun interieur. En extra leuk om te vertellen, is dat mijn moeder via Instagram door verschillende partijen is benaderd voor een ‘binnenkijker’. Ik zie dat toch als een soort kroon op mijn werk en als een bevestiging van dat wat ik heb gedaan bij onbekenden in de smaak valt. Toestemming om trots te zijn; dat had ik wel even nodig! Aankomende week komt er dus een professionele fotograaf om foto’s te maken van het huis van mijn ouders en voor die tijd is er toch nog één en ander aan puntjes op de spreekwoordelijk ‘i’ te zetten. Best spannend, tóch?! 


18

september

2015

Nog meer goed nieuws | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na weken/maanden van stress en chaos in huis, nog meer lichtpuntjes! Stephan was druk met afstuderen en solliciteren en ik druk met werk en klussen. Daar lijkt nu gelukkig allemaal wat meer rust in te komen. En zekerheid! Want Stephan heeft op dezelfde middag dat hij groen licht kreeg voor zijn afstuderen een vaste baan aangeboden gekregen bij een IT bedrijf waar hij HEEL graag wilde werken. Momenteel zijn we zelfs aan het zoeken naar onze eerste koopwoning en nu ook de verbouwingen in de woning van mijn ouders bijna zijn afgerond, valt er dan toch behoorlijk wat te vieren. En ik weet niet of iedereen het zo sterk heeft als ik heb, maar ik móet zo af en toe cadeautjes voor mezelf kopen. Zo ook deze Jieldé lamp... Ik moet zeggen dat dit niet een impulsaankoop was, maar dat ik er echt voor heb gespaard. Ik vind het zulk onwijs mooie lampen! Al dat vrolijke nieuws wilde ik vandaag dus even met jullie delen!

Mochten jullie trouwens iemand kennen die zijn of haar woning nog niet in de verkoop heeft staan, maar wél wil verkopen (je oma’tje van 85 die het onderhoud gewoonweg teveel wordt); wij zoeken een leuke kluswoning in Eibergen (jaren 20/30 heeft onze voorkeur) tot €150.000. Want ondanks alle berichten over het grote woningaanbod in de media, vinden wij die vele woningen nogal tegenvallen!s


16

september

2015

Belangrijke update | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na mijn 4 maanden ‘blogstilte’ wil ik me de aankomende periode alleen maar focussen op meer positieve dingen en de vrolijke vooruitzichten. Daarom wil ik een (voor mij) belangrijke update met jullie delen!

Vorig jaar oktober maakte ik voor mijn ouders een interieurontwerp voor hun gehele stadsboerderij uit 1800. Toen ik de 3D visualisaties van mijn ontwerp liet zien, waren ze overtuigd en zijn ze begonnen met verbouwen! Toen in mei de bovenverdiepingen waren afgerond, was de begane grond aan de beurt. De afgelopen paar maanden ben ik veel in Eibergen geweest om te helpen en al het klussen begint nu dan ook langzaam tot een eind te komen! Het wordt SUPER mooi! En! Het grote, fijn en hartstikke belangrijke nieuws is dat ik straks een eigen plek krijg waar ik interieuradviezen mag gaan geven!

De woning van mijn ouders staat namelijk in een winkelstraat en heeft een grote begane grond met twee woonkamers. De ruimte aan de straatkant werd de laatste drie jaar gebruikt voor opslag van meubelen voor Frechic. En dat vonden mijn moeder en ik zonde, want er zo veel meer uit te halen. Het idee is dat de ruimte straks optisch in tweeën wordt gesplitst zodat zowel mijn moeder als ik er beiden een deel van kunnen inrichten. Zij krijgt een podium voor de producten van Frechic en ik een mooie plek waar ik mensen kan ontvangen en interieuradviezen kan geven. Een winkel met interieurstudio leek ons de ideale combinatie voor de ruimte en om straks een fysieke plek te hebben, is fantastisch! Ook mijn website is inmiddels vernieuwd (met heel veel dank aan Stephan) en we proberen een datum in oktober te prikken om ‘open’ te gaan. Tegen die tijd hoop ik jullie allemaal te zien bij de opening :D


14

september

2015

Gewoon DOEN | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag dan toch een bericht; ik leef nog! Vier volle maanden heb ik mijn blog ontweken… Er is ontzettend veel gebeurd in de afgelopen vier maanden tijd; ik heb veel positief nieuws ontvangen en er zijn heel veel leuke vooruitzichten voor vooral mijn bedrijf, maar helaas waren er ook een paar behoorlijk heftige dingen waardoor ik alle positieve energie verloor om de draad weer op te pakken.

Vandaag doe ik dan toch een poging met een vrolijk nazomerplaatje waar iedereen met dit troosteloze weer wel wat van kan gebruiken :)


13

mei

2015

Mentale voorbereiding | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik hou van de lente en zomermaanden! Vooral omdat het dan lekker lang licht en zonnig is, maar ook omdat het de periodes zijn waarin het meest georganiseerd wordt aan markten. En ik hou van markten ;)! Niet alleen om er als bezoeker aanwezig te zijn, maar ook om achter de kraam te staan. Samen met mijn moeder en haar bedrijf Frechic sta ik op vrijdag 19 juni weer op de Brocante Parade in Diepenheim en daarvoor zijn we nu al spulletjes opzij aan het zetten. Op zondag 27 september staan we op de Vroolijke Brocante Markt in Brummen. Beiden gratis entree en parkeren! Het beloven twee leuke markten te worden en misschien komen er nog meer markten bij op onze planning.

Voor vandaag alleen maar een paar lente-plaatjes vanuit huis! Ik ben me vast mentaal aan het voorbereiden op een druk weekend (informatie volgt later ;).


24

april

2015

Thee feestje | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik had vandaag een wel heel bijzonder feestje! Mijn zusje gaat 4 mei naar het gemeentehuis voor een geregistreerd partnerschap en wij vonden dat daar wel een vrijgezellenfeestje bij hoorde! Echter is mijn zusje momenteel halverwege haar eerste zwangerschap en een avondje stappen zou hem dus niet worden… Haar beste vriendin bedacht om een verrassingsfeest te organiseren voor haar in de vorm van een high tea bij mijn ouders in de achtertuin. We waren dagen van te voren al bezig met de aankleding van de partytent en het verzamelen van alle servies en daarnaast maakte iedereen nog super lekkere hapjes en drankjes. Al met al was het even wat werk om alles op korte termijn te regelen en het ook daadwerkelijk als verrassing te houden, maar wat een geslaagde dag! …Ik kan nu geen thee of eten meer zien, maar ik heb morgen spierpijn van het lachen!

Thee feestje | Makien Verkroost Interior Design + Styling


22

april

2015

Magnoli JA | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Oh, how I love spring… De lente is zoo magisch; van mij hoeft het nooit zomer te worden! Warm genoeg om zonder jas naar buiten te gaan en fris genoeg om NIET in bikini te hoeven lopen ;) Maar vooral het groen in de natuur die weer tot leven komt. De straat achter ons huis kleurt al helemaal roze en staat vol prachtige Kersenbloesem. “…als ik later groot ben” en een tuin rond het huis heb, dan wil ik overal bloesembomen en magnolia’s. Het zijn maar ongeveer twee weken dat ze bloeien, maar ik vind ze zó mooi. Van de week knipte ik een Magnolia tak uit de tuin van mijn ouders en zette hem op de vaas. Het is geen tuin, but will do for now ;)!

Magnoli JA | Makien Verkroost Interior Design + Styling


07

april

2015

Tussen de drukte door | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Tussen de drukte door dan toch even snel een kleine blogpost om te laten weten dat ik nog leef… Zo had ik het mij ook niet voorgesteld toen ik begon met mijn blog ;) Maar het is een goed teken; ik ben leuk druk!

Met Pasen zat ik niet aan tafel! Ik leek wel de enige… Ik stond bij mijn ouders op de ladder met een kwast in mijn handen en ook de aankomende twee weken zal ik veel in Eibergen zijn om nu dan ook de benedenverdieping aan te pakken. Het wordt zo mooi! Op de website van Frechic is al deels te zien hoe de bovenverdieping er op dit moment uit ziet, en ook die wordt alsmaar mooier. Ik houd jullie op de hoogte. Beloofd!


23

maart

2015

Makien Verkroost interior design + styling | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Yeay! Vandaag kan ik dan eindelijk mijn website aan jullie presenteren! Als je me volgt via social media dan heb je  ‘m vast al wel gezien, maar ik heb niet eerder de tijd gehad om er ook over te bloggen.

Best spannend, want nu is het dan ineens ‘echt’! Ik sta sinds van de week ook officieel op de website van BNS CRISP; een beroepsvereniging voor Nederlandse stylisten. De toevoeging BNS haakt aan bij beroepsverenigingen als BNI, BNO en BNA en benadrukt daarmee de professionaliteit van de aangesloten stylisten. Ik ben dan ook best wel trots! Het is iets waar ik (en mijn vriend trouwens ook!) de afgelopen 2 maanden druk mee bezig zijn geweest. Stephan heeft mijn website precies gemaakt zoals ik dat wilde en ik ben er zelf dan ook heel erg blij mee! Ik zou het heel leuk vinden om te horen wat jullie ervan vinden (en opbouwende kritiek is ook áltijd welkom ;)


27

februari

2015

Fris de lente in | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik was ineens zo uitgekeken op het IKEA Brakig behang in de woonkamer dat ik het woensdag plots besloot over te schilderen… We zijn zeg maar weer terug waar we begonnen; wit! En omdat ik vond dat ik lekker bezig was, heb ik de mintblauwe verf die ik over had van de woonkamer maar eens tegen de muur in de slaapkamer gegooid. De paarse kleur die de slaapkamer had, vond ik ook mooi, maar de mintblauwe kleur staat wat frisser en vrolijker. Ik heb door ‘het hele huis’ wat dingen verschoven en verhangen en het kan er weer even mee door! Mijn zusje maakte gisteren al prachtige interieurfoto’s van ons huis en deze zullen eerdaags op mijn facebookpagina en website te zien zijn.

Vandaag is de woning van mijn ouders aan de beurt; de hele dag staat in het teken van foto’s maken.


14

januari

2015

Pyjamadag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Niets fijner dan een pyjamadag op een doordeweekse regenachtige dag! Mijn weekenden zijn de laatste tijd geen weekenden meer, dus op zo’n doordeweekse dag een beetje niksen, is geoorloofd! Op zo’n dag doe ik eigenlijk niets anders dan tv kijken; ik ben een ontzettende filmliefhebber en kijk ook graag series… Action / sci-fi films als ‘The edge of tomorrow’ en ‘X-men; Days of our future past’ kijk ik graag! Of goede rampenfilms! Ik hou er van… Voor goede filmtips houd ik me aanbevolen!


05

januari

2015

Doe mij maar lente | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Als je al wat wilde kopen, kun je dat het beste doen na al die feestdagen… In de opruiming! En na al die donkere dagen en die vele regen, moest ik wat kleur en lente in huis halen. Ik kocht weer tulpen, nieuwe kaarsen in allerlei vrolijke kleuren en kussenhoesjes. Ik blijf aan het schuiven en veranderen in huis en er komen ook steeds nieuwe kleuren bij! Zo wordt het misschien ooit wat minder roze in huis ;)


01

januari

2015

Iedereen een heel gelukkig, gezond en voorspoedig 2015 gewenst!!

Stephan en ik hebben oud&nieuw thuis gevierd met 2 van onze beste vrienden en vandaag is er ook wat te vieren… Want precies een jaar geleden startte ik mijn blog! En met een blijvend stijgende lijn in volgers en lezers, gaan we gewoon door! Mijn goede voornemen voor dit jaar is om mijn blog beter ‘bij’ te houden met nog meer leuke DIY ideeën, leuke shopadressen en nieuws en trends rondom wonen :)


19

december

2014

Nieuw groen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een klein beetje zon en ik greep mijn kans! Even wat foto’s maken in huis, want voor de rest is er met dit weer niet zo gauw iets ‘mooi’ te fotograferen. Niet door mij althans ;)

Ik had inmiddels zoveel waxinehouders verzameld dat ik maar heb besloten ze bij elkaar te zetten en er cactussen in te potten (wat overigens echt geen prettig karweitje is!) Op deze foto zie je niet dat sommige potjes van de binnenkant roze zijn, maar dat je daar net wat van ziet, maakt het leuk! Ik was de lijsten met quotes en zwart-wit tekeningen even zat, dus gedurende de winter even wat zomers gevoel rond de haard!


04

oktober

2014

Pastels en neon | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wat kan er toch veel in korte tijd gebeuren…! Veel leuke, maar ook minder leuke dingen maken dat ik de afgelopen tijd te weinig tijd heb gestoken in mijn blog. Iedere dag weer nam ik me dan voor om mijn laptop aan te zetten en maar gewoon te ‘doen’, maar de laatste tijd heb ik ook het concentratievermogen van een poffertje en dan ben ik al afgeleid door tien andere dingen nog voordat ik twee woorden heb geschreven.

Ik ga het wel inhalen, want al die leuke winkeltjes die ik heb bezocht of DIY projecten die ik wel heb uitgevoerd, maar nog niet heb vastgelegd in mijn blog, wil ik jullie niet onthouden!

Ik probeer in huis ook nog steeds van alles te veranderen. En nadat ik afgelopen week de Woonbeurs had bezocht (foto’s volgen nog), begon het wel te kriebelen om eens wat grotere veranderingen aan te brengen. Vandaag heb ik samen met mijn moeder gewinkeld en besloot ik dus maar gewoon een emmer verf mee te nemen… Zie hier het resultaat van een erg ongeduldige ik ;) Het zit er op en ook Stephan is er erg blij mee!

De prachtige poster op onze zuiltjes, is van Zilverblauw. Ik volg haar blog graag en wilde al heel erg lang deze poster. Het totaalplaatje klopt zo gewoon veel beter, niet?


30

augustus

2014

Bråkig behang | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Omdat we toch al zo aan het veranderen waren in huis, hebben we maar meteen doorgepakt! We kochten bij IKEA in de opruiming de laatste rollen behang uit de Bråkig collectie. Ik vind het een ontzettend mooie, grafische print… Maar wat een rotbehang! Het zal wel aan mij liggen, maar papierbehang is zó niet mijn ding. We zijn blij dat het erop zit… En heel eerlijk; over een tijdje ben ik hier denk ik wel op uitgekeken, maar voor nu ben ik heel blij met het behang!

Bråkig behang | Makien Verkroost Interior Design + Styling


26

augustus

2014

Vakkenkastverrassing | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Toen ik iets langer dan een half jaar geleden werkloos thuis zat, heb ik ons hele appartement gedigitaliseerd… Ik maakte een 3D model van ons huis in SketchUp en richtte ‘ons huis’ opnieuw en helemaal anders in. Echt het toppunt van verveling, ik weet het. Het kastje dat ik ontwierp voor het plan, vond vooral Stephan heel erg mooi. En! In het diepste geheim werkte hij op dagen dat ik moest werken aan het realiseren van dit meubel. In Eibergen. Bij mijn ouders. Het is echt ongelofelijk, maar ik heb niets doorgehad! Op een gegeven moment had Stephan het wel gehad met het geheim houden (en het kastje), want nog voordat het ‘af-af’ was, onthulde hij de verrassing in de schuur van mijn ouders. Het schijnt echt een rotklus te zijn geweest en er zitten heel wat uurtjes bloed, zweet, tranen, maar vooral liefde in! …Ik moest het alleen wel zelf nog even in de lak zetten ;)! Maar wat is-ie mooi geworden! Afgelopen week kreeg het meubel zijn laatste laklaag en vandaag mogen jullie ‘m dan ook zien :) Het bankje dat voorheen onder onze televisie stond, heeft plaatsgemaakt voor deze pracht van een vakkenkast! Dank je wel, lieve, romantische liefde <3 !!

Vakkenkastverrassing | Makien Verkroost Interior Design + Styling


23

augustus

2014

Luipaard printjes | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik had altijd iets tegen luipaardprintjes; ik vond het ontzettend kitsch en ordinair! Stephan deelde deze mening, sterker nog; hij heeft er een gigantisch afkeer tegen! En tóch heb ik zelf nu espadrilles met luipaardprint en neon ronze randje gekocht! En ik vind ze zó leuk! Ik draag ze alleen bij zwart en dan vind ik het helemaal niet ordinair staan (Stephan vind het verraad aan ‘onze’ overtuiging).

Deze zijn van het merk NORR en ik ben er heel erg blij mee! Toevalllig kocht ik eerder bij Sacha al een shopper met luipaard print en neon randje… Deze zouden het in een setje ook prima doen!


12

augustus

2014

Flower leftovers | Makien Verkroost Interior Design + Styling

De potroos kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn ouders en zette ik in het mandje van Kitsch Kitchen. En in een klein glaasje en in mijn pistol vase van Bloomingville zette ik de leftovers van mijn veldboeket. Dit zijn volgens mij zo’n beetje de laatste veldbloemen van dit jaar. Ik heb zelf al een beetje een herfstgevoel gehad deze week! Ergens kijk ik er wel weer naar uit… Een kleurenregen van bladeren en kopjes chocomel na een boswandeling door de bladeren…


09

augustus

2014

Meet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen woensdag werd ik 25! …Vijf. En. Twintig. Ik was niet van plan om het in augustus groots te vieren (dat wil ik later deze zomer misschien inhalen), maar toch had ik een geweldige verjaardag! Ik kreeg het beste cadeau OOIT… Een super lief en mooi, jong poesje! Dus nu hebben we Sushi met Soja :D En Sushi weet nog niet helemaal wat hij van haar moet denken, maar ik ben het gelukkigste meisje op aarde! Ze is zo ontzettend zoet… Dus aankomende periode; veel babyspam ;)

Meet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + StylingMeet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + StylingMeet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Daarnaast stonden er om 17 uur ook twee van mijn beste vrienden op bezoek om Stephan en mij mee uit eten te nemen naar Blue Sakura om (jawel!) sushi te eten! 


24

juli

2014

Hortensi JA | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Gotta love hortensia’s, in alle vormen, maten en kleuren! Wat een prachtplanten… Mijn moeder is er al net zo dol op en in de tuin van mijn ouders staan er dan ook een hele hoop. Mijn moeder had er in huis een aantal op een vaas gezet en ik vond dat zo mooi dat mijn moeder voor mij ook een flinke bos heeft geknipt. We hebben nu weer een huis vol bloemen!

Hortensi JA | Makien Verkroost Interior Design + Styling


22

juli

2014

Genoeg (om) handen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik schijn heel langzaam en heel onbewust een soort handenverzameling op te bouwen… Ze staan daar ook heel functioneel te zijn hoor, ze dragen mijn sieraden! Maar ik vind handen ook gewoon heel sierlijk. De houten hand is nieuw… Je ziet de houten hand van HAY de laatste tijd veel in magazines of blogs, maar ik kocht de mijne (voor meer dan de helft van de HAY prijs) bij V&D. De plexiglazen hand kocht ik vorige maand bij Flying Tiger in Arnhem.


19

juli

2014

Hartje pakketpost | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een aantal weken geleden vulde ik voor 101 Woonideeën een enquête in die relatief lang duurde. Ik ben één van die nerds die uit verveling enquêtes opzoekt op internet en vrijwillig gaat zitten invullen… Laten we het maar houden op dat ik het gewoon erg leuk vind om mijn mening te geven over van alles en nog wat ;)! Gistermiddag ontving ik van Sanoma Media als dank voor het invullen van de enquête een pakketje met wat tijdschriften, 2 ontzettend leuke slingers en een stempelsetje. Van dat soort verrassingen word ik HEUL blij! Dus zo af en toe levert het invullen van die enquêtes nog wat op ook!

Hartje pakketpost | Makien Verkroost Interior Design + Styling


18

juli

2014

Flower Friday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik mis het hebben van een tuin heel erg! Niet alleen de buitenruimte en het gevoel van vrijheid wanneer je de tuin in kunt lopen, maar ook een stuk gras en bloemen! Dus op de terugweg van Eibergen naar Enschede zijn we heel spontaan langs de weg gestopt om een veldboeket te plukken… Zo hebben we toch nog een beetje tuingevoel. Maar dan in huis.


14

juli

2014

Stick to it | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Standaard bouwkeukens en badkamers zijn zo ontzettend saai. Ik vind standaard nooit leuk en zou het liefst overal een eigen stempel op willen drukken... Die stempel is altijd speels, kleurrijk en een tikkeltje gek ;)! Ik kan dan ook niet wachten totdat ik ooit ons eigen keuken- en badkamerontwerp kan maken voor onze eerste koopwoning. ….Helaas gaat dat nog een tijdje duren! Dus moeten we het doen met goedkope oplossingen om onze goedkope keuken en badkamer wat ‘op te leuken’ en ‘eigen’ te maken. Bij Xenos kocht ik deze statische tegelstickers in de opruiming… Helaas waren de stippenstickers niet in het roze, en kocht ik voor de verandering ‘ns een keer blauw! Op het moment dat ik ze kocht, dacht ik helemaal niet na over het formaat en ik kwam er dan ook thuis pas achter dat wij helemaal geen vierkante tegels hebben in de badkamer! Met een beetje snijwerk is het gelukkig goed gekomen met het patroon. En! Ik vind de badkamer nu weer een stukje ‘leuker’.


12

juli

2014

Zon op het balkon | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Eigenlijk hebben we sinds dat het ‘officieel’ zomer is, nog helemaal niet zoveel gebruik gemaakt van ons balkon! En dat is zonde, want we hebben de hele dag zon op ons balkon en een hartstikke mooi uitzicht op een prachtige tuin (compliment aan de onderbuurman Tonnie)! Ik besloot het balkon op te vrolijken met wat tuinkussens voor onze IKEA ROXÖ stoelen. Nergens vond ik leuke kussens in de juiste maat en dus vroeg ik mijn moeder kussens te maken (die niet altijd even blij is met mijn plotselinge creatieve bedenksels die zij vervolgens ‘moet’ uitvoeren). Ik kocht de stoffen een hele tijd geleden al op de markt en mijn moeder naaide er de kussenslopen van en zette een kruissteek met fluor wollen draad over de hechting. Dus wederom speciale dank aan mijn mama! We zijn er heel blij mee! Vanavond eten we lekker buiten en blijven we zitten tot de zon weg is… Want voor je het weet is de zomer weer voorbij.

Zon op het balkon | Makien Verkroost Interior Design + Styling


02

juli

2014

Volwassen doen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Toen Stephan en ik zijn gaan samenwonen kochten we onze IKEA Klippan bank via Marktplaats met een witte ‘teddy’ hoes. Die werd ontzettend gauw schmutzig en HEUL toevallig kwamen we bij IKEA zelf, in de koopjeshoek(!) een knalroze hoes tegen. Dus. Dat moest toen zo zijn, zei ik tegen Stephan. Ik heb destijds moeten beloven de hoes grijs te verven met textielverf, want een roze bank ging Stephan toch écht te ver. Dat verven kwam er maar niet van…;) Ik gebruikte de smoes dat het zoveel verf en dus geld zou kosten om te verven en dat het beter was ‘ooit’ gewoon een andere te kopen. Inmiddels zo’n anderhalf jaar later… Lopen we afgelopen maandag IKEA binnen; staat daar de Klippan bank; MET grijze hoes. Dus je raadt Stephans reactie al; “Dat moest zo zijn”. Ikzelf moet er heel erg aan wennen. Het is ineens een ‘volwassenen’ bankje.

Camouflagecat Sushi is er in ieder geval blij mee. 


28

mei

2014

Carlos the cockatoo | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wéér een cadeautje voor mijzelf! Deze kaketoe was een tikkeltje duurder dan de woonaccessoires die ik normaal gesproken koop, maar deze wilde ik al heel erg lang ‘hebben’… Ik vind het gewoon zo’n gaaf ding! Dus toen ik op Facebook een bericht plaatste met de vraag of iemand wist waar ik deze nog kon kopen, bleek de vogel in Eibergen te koop te zijn! De kaketoe is van Pols Potten en ik kocht de één na laatste bij Coot Wonen in Eibergen.

Nu lijkt het net alsof ik niets anders doe dan cadeautjes kopen voor mijzelf, maar ik doe ook spullen ‘weg’! Een tijdje terug had ik het al over dat Stephan en ik beiden wel toe zijn aan ‘wat’ anders. Wat precies, dat weten we zelf ook niet, maar op een aantal spullen ben ik gewoon uitgekeken. Ik probeer die nu via Marktplaats EN(!) mijn eigen Shop te verkopen! Ik verkoop spullen tussen die nog gloednieuw zijn (restanten zijn van de winkel die mijn moeder en ik hebben gehad), tweedehands of zelfgemaakte spulletjes… Dus zeg het voort :)!

Carlos the cockatoo | Makien Verkroost Interior Design + Styling


23

mei

2014

Girl stuff | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Soms ‘moet’ ik wat kopen… Ik kan er niks aan doen! En als het welverdiende salaris dan op mijn rekening staat, dan ‘mag’ ik weer wat cadeautjes voor mezelf kopen. Vandaag kocht ik bij HEMA deze leuke (FLUOR ROZE) medicijndoos… In de opruiming! We hebben in onze badkamer al wel een medicijnkastje hangen, maar die is de pleisters, paracetamol en andere troep ontgroeid, dus deze zal ook nog daadwerkelijk een functie hebben ook ;)

Ook de ‘Love’ armband komt bij HEMA vandaan. De andere armband kocht ik bij Action en is natuurlijk keiharde namaak van de Ibiza armbanden van Hipanema. Die wilde ik al een hele tijd lang hebben, maar het bijhorende prijskaartje sprak me minder aan. Ik had al het gevoel dat als ik maar even zou wachten, deze uiteindelijk wel ergens goedkoop zou worden nagemaakt. Op dit moment vind je ze dan ook overal, maar nergens zo goedkoop als bij Action!!


19

mei

2014

Bambi in the bedroom | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vorige week donderdag ben ik naar Deventer geweest voor een inspiratiedag die werd georganiseerd vanuit mijn (afgeronde) opleiding. Uiteindelijk ben  ik maar kort gebleven om vervolgens wat andere inspiratie te zoeken in de stad! Het centrum van Deventer was voor mij toch wel veel inspirerender! Ik heb een vriendin (en oud klasgenote) een aantal leuke winkeltjes laten zien en uiteraard kon ik niet met lege handen thuiskomen! Ik kocht bij Hoge Ramen onder andere deze muursticker van KEK Amsterdam en plakte hem op ons behang in de slaapkamer. Stephan vindt mijn hertenverzameling afschuwelijk, dus eigenlijk wist ik stiekem ook te voorspellen wat hij zou vinden van deze sticker… En leer mij mijn vriend kennen; hij vond hem verschrikkelijk! Hij heeft gewoon iets tegen hertjes! …Bambi trauma?


13

mei

2014

Yeay, ik heb Hay | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…En ik wilde nog iets showen! Het is eerlijk waar, best veel geld, maar sommige dingen zijn het gewoon waard. Dit fluor ijzeren dienblad uit de serie ‘Kaleido’ van Hay is de eerste van de drie die ik van plan ben in mijn bezit te hebben. Deze kocht ik bij Brok Interieur in Hengelo en helaas hadden ze niet de twee nog kleinere dienbladen. Ik wil heel graag rood, oranje en roze, dus iedere winkel in de buurt waar ze het Deense merk verkopen, loop ik even binnen om te zoeken naar de juiste maten en kleuren. 


12

mei

2014

Mmmaandag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een heerlijk (goedkope) zoete, witte wijn, wat blokjes kaas en walnoten… En dat zomaar op maandag! Zo af en toe moet je het begin van een week even inluiden met wat weekendgevoel, tóch? Het roze gedipte broodplankje moest ik ook even showen ;) Overal zag ik broodplanken en ik wilde er één die zo goedkoop mogelijk was, zodat ik die vervolgens kon ‘dippen’ in de verf. En! Toen kwam ik deze, in ROZE verf en al gedipt tegen bij Xenos. Ik had me aangemeld voor de nieuwsbrief en kreeg 25% korting op een artikel naar keuze, dus deze kostte me nog geen vijf euro. Het wit porseleinen vogeltje van Serax is aan komen waaien vanaf Eijerkamp ;)


03

mei

2014

Spontaan shoppen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Het plan was vandaag om in huis eens grondig te gaan opruimen en schoonmaken, maar in plaats daarvan bedacht Stephan dat het misschien wel een leuk idee zou zijn om een woonboulevard te gaan bezoeken. Ik klaag en zeur al een tijdje dat ik van alles wil veranderen in huis… Niet zozeer een wandje verven, maar compleet een andere stijl met andere spulletjes. Wat ik dan precies wil, weet ik ook nog niet. Vandaag dus spontaan een middagje inspiratie op doen bij Eijerkamp! Gewoon omdat het kan! Ik houd van spontaan! Ik moet wel zeggen dat ik Eijerkamp dit keer zelf niet zo heel inspirerend vond. Cilo daarentegen was dit keer meer ‘mijn ding’. Minimalisme, felle kleuren en her en der een gigantisch kitsch object. Dus nu heb ik wat in mijn hoofd, alleen ontbreken er op dit moment de financiële middelen om alles ‘spontaan’ opnieuw aan te schaffen. DUS! Bedacht Stephan dat er op mijn blog een ‘marktplaats’ moest komen waar ik mijn spulletjes kan verkopen. Tweedehands design, kitsch of gewoon leuke hebbedingetjes die in ons huis hebben gestaan. Ik ben al 2 uur aan het rondlopen om te besluiten wat er dan echt weg moet… ZO lastig! Iets om over na te denken.


02

mei

2014

Fluor Friday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik heb echt de liefste mama van de hele wereld! De afgelopen paar maanden heeft mijn moeder heel wat uurtjes vrije tijd gestoken in het breien van dit mega grote wollen kleed. En ondanks dat zowel de winter als de fluortrend bijna voorbij zijn, ben ik er echt super blij mee! Hij is 240x220cm groot en er zullen wel zo’n 26 bollen wol in zitten, maar wat vind ik hem gaaf! Hij is echt heel erg zwaar geworden en hij is heerlijk warm. 


25

april

2014

Meet Betty | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Meet Betty! Deze retro hanger heb ik twee jaar geleden gekocht op de Koninginnemarkt en ik ben er nog iedere dag blij mee. Mijn moeder kocht toen eenzelfde hanger met bruine coupe en uiteraard was deze roze voor mij! En ik weet niet waarom, maar we noemden dit soort hangers vanaf dat moment Betty’s. Kettingen, tasjes en sjaals staan haar altijd veel leuker! Dus Betty hangt in onze slaapkamer. Af en toe wel ‘ns creepy, want het nachtlicht schijnt precies op haar gezicht. Dat moet inbrekers er zeker van weerhouden binnen te komen, dat wel!

Koningsnacht gaat ‘m voor mij helaas niet worden. Ik had wel plannen, maar daar staat nu een dikke streep door heen; erg jammer! De lamlendigheid van het ziek zijn hoort er helaas ‘gewoon’ bij, maar hoe leuk ik Pinterest ook vind en hoe fijn middagdutjes ook zijn, dat heb ik nu al wel weer gehad… Maar Koningsdag moet en zal ik ook naar de vrijmarkt gaan! Daar verheug ik me ieder jaar zo hard op! Dus voor vandaag veel vitamineshots en tóch wat extra middagdutjes om morgenochtend hopelijk een uurtje de deur uit te kunnen. Ik heb niets ‘nodig’, maar ik ben heel goed in het bedenken van redenen om iets nodig te hebben als ik wat leuks zie ;) 


24

april

2014

Ziek | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Het uitzicht voor vandaag zijn de hertenkopjes aan de wand in onze slaapkamer! …Gisteravond begon het al op de bank met een dekentje en keelpijn alsof er prikkeldraad achter in mijn keel zit. Je kent ze wel; de verschijnselen van een virus. Ik voel me beroerd en rillerig en eigenlijk heb ik nergens anders zin in dan in bed liggen met een warme kruik. Ik geef de schuld graag aan mijn vriend die afgelopen weekend heeft lopen snotteren en heeft lopen strooien met ziektekiemen. Vandaag laat ik me dus op mijn beurt lekker vertroetelen met kopjes thee met honing en Echinaforce.


20

april

2014

Paastafelen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag geen Sushi Sunday, maar eerste paasdag…! Toen Stephan en ik in het appartement kwamen wonen, spraken we af om iedere zondagochtend uitgebreid aan tafel te gaan ontbijten of brunchen… Daar is niet echt wat van terecht gekomen. Erg jammer, want het dekken van de tafel met een leuk servies of tafelkleed en een bloemetje is gewoon al leuk om te doen. Dus nu leek mij Pasen wel het geschikte moment om de tafel weer eens aan te kleden en de paasbrunch weer op te pakken! Ik geloof dat ik tot aan mijn 12e iets met Pasen heb gedaan… Dan zochten we in de tuin van mijn opa en oma Verkroost paaseieren met de hele familie en daarna was er een gezamenlijke paasbrunch. Tijd om de traditie voort te zetten. Wel weer jammer dat het zoeken naar eieren op ons balkon wat minder spannend is.

Paastafelen | Makien Verkroost Interior Design + Styling


19

april

2014

Back to school | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was ik op stap voor wat Paasboodschappen en voor wat vrolijkheid op tafel. In plaats daarvan liep ik tegen deze stoelen aan bij Karwei; in de opruiming! Ik wilde al heel lang de ‘Back to school’ stoelen van Zuiver, maar gezien de ietwat hoge prijs per stoel heb ik daar nooit voor gekozen. Ik heb niet heel lang getwijfeld; dit waren de laatste vier… Het staat een stuk rustiger (lees: wit en kaal), maar toch ben ik er onwijs blij mee!


14

april

2014

Chocoglimmers | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…Dus de Paashaas is mijn nieuwe beste vriend! Erg slecht, maar kon ze niet laten liggen. Dat krijg je als je na je werk met honger boodschappen gaat doen. Wij hebben nu dus heerlijk gevulde chocolade paaseitjes, maar ik ben bang dat deze Pasen niet zullen meemaken ;). Die glimfolie van de eitjes vond ik trouwens zo mooi dat ik er van elk één heb bewaard in mijn agenda. Yeay!


09

april

2014

Cactussen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Cactussen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vanmiddag ben ik even snel naar Intratuin op en neer gegaan voor wat balkonplantjes. Ons balkon geurt en kleurt van de zomer lavendel; heerlijk! Daarnaast vind ik het zo af en toe ook gewoon leuk om rond te hangen in tuincentra. Vaak hebben ze vlak voor of tijdens feestdagen ineens wat leuke spulletjes en ideetjes. Nu bleek heel Intratuin één groot Paasfestijn en naar mijn idee werd daar vroeger commercieel lang zo veel niet mee gedaan. Het was ook wel vrolijk om naar te kijken en ik heb er toch kleine inspiratie aan over gehouden. Ik heb vanmiddag nog wat lopen knutselen met textielverf van Dylon nadat ik in verf gedipte kussenslopen had gezien. De uitkomst zal ik morgen of overmorgen laten zien, het is ook voor mij nog erg spannend ;). Ook erg veel leuker vond ik de bakken met vele cactussen! Zo mooi dat de natuur (met een kleine helpende mensenhand) zulke apart, kunstige en kleurrijke planten kan creëren. Uiteraard kon ik het niet laten mijn cactusfamilie uit te breiden met twee roze pluimpjes. Love!

Cactussen | Makien Verkroost Interior Design + Styling


08

april

2014

Bloemen en ik | Makien Verkroost Interior Design + Styling

‘Vroeger’ vond ik bloemen verschrikkelijk truttig en hoefde je bij mij ook echt niet aan te komen met bijvoorbeeld een bosje bloemen, maar ‘tegenwoordig’ kan ik er eigenlijk wel heel vrolijk van worden! Tulpen en ranonkels in het bijzonder. Dus toen ik vanochtend (in de regen!) in de stad was om wat kleine boodschapjes te doen, heb ik op de markt twee bosjes tulpen mee naar huis genomen, gewoon omdat het kan! Het verbaasde me nog dat het niet eens zo duur hoefde te zijn. De ene bos is dan wel bijna uitgebloeid, maar die kreeg ik ook eigenlijk zo goed als voor niks. En ik denk dat ik toch wat vaker wat bloemenboodschappen ga doen, want hoe leuk staat dat! Die uilenvaas kocht ik in de opruiming bij V&D en is van Invotis.


04

april

2014

Limonadetap | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Omdat Stephan en ik in Zwolle afgelopen zaterdag zijn thuis gekomen met ‘maar’ 2 broeken, hebben we het winkelen vandaag even ingehaald in Enschede. Hij heeft zoveel kleding gekocht dat hij volgens mij het aankomende jaar ook geen kledingwinkel meer binnen loopt. Die jongen heeft in zijn hele leven nog nooit zo’n volle garderobe gehad! Maar we hebben dus ook wat andere ‘boodschapjes’ gedaan… En hoe leuk (en handig) is dit! Een limonadetap, van HEMA! Hij is geschikt voor 3,8 liter limonade en omdat-ie maar 4 euro kostte, hebben we hem meegenomen en vanavond op ons balkonnetje meteen maar even uitgeprobeerd. Grappig ding. Als je op een zomerse middag op de fiets stapt, stop je gewoon die tank in de fietstas! Leuk toch?


12

maart

2014

Lente | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag heb ik maar eens wat lente in huis gehaald (lees: uit het huis van mijn ouders gehaald). Ik heb nooit echt wat met planten gehad en erg lang leven ze ook niet bij mij. Wij hebben twee potten staan met slaapkamergeluk (omdat ik dat zo’n lief, klein en schattig groen plantje vond), maar ik vind het altijd zo’n stom gedoe met water geven; dan weer teveel, dan weer te weinig… Ik houd van onderhoudsvriendelijk! …maar ik hou ook van kleur. Dus ik dacht: een hyacint kan geen kwaad.


11

maart

2014

Fluor vreugde | Makien Verkroost Interior Design + Styling

YEAY! Die biscuit porseleinen waxinehouder komt uit de nieuwe collectie van Bolsius en kocht ik bij V&D. Ik zocht nog een klein kopje voor mijn vierde cactus en deze paste helemaal bij de rest van mijn fluor spulletjes. Nu hoorde ik achteraf dat je dat mat en ongeglazuurde porselein eigenlijk niet op deze manier in gebruik mag nemen omdat het zo poreus is (wat opzich wel logisch is). Maar ik vind het wel mooi staan ;) 


08

maart

2014

Echt weekend | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Mijn eerste week werken bij V&D beviel super goed! Het is echt zo fijn om werk zo dicht bij huis te hebben! Iedere ochtend kan ik gewoon op mijn fietsje naar mijn werk. En ook zo fijn dat ik super leuke collega’s heb waarmee ik een lol kan hebben! Mijn voetjes moeten wel weer even wennen aan het feit dat ze de hele dag moeten lopen, maar ‘weekend’ krijgt zo veel meer betekenis als je de hele week écht hebt gewerkt… Mijn weekend begon gisteravond goed; mijn liefde had speciaal voor mij Sushi gehaald (het eten, niet de kat) en daar kan ik heel gelukkig van worden ;) En vanmorgen dan wakker worden met lente in de slaapkamer! HEEEERLIJK! Ik heb dit weekend nog wat leuke DIY ideetjes op de planning staan, maar voor de rest ben ik lekker buiten!


26

februari

2014

Zwart en witten | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dit is de schouw zonder haard in ons appartement! Bij het gebrek aan een haard, hebben we er destijds plankjes aan bevestigd om lijsten en andere leuke verzamelingen op te kunnen zetten (zoals je dat in al die leuke woonbladen ziet). En vanaf het moment dat die plankjes er hingen, staat er bijna iedere week wat anders op. Het zijn dan kleine veranderingen, maar ik vind het gewoon niet ‘af’, niet leuk genoeg staan en het past nog niet bij de  rest. En op één of andere manier kan ik het niet laten werken. Het enige waar ik heel blij mee ben, is de getekende roos die een vriendin van mij maakte. Die moet blijven! Misschien mist het wat kleur of moeten juist de lijsten zwart zijn…? Ik weet het nog niet.


25

februari

2014

Glimmedingetjes | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik heb een hele lange periode een gigantische sieraden tic gehad. Ik was net een ekster; van een kilometer afstand iets zien glinsteren op een rommelmarkt of in een kringloop en erop af vliegen! Het idee van iedere dag andere sieraden dragen, vind ik wel heel leuk, maar het echt daadwerkelijk afwisselen van sieraden heb ik nooit gedaan. Heel erg; ik heb bijna altijd dezelfde ringen om, oorbellen in en één enkele armband om. Dus zo af en toe dan draag ik ineens een andere ring (en dan valt het niet eens iemand op). Sieraden had ik altijd puur voor de heb, maar die sieradenverzameling van mij is de laatste paar jaren behoorlijk uitgedund; ik had namelijk meer dan 250 ringen! En op een gegeven moment leek ik wel een soort van immuun geworden voor sieraden. In één grote opruimbui heb ik een hele hoop sieraden nota bene gewoon weggegooid en alleen de sieraden bewaard waarvan ik zeker wist dat ik ze nog zou dragen… Uiteraard heel veel spijt van gehad, want veel materiële waarde hebben ze niet, maar toch kan ik wel nog iedere dag heel vrolijk worden, alleen van het kijken naar het glinsteren van mijn sieraden…


10

februari

2014

Kalmaandag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Makien, papieren rompslomp en luiigheid op maandag… Zo af en toe moet ik echt een ochtend inplannen om een hele stapel papieren rotzooi uit te zoeken! Eigenlijk alles wat met de post meekomt, wordt door ons beiden op de zuiltjes in onze huiskamer ‘gedumpt’. De reclame wordt er tussenuit gevist en is ‘leuk’, maar beland nog dezelfde dag in onze oud-papierbak. En de ‘belangrijke’ post openen we, lezen we en  ligt vervolgens dus op de stapel. En Stephan en ik zijn heel geordend hoor en alles wordt ook heel goed bijgehouden, maar dan wel pas als de stapel hoog genoeg is om de mappen er weer bij te pakken. Nu zijn de cactussen gelukkig weer zichtbaar ;)


06

februari

2014

Romantisch doen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen vrijdag op 31 januari waren Stephan en ik alweer 3 jaar samen. En sinds dat we ‘verkering’ hebben, doen we ieder half jaar iets leuks samen. Dit om er even bij stil staan, om elkaar te laten merken dat we elkaar niet als vanzelfsprekend nemen, maar ook vooral om niet in een sleur te raken… Die vrijdag had Stephan dus zijn laatste tentamen en was hij erg druk (en wat ik gedaan heb, weet ik niet eens meer!) en uiteindelijk is die dag gewoon als een ‘normale’ dag voorbij gegaan en daarom hebben we gisteravond saampjes aan tafel gegeten bij kaarslicht. Hoe romantisch! Wij zijn echt televisie-eters, dus dat was al best bijzonder. En áls we dan aan tafel eten, dan moet het er wel gezellig uitzien!


05

februari

2014

Kleurconcessies | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Gistermiddag ontvingen we onze tablet! Deze werd ons gratis aangeboden bij het afsluiten van een contract bij een niet nader te noemen energieleverancier ;). Ik moet er nog behoorlijk aan wennen, maar stiekem ben ik er toch best wel blij mee. De ‘Samsung Galaxy Note 10.1 2014 edition’. Een hele mond vol, maar wat een hip ding! Ik loop echt een decennia achter wat betreft gadgets... Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb dus gewoon nog een telefoon met knopjes! Een touch screen en het ‘swipen’ is voor mij dus ook helemaal nieuw. Ik vond het wel eng zonder hoes (ik wil nog wel ‘ns de kluns in huis zijn), dus Stephan kocht op Ebay de knalrode hoes met toetsenbord. Ik had persoonlijk een roze wel leuker gevonden. Maar ja! Dit ding is dus officieel van ons samen ;) Met rood konden we beide ‘wel leven’.


03

februari

2014

Hartje Hema | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Op mijn verlanglijstje staan al heel lang de waxinehouders van biscuit porselein met gekleurde binnenkant, van &Klevering. En in plaats daarvan heb ik nu een aluminium versie gevonden bij de Hema! In de OPRUIMING!! De binnenkant van deze sfeerlichthouders hebben ook gewoon exact dezelfde kleur roze als de roos van onze IXXI. Perfect! Ik geloof in ‘het moest zo zijn’… 


27

januari

2014

Op zoek! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag een beetje een rare maandag! De zon schijnt zo af en toe en ik heb vanochtend lekker het hele huis opgeruimd en schoon gemaakt. En toch heb ik zo het idee dat de rest van de dag niet zo productief zal zijn. Ik denk dat ik vandaag op zoek ga naar een nieuwe ‘DIY’ uitdaging! Alle ideeën en suggesties zijn welkom :)


24

januari

2014

Goed gereedschap | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Goed gereedschap is het halve werk en dat geldt ook zeker bij koken (zegt mijn vriend die altijd kookt)! Onze dure keukenmessen raakten steeds meer versleten en dus waren Stephan en ik op zoek naar nieuwe messen. Maar het soort messenset waarnaar ik op zoek was, bleek stervensduur te zijn! Ik wilde graag van die mooie RVS keukenmessen... Bij eigenlijk alles wat we kopen vraag ik me af of het bij de rest van het interieur past, alles moet op het eerste gezicht ‘mooi’ zijn (en dan functioneel). Dus plots liepen we daar bij de Action tegen een RVS messenset aan. En! Maar een tientje!! Maar wat dat betreft ben ik wel skeptisch; zou het van dezelfde kwaliteit zijn als de duurdere variant? De Action is nou typisch zo’n winkel waar je nooit uitloopt zonder iets te kopen en de laatste tijd weet ik me behoorlijk in te houden door mezelf af te vragen; “Heb ik het nodig?” Toch namen we de set mee op de gok. En wat zijn ze fijn!! Alles snijdt weer zo soepeltjes! Klein geluk van een messenset! En ze zien er ook nog ‘ns ‘design’ uit! Dus ik raad ze iedereen aan!


07

januari

2014

Helemaal in de war ! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wakker worden met zon in huis is zoveel fijner! Je stapt meteen opgewekt uit bed en hebt zoveel meer zin om je dag actief te beginnen. Die warme gloed over alle kleuren in ons huis zijn ineens tien keer mooier. Een beetje zon in huis en ik heb de lente al in mijn bol! Dat zal vies gaan tegenvallen als het dan daadwerkelijk ineens begint te sneeuwen over een tijdje...


03

januari

2014

Kerstcadeautjes! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Beloofd is beloofd; foto's van mijn verlate kerstcadeautjes! Ik kan echt weer maanden vooruit met het geluk dat ik haal uit hebbedingen! Wat ben ik toch lekker materialistisch...

De witte magneetclip op onze koelkast is van Kikkerland en gekocht bij Hoge ramen. De geometrische tekeningen zijn eigen maaksels. De ijzeren vogel bookmarker op de koelkast en de vogel lamp zijn beide een ontwerp van Hommin en ironisch genoeg gekocht bij De vrije vogel. De bookmarker is zo ook leuk te gebruiken als kaartenhouder :)


01

januari

2014

Let's do this! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een nieuw jaar met nieuwe kansen! ...Na lang nadenken, twijfelen, en nog een keer nadenken en twijfelen begin ik dan tóch aan een blog! Ik zie het als de eerste van de vele uitdagingen van 2014. 

Zelf ben ik verslaafd aan blogs die vol inspiratie staan! Je valt van het één in het andere, springt van link naar link en als het 's avonds tijd is om te slapen, gaan al die nieuwe frisse ideeën nog tien keer door je hoofd. En ik vind het zo leuk om te zien dat je jouw eigen leven op die manier in een overzicht kan delen met anderen. Mooie ervaringen, mooie hebbedingen, leuke tips en trucs... Een logboek van de leuke dingen in je dagelijkse leven!

Mijn blog zal gaan over mijn leven, over hoe ik altijd bezig ben met wonen en interieur en het veranderen daarvan. 2014; hopelijk een creatief en ondernemend jaar!!