Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2016

05

januari

2016

Paleo Caramel pecanotentaart | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Met kerst aten wij met het hele gezin en aanhang bij mijn zusje in Maarssen en ik wilde gedurende de feestdagen toch zo paleo mogelijk blijven eten. Daarom nam ik mijn eigen toetje mee! Een hele caramel pecanoten taart om uit te delen. En het was een hit! Er gaan behoorlijk wat ingrediënten in en je moet deze taart niet iedere week maken, maar voor speciale gelegenheden is-ie perfect!

 

260 gram amandelmeel

2 eetlepels kokosolie

300 ml ahornsiroop

100 gram kokosbloesemsuiker

2 eetlepels boter

4 eieren, licht geklopt

1 theelepel vanille extract

Een snufje grof zeezout

190 gr pecanoten

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stop de amandelmeel, het snufje zout, de kokosolie en 1 ei in een blender, totdat je het tot een bal kunt kneden. Rol die bal uit op de bodem van een springvorm en bedek een klein deel van de randen tot zo’n 2 cm hoog. Zet de bodem even in de koelkast om op te stijven.
  3. Verwarm de ahornsiroop in een pannetje, tot net voor het kookpunt (dit duurde bij mij zo’n 8 min.) Terwijl de siroop aan het koken is, meng je de kokosbloesemsuiker en de boter in een schaal. Zodra de siroop het kookpunt nadert, gooi je het mengsel direct over de suiker en boter. Meng de twee en voeg hieraan 3 eieren, vanille en nog een snufje zout toe. Mix dit in een blender.
  4. Haal je taartbodem uit de koelkast en giet de vulling over de bodem. Bedek de hele taart nu met de pecanoten. Bak de taart voor 15 minuten. Verlaag de temperatuur naar 180 graden en bak nog eens 15 minuten.
  5. Serveer de taart koud of warm. Ik vond koud het lekkerst :) Laat me vooral weten wat jij ervan vond!

Paleo Caramel pecanotentaart | Makien Verkroost Interior Design + Styling


01

januari

2016

Nieuw jaar | Makien Verkroost Interior Design + Styling

GELUKKIG NIEUWJAAAAAR! Ik hoop dat iedereen net zo’n gezellige jaarwisseling heeft gehad als wij :) Wij sloten het oude jaar af met vrienden, spelletjes, hapjes en drankjes en het vuurwerk was nog nooit zo mooi als afgelopen nacht… Vandaag begin ik alweer aan mijn derde blogjaar! En 2016 staat voor mij in het teken van verandering en veel nieuws! Ik verheug me erop! En toch ga ik vandaag lekker niets anders doen dan in bed hangen met mijn laptop! Ik wens iedereen al het geluk in de wereld voor dit nieuwe jaar :) Liefde alom.