Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2015

30

september

2015

Brocante markt Brummen 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wat gaan de dagen snel voorbij en wat is het hectisch hier! Stephan en ik hebben weer behoorlijk wat woningen bezichtigd en zoals verteld in mijn vorige post, werd er afgelopen vrijdag gefotografeerd in het huis van mijn ouders. De fotograaf en styliste zijn de hele dag bezig geweest, van 09:00 tot 18:30 uur en ze reden na een gezellig hapje eten weg om 19:30 uur. Super leuk om mee te maken, maar ondanks dat je zelf niets hoeft te doen, toch heel slopend. Zo’n twee jaar geleden heb ik meegedaan aan een professionele interieurshoot voor IKEA, en daar zijn ze destijds 2,5 uur bezig geweest voor 1 foto. Ik had het van te voren dus kunnen weten, maar zo’n dag is toch weer anders dan wat je verwacht; veel van hier naar daar verslepen en weer terug. De mooie fotoreportage wordt door de fotograaf straks aangeboden aan verschillende woonbladen en het is dus nog even afwachten op resultaat of waar en wanneer het terecht komt. Wat we hebben gezien, was in ieder geval super gaaf!!

Zaterdag hebben mijn moeder en ik de brocantemarkt van afgelopen zondag in Brummen voorbereid. Hierover had ik jullie natuurlijk willen tippen, maar ik kon tussendoor geen tijd meer vinden om te bloggen, sorry! Had je mijn Facebookpagina geliked en in de gaten gehouden, dan had je het wel kunnen weten ;) Maar wat een geslaagde markt was dat! De omgeving, de locatie en de sfeer waren allemaal zo super! Natuurlijk was de zon die de hele dag scheen van grote invloed en voor ons is volgend jaar ook zeker de moeite waard om te gaan! Bijgevoegde foto’s zijn van de kraam van Frechic. De producten op de foto’s die niet zijn verkocht, zullen aankomende maand worden toegevoegd aan de webshop!

Morgen gaan mijn moeder en ik naar de VTWonen & Design beurs in de Amsterdam RAI; ons jaarlijkse moeder-dochter uitje. Hopelijk kan ik jullie aankomende week nog foto’s laten zien die nog niet op internet zijn beland ;)

Brocante markt Brummen 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Brocante markt Brummen 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Brocante markt Brummen 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling


21

september

2015

Stress voor wat nog moet komen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Net als ik, is ook mijn moeder verslaafd geraakt aan Instagram. Sinds hun huis flink is opgeknapt en stylisch is ingericht door ‘yours truly’ deelt ze prachtige foto’s van hun interieur. En extra leuk om te vertellen, is dat mijn moeder via Instagram door verschillende partijen is benaderd voor een ‘binnenkijker’. Ik zie dat toch als een soort kroon op mijn werk en als een bevestiging van dat wat ik heb gedaan bij onbekenden in de smaak valt. Toestemming om trots te zijn; dat had ik wel even nodig! Aankomende week komt er dus een professionele fotograaf om foto’s te maken van het huis van mijn ouders en voor die tijd is er toch nog één en ander aan puntjes op de spreekwoordelijk ‘i’ te zetten. Best spannend, tóch?! 


20

september

2015

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Sushi en Soja hebben de hittegolf in de afgelopen maanden overleefd met moeite! Op een bepaald moment was het werkelijk 30 graden in ons appartement en waren de katten aan het mauwen en hijgen L Toen besloten we te overnachten in de altijdkoeleboerderij van mijn ouders. De weg ernaar toe had ook geen kwartier langer moeten duren, want dat hadden de poesjes niet overleefd! Dit zijn dan ook de leuke plaatjes van onze katten die voor pampus liggen die ik jullie niet wilde onthouden!


18

september

2015

Nog meer goed nieuws | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na weken/maanden van stress en chaos in huis, nog meer lichtpuntjes! Stephan was druk met afstuderen en solliciteren en ik druk met werk en klussen. Daar lijkt nu gelukkig allemaal wat meer rust in te komen. En zekerheid! Want Stephan heeft op dezelfde middag dat hij groen licht kreeg voor zijn afstuderen een vaste baan aangeboden gekregen bij een IT bedrijf waar hij HEEL graag wilde werken. Momenteel zijn we zelfs aan het zoeken naar onze eerste koopwoning en nu ook de verbouwingen in de woning van mijn ouders bijna zijn afgerond, valt er dan toch behoorlijk wat te vieren. En ik weet niet of iedereen het zo sterk heeft als ik heb, maar ik móet zo af en toe cadeautjes voor mezelf kopen. Zo ook deze Jieldé lamp... Ik moet zeggen dat dit niet een impulsaankoop was, maar dat ik er echt voor heb gespaard. Ik vind het zulk onwijs mooie lampen! Al dat vrolijke nieuws wilde ik vandaag dus even met jullie delen!

Mochten jullie trouwens iemand kennen die zijn of haar woning nog niet in de verkoop heeft staan, maar wél wil verkopen (je oma’tje van 85 die het onderhoud gewoonweg teveel wordt); wij zoeken een leuke kluswoning in Eibergen (jaren 20/30 heeft onze voorkeur) tot €150.000. Want ondanks alle berichten over het grote woningaanbod in de media, vinden wij die vele woningen nogal tegenvallen!s


16

september

2015

Belangrijke update | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na mijn 4 maanden ‘blogstilte’ wil ik me de aankomende periode alleen maar focussen op meer positieve dingen en de vrolijke vooruitzichten. Daarom wil ik een (voor mij) belangrijke update met jullie delen!

Vorig jaar oktober maakte ik voor mijn ouders een interieurontwerp voor hun gehele stadsboerderij uit 1800. Toen ik de 3D visualisaties van mijn ontwerp liet zien, waren ze overtuigd en zijn ze begonnen met verbouwen! Toen in mei de bovenverdiepingen waren afgerond, was de begane grond aan de beurt. De afgelopen paar maanden ben ik veel in Eibergen geweest om te helpen en al het klussen begint nu dan ook langzaam tot een eind te komen! Het wordt SUPER mooi! En! Het grote, fijn en hartstikke belangrijke nieuws is dat ik straks een eigen plek krijg waar ik interieuradviezen mag gaan geven!

De woning van mijn ouders staat namelijk in een winkelstraat en heeft een grote begane grond met twee woonkamers. De ruimte aan de straatkant werd de laatste drie jaar gebruikt voor opslag van meubelen voor Frechic. En dat vonden mijn moeder en ik zonde, want er zo veel meer uit te halen. Het idee is dat de ruimte straks optisch in tweeën wordt gesplitst zodat zowel mijn moeder als ik er beiden een deel van kunnen inrichten. Zij krijgt een podium voor de producten van Frechic en ik een mooie plek waar ik mensen kan ontvangen en interieuradviezen kan geven. Een winkel met interieurstudio leek ons de ideale combinatie voor de ruimte en om straks een fysieke plek te hebben, is fantastisch! Ook mijn website is inmiddels vernieuwd (met heel veel dank aan Stephan) en we proberen een datum in oktober te prikken om ‘open’ te gaan. Tegen die tijd hoop ik jullie allemaal te zien bij de opening :D


14

september

2015

Gewoon DOEN | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag dan toch een bericht; ik leef nog! Vier volle maanden heb ik mijn blog ontweken… Er is ontzettend veel gebeurd in de afgelopen vier maanden tijd; ik heb veel positief nieuws ontvangen en er zijn heel veel leuke vooruitzichten voor vooral mijn bedrijf, maar helaas waren er ook een paar behoorlijk heftige dingen waardoor ik alle positieve energie verloor om de draad weer op te pakken.

Vandaag doe ik dan toch een poging met een vrolijk nazomerplaatje waar iedereen met dit troosteloze weer wel wat van kan gebruiken :)