Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2015

27

maart

2015

Soft Paleo bleekselderij salade | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Helemaal ‘Paleo’ is dit recept niet, maar voor degene die het niet zo nauw nemen, is dit evengoed gezond, lekker en makkelijk! Het enige wat je hoeft te doen is de bleekselderij te wassen, in stukjes te snijden en alle ingrediënten bij elkaar te gooien en te hutselen. Wij serveren het met naar smaak gekruide kipfilet!

Benodigdheden:

1 bleekselderij

1 blikje met stukjes ananas

Een handje walnoten

½ pakje selderijsalade

 

Bon appetit ;)!!


26

maart

2015

Tantilly Deventer | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen weekend was ik, samen met mijn moeder in Deventer voor de brocantemarkt in de Lebuinuskerk (deze vonden wij beiden heel erg tegenvallen overigens). En omdat we toch al in Deventer waren, hebben we er een middagje winkelen van gemaakt. Het weer was om te huilen, maar desondanks hebben we het weer erg gezellig gehad! En voor mij weer een reden om één van mijn favoriete shops in Deventer uit te lichten; TantillyTantilly  is een vrolijk en kleurrijke winkel aan de kleine Overstraat die onder andere bijzondere kleding, schoenen,  tassen en sieraden verkopen. Veel van hun spullen komen Marokko, India en Nepal en zijn daardoor niet alledaags (daar hou ik van ;) en mocht je nog wat festivals afgaan dit jaar, dan moet je hier echt je kleding shoppen! Kleurrijk, een tikkeltje gek en originele kleding! 

Tantilly Deventer | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Tantilly Deventer | Makien Verkroost Interior Design + Styling


23

maart

2015

Makien Verkroost interior design + styling | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Yeay! Vandaag kan ik dan eindelijk mijn website aan jullie presenteren! Als je me volgt via social media dan heb je  ‘m vast al wel gezien, maar ik heb niet eerder de tijd gehad om er ook over te bloggen.

Best spannend, want nu is het dan ineens ‘echt’! Ik sta sinds van de week ook officieel op de website van BNS CRISP; een beroepsvereniging voor Nederlandse stylisten. De toevoeging BNS haakt aan bij beroepsverenigingen als BNI, BNO en BNA en benadrukt daarmee de professionaliteit van de aangesloten stylisten. Ik ben dan ook best wel trots! Het is iets waar ik (en mijn vriend trouwens ook!) de afgelopen 2 maanden druk mee bezig zijn geweest. Stephan heeft mijn website precies gemaakt zoals ik dat wilde en ik ben er zelf dan ook heel erg blij mee! Ik zou het heel leuk vinden om te horen wat jullie ervan vinden (en opbouwende kritiek is ook áltijd welkom ;)


16

maart

2015

Vliegveld Markt Twente | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen week heb ik niet de tijd gehad om te bloggen, maar achter dit scherm wordt zeker niet stil gezeten! Gisteren bezocht ik samen met Stephan de vlooienmarkt in Hangar 11 op Vliegveld Twente. Ik had er eerder over gehoord en was nieuwsgierig naar de opzet van de rommelmarkt op dat terrein. Het klinkt namelijk wel super gaaf; “rijdend over de startbanen van Vliegveld Twente met zicht op opstijgende en landende zweefvliegtuigen”… Omdat mijn vader F-16 piloot was van beroep en ik ‘bekend’ was op het terrein vroeg ik me af hoe ze daar een rommelmarkt hadden gevestigd. Ik had grote verwachtingen van een hoop sfeer en gezelligheid, maar afgezien van een paar restanten van attributen van defensie was het voor mij eigenlijk niet meer te herkennen als vliegbasis. Geen vliegtuig gezien. Naar mijn mening kan er aan uitstraling nog een hoop verbeteren om het dé “grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Twente” te laten worden. Volgens hun eigen zeggen hebben zij de ambitie wel! Ik vond de entree prijs erg hoog (namelijk €5,- per persoon!) wat voor mij bijna een reden was om niet te gaan… Zonder goede reden; tóch gegaan en een lamp vaasje gekocht van Serax, een blik (voor bij de rest van mijn verzameling) en een ring met marmeren steen. Ik ben er blij mee, maar als ik bereken hoeveel Stephan en ik samen aan entree kwijt waren en het geld voor de spullen bij elkaar optel, was ik nog veel geld kwijt! Voor mij niet voor herhaling vatbaar, mits die entree naar beneden gaat!

In ons Oosten hebben we geen Loods 5 op een half uurtje rijden afstand. Iedereen koopt maar datzelfde spul bij IKEA in Hengelo; er is zo weinig keus. En juist al die hangards op dat terein met parkeergelegenheid in overvloed hebben dat potentie uit te groeien tot ‘Loods Oost’ (…zo zie ik dat dan voor me). Een gigantisch terrein met units die worden verhuurd aan jong, enthousiaste, startende ondernemers in de woonbranch. Met gezellige terrassen en eetkraampjes buiten de hangards… Als ik toch miljonair zou zijn…

Vliegveld Markt Twente | Makien Verkroost Interior Design + Styling


08

maart

2015

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Deze foto maakte ik afgelopen week bij mijn ouders. Ik was daar om de balken in de master bedroom te verven en nam de katten mee… Sushi en Soja spelen best veel en op het moment dat ik het  probeer te filmen of er een foto van wil maken, dan houdt het op. Dus deze foto was ook een beetje aan het einde waarop Soja zich overgeeft aan Sushi, hihi.


06

maart

2015

Liefde voor koopjes | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Zo spontaan een middagje shoppen, is nooit verkeerd! En persoonlijk vind ik Enschede wat betreft winkels één van de minst inspirerende steden met weinig kleine ondernemers en weinig unieke winkels… Maar eerlijk is eerlijk; ik ben toch ook wel heel blij dat al die goedkope franchise ketens zich in Enschede bevinden ;). Ik ben fan van Hema, Action, Xenos en Primark en sinds eind februari heeft Enschede er ook een Flying Tiger bij <3 Deze Deense retailketen verkoopt echt té leuke producten! Een tijd terug had ik bijna deze zwevende boekenplank gekocht voor €20,- maar besloot nog even te wachten. En toen kwam ik er toch mooi één tegen bij de Flying Tiger voor €4,- ! Het dienblad in de vorm van een blaadje kocht ik ook bij Flying Tiger. En ik heb me toch verder prima ingehouden met shoppen!

De ombre kaarsen kocht ik bij Xenos, evenals het kussen. Het plaid op de achtergrond kreeg ik vorige week al van mijn moeder en is van Primark.


02

maart

2015

Paleo ontbijt met chia kokos pudding met mango | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Hoe kleurrijk en vrolijk is dit ontbijt!? En! Het is nog lekker, makkelijk en gezond ook ;)

Benodigdheden:

250 ml amandelmelk

2 eetlepels Chiazaad

1 eetlepel kokosrasp

½ mango

 

Bereiding:

Je mengt de amandelmelk, met chiazaad en kokosrasp en laat dat een tijdje staan totdat het pudding wordt (een nachtje...), je doet een halve mango in de blender voor op de pudding en je hebt dit super makkelijk en gezonde ontbijt! Je kunt hierin nog variëren uiteraard; er zijn zoveel combinaties mogelijk met deze pudding…


01

maart

2015

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Zoals eerder verteld, heb ik deze week in huis het één en ander op z’n kop gezet en omgegooid. Mijn zusje Marjolein heeft prachtige foto’s gemaakt van zowel ons huis, als dat van mijn ouders… Ze zijn binnenkort te zien op mijn website, facebookpagine en op die van mijn moeder :D

Hieronder een foto van Soja die het ontzettend interessant vond om te zien hoe ik ons IKEA behang verfde en een foto die mijn zusje maakte van Soja. Lekker toekijken dus, maar de handjes uit de mouwen steken; ho maar ;)