Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

21

december

2015

Paleo chicken nuggets | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik MOET afvallen en meer sporten, datzelfde goede voornemen blijft staan voor 2016. En afgelopen jaar heb ik dat afvallen en gezond leven niet altijd even nauw genomen, totdat ik vorige maand ergens een nare droom had over dat ik dood zou gaan als ik niet gauw van levensstijl zou veranderen... Dus. Mijn decembermaand is mega gezond! Ik probeer voor 99% op de paleo manier te eten. Ik voel me een stuk fitter en gezonder en ben na 2 weken 3kg kwijt. Vanavond hadden we even geen zin in groente, maar gewoon lekkere trek in snacks. Wij aten vanavond paleo kip nuggets! Ik vond ze onwijs lekker en de moeite waard om ze met jullie te delen.

 

Voor ongeveer 24 nuggets heb je nodig:

400 gram kipfilet
1 ei
4 eetlepels amandelmeel
1 theelepel uipoeder
½ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 theelepel grof zeezout
Ongeveer 85 gram geraspte kokos


1. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
2. Breek het ei in een kommetje en roer dit met een vork los. Doe het amandelmeel samen met alle specerijen en het zeezout in een ander kommetje en roer dit goed door elkaar. Doe vervolgens de geraspte kokos in een derde kommetje.
3. Snijd de kipfilet in grove stukken.
4. Wentel de kipnuggets eerst door het amandelmengsel, dan door het losgeklopte ei en wentel het vervolgens door de geraspte kokos.
5. Leg alle rauwe kipnuggets op de bakplaat.
6. Bak de kipnuggets in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Draai ze halverwege de baktijd een keertje om.

7. Wij serveerde ze met Tomaten ketchup! 

Comments