Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

06

oktober

2015

Healthy sweet snacks | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dit soort balletjes ben je ongetwijfeld vaker tegen gekomen op het internet, in heel veel verschillende vormen. En misschien heb je net als ik, altijd al een keer het idee gehad ze te gaan maken, maar gewoon nog niet geprobeerd… DOE HET! Of niet. Want ze zijn wel super verslavend…

Ik ben een enorme zoetekauw en zocht het internet af naar zoete snacks, die snel en makkelijk te maken zijn en niet ongezond zijn. Ik kwam deze balletjes veel tegen, maar het leek me gewoon ‘te veel gedoe’. Toch geprobeerd en zoveel gedoe bleek het niet te zijn! Ik maakte mijn eigen variatie op het soort die ik tegenkwam op internet…

Je hebt nodig:

  • 4 dadels
  • 1 wortel
  • 2 eetlepes gevarieerde noten (of alleen walnoten of pecanoten)
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • Een snufje zout
  • 4 eetlepels kokosrasp

Doe BEHALVE de kokosrasp, alle ingrediënten bij elkaar in een blender of keukenmachine en mix het tot een plakkerig geheel. Daarna rol je balletjes in je handen (dat is het enige ‘gedoe’) en rol je ze door de kokosrasp tot ze zijn bedekt. Ik liet mijn balletjes een beetje opstijven in de koelkast, maar je kunt ze ook direct eten. Laat me weten hoe ze jullie bevallen!!

Comments