Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2015

21

oktober

2015

De opening | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Eindelijk is het dan zover! Voor de mensen die mij op Facebook volgen is het al bekend; op zaterdag 31 oktober om 11:00 uur wordt mijn interieurstudio met daarbij de showroom van Frechic officieel geopend! En om dit te vieren, geven wij deze dag tot 17:00 uur aan al onze klanten 10% korting op het gehele assortiment van Frechic. Daarnaast verloten wij €50,- shoptegoed onder alle mensen die op de dag van de opening een drankje komen drinken EN!! houden wij een weggeefactie op Facebook en Instagram… Houd het dus goed in de gaten ;)
Hopelijk zien we je tijdens de opening!


14

oktober

2015

Herfst wonderen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

De herfst is voor velen nat, koud en alleen maar narigheid… Voor mij; ik hou ervan! Het is namelijk ook het seizoen waarin alles rood, oranje en geel kleurt. Ik vind dat iets magisch en sprookjesachtigs hebben! En op dagen dat de zon niet schijnt, dan zit je binnen. Nou en! Veel van mijn werk doe ik toch achter mijn laptop en ik baal meer van binnen zitten wanneer het buiten mooi weer is, dus voor mij is het prima zo ;) Ook de donkere avonden die vroeg beginnen, vind ik heerlijk. Al mijn favo-woonprogramma’s zijn weer begonnen (Eigen huis & Tuin, RTL Woonmagazine, VT Wonen en nieuwkomer House Rules Holland) en ik kan op regenachtige dagen in het weekend ongegeneerd 4 films(!!) achter elkaar kijken met een bak pepernoten en een kop warme chocomel, hoe fijn is dat!

Afgelopen weekend maakte ik fijne wandelingen en mooie foto’s van het sprookjesbos. In Eibergen ;)


06

oktober

2015

Healthy sweet snacks | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dit soort balletjes ben je ongetwijfeld vaker tegen gekomen op het internet, in heel veel verschillende vormen. En misschien heb je net als ik, altijd al een keer het idee gehad ze te gaan maken, maar gewoon nog niet geprobeerd… DOE HET! Of niet. Want ze zijn wel super verslavend…

Ik ben een enorme zoetekauw en zocht het internet af naar zoete snacks, die snel en makkelijk te maken zijn en niet ongezond zijn. Ik kwam deze balletjes veel tegen, maar het leek me gewoon ‘te veel gedoe’. Toch geprobeerd en zoveel gedoe bleek het niet te zijn! Ik maakte mijn eigen variatie op het soort die ik tegenkwam op internet…

Je hebt nodig:

  • 4 dadels
  • 1 wortel
  • 2 eetlepes gevarieerde noten (of alleen walnoten of pecanoten)
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • Een snufje zout
  • 4 eetlepels kokosrasp

Doe BEHALVE de kokosrasp, alle ingrediënten bij elkaar in een blender of keukenmachine en mix het tot een plakkerig geheel. Daarna rol je balletjes in je handen (dat is het enige ‘gedoe’) en rol je ze door de kokosrasp tot ze zijn bedekt. Ik liet mijn balletjes een beetje opstijven in de koelkast, maar je kunt ze ook direct eten. Laat me weten hoe ze jullie bevallen!!


04

oktober

2015

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dierendag! Niet dat Sushi en Soja er wat van merken, want die worden altijd verwend! Wel doen we vandaag mee aan ‘eetgeendierendag’, een initatief van Wakker Dier, en zijn we ons bewust van wat er in de vee-industrie gebeurd. Door op deze dag geen dieren te eten, hopen we te laten zien dat het dierenwelzijn van dieren uit de vee-industrie net zo belangrijk is! Doe mee en meld je aan op de Facebookpagina van Wakker dier.

Omdat het toch een Sushi en Soja sunday blijft, wilde ik vandaag een foto delen van onze kroelkont Soja. De zwoele blik in haar ogen… <3


02

oktober

2015

VT Wonen & Design beurs 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

De Vt Wonen & Design beurs (voorheen ‘gewoon’ de Woonbeurs) is een beurs waar ik ieder jaar met mijn moeder naartoe ga, al vanaf dat ik 14 jaar oud was. Voorgaande jaren zorgden mijn moeder en ik dat we er rond 11 uur waren, dan waren we ongeveer 3 uurtjes aan het lopen en konden we daarna nog even de stad in. Rond 14 uur was het dan ook rustig en kon je de tijd nemen om mooie plaatjes te schieten. Dat was de reden dat we dit jaar besloten er pas om 13 uur te zijn; dan was het vast al lekker rustig… Dus niet. Ik heb de beurs in al die jaren nog nooit zo druk meegemaakt als gisteren! En dat is een goed teken, tóch? Misschien omdat er veel reclame is gemaakt of omdat ‘Wonen’ weer in opkomst is… Voor mij; ik vond de drukte maar niks, vooral omdat veel van mijn foto’s nu rommelig zijn door alle mensen die er liepen ;) En van de drie verschillende hallen die er zijn, vond ik alleen hal 11 leuk; de overige hallen vielen me tegen en waren mijn moeder en ik zo doorheen. De routing vond ik overigens in verhouding tot andere jaren ook niet overzichtelijk…

Wél leuk vond ik het Ariadne at home huis en het gigantische huis van VT Wonen! Ariadne at home had haar stand ingericht als Bed&Breakfast met verschillende thema’s, ingericht met een 'Polderlook'. Over algemeen ben ik nooit zo fan van Ariadne at home. Het is dan te zoet, te truttig en net té brocante voor mij. Maar dit jaar vond ik het leuk! Voor vandaag een aantal foto’s die ik maakte in de stand van Ariadne at Home :)

VT Wonen & Design beurs 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

VT Wonen & Design beurs 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

VT Wonen & Design beurs 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

VT Wonen & Design beurs 2015 | Makien Verkroost Interior Design + Styling