Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

10

februari

2015

Pa lalalalaleo | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik móet echt afvallen, meer bewegen en gezonder leven, maar diëten werken voor mij niet (ik heb er behoorlijk wat gevolgd). Ik raak tijdens ieder dieet wel kilo’s kwijt, maar ze komen er altijd dubbel aan! Vorige week was ik op visite (…wat klinkt dat bejaard!) bij een oud klasgenote en hebben we het gehad over afvallen en gezonddoenerij. Na een tijdje kwam de term ‘paleo lifestyle’ ter sprake. Ik had er (naar mijn idee) nooit eerder van gehoord, maar toen ik het er later nog ‘ns met mijn moeder over had, vertelde ze dat ze mij daar al zoooo vaak over had verteld… Dus ik besloot het toch maar eens op te zoeken en meer te lezen over ‘paleo’ en las in één dag het boek van Mitchel van Duuren uit;  ‘de Paleo Revolutie’. Het boek legt uit dat alles wat je denkt te weten over voedsel (en de werking ervan!) niet zo is.

Hij heeft het over teruggaan in de oertijd, teruggaan naar onbewerkt voedsel; vlees, vis, groente, fruit, noten en zaden… Want meer was er in de oertijd niet! Het menselijk lichaam is gemaakt om goed te functioneren bij die voedingsmiddelen en het lichaam is niet meegegaan in de evolutie van de industriële bewerkingen in voeding. Ik heb het gelezen, ik begrijp het, maar kan het (nog) niet navertellen zoals hij doet. Ik raad het boek in ieder geval aan iedereen aan! Eén van de dingen die ik er in ieder geval van heb onthouden, is granen weg te laten uit mijn voeding, want dat kan het menselijk lichaam niet goed verteren. Uiteraard is niet ieder lichaam hetzelfde, maar het zou voor mij zo maar ‘ns kunnen werken! Ik was direct enthousiast. En onze keukenkastjes zijn nu helemaal paleo-proof ingericht, ik ben inmiddels al 5 dagen bezig met paleo-en en eerlijk is eerlijk; ik voel me er echt energieker en fitter bij! Of het me daadwerkelijk gaat helpen bij afvallen, wacht ik nog even af. Ik heb voor mezelf besloten 30 dagen aan te kijken of de paleo lifestyle wat voor me doet en als het daadwerkelijk helpt bij afvallen, wil ik er zeker mijn levensstijl van maken.

Voor mensen die bekend zijn met diëten; het lijkt wel wat op het ‘South beach diet’, alleen vind ik dit makkelijker vol te houden vanwege de creatieve recepten. Ik heb her-en-der al wat lekkere recepten gevonden en zal proberen jullie op de hoogte te houden ;) De pannenkoeken zijn tot nu toe favoriet voor ontbijt; 2 eieren, 1 banaan en 1 theelepel kaneel in de blender voor beslag en serveren met vers fruit! De smoothie als lunch: ½ mango, 1 banaan en een hand boerenkool in de blender met wat chiazaad bovenop voor een dosis omega 3.

Comments