Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2014

30

augustus

2014

Bråkig behang | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Omdat we toch al zo aan het veranderen waren in huis, hebben we maar meteen doorgepakt! We kochten bij IKEA in de opruiming de laatste rollen behang uit de Bråkig collectie. Ik vind het een ontzettend mooie, grafische print… Maar wat een rotbehang! Het zal wel aan mij liggen, maar papierbehang is zó niet mijn ding. We zijn blij dat het erop zit… En heel eerlijk; over een tijdje ben ik hier denk ik wel op uitgekeken, maar voor nu ben ik heel blij met het behang!

Bråkig behang | Makien Verkroost Interior Design + Styling


26

augustus

2014

Vakkenkastverrassing | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Toen ik iets langer dan een half jaar geleden werkloos thuis zat, heb ik ons hele appartement gedigitaliseerd… Ik maakte een 3D model van ons huis in SketchUp en richtte ‘ons huis’ opnieuw en helemaal anders in. Echt het toppunt van verveling, ik weet het. Het kastje dat ik ontwierp voor het plan, vond vooral Stephan heel erg mooi. En! In het diepste geheim werkte hij op dagen dat ik moest werken aan het realiseren van dit meubel. In Eibergen. Bij mijn ouders. Het is echt ongelofelijk, maar ik heb niets doorgehad! Op een gegeven moment had Stephan het wel gehad met het geheim houden (en het kastje), want nog voordat het ‘af-af’ was, onthulde hij de verrassing in de schuur van mijn ouders. Het schijnt echt een rotklus te zijn geweest en er zitten heel wat uurtjes bloed, zweet, tranen, maar vooral liefde in! …Ik moest het alleen wel zelf nog even in de lak zetten ;)! Maar wat is-ie mooi geworden! Afgelopen week kreeg het meubel zijn laatste laklaag en vandaag mogen jullie ‘m dan ook zien :) Het bankje dat voorheen onder onze televisie stond, heeft plaatsgemaakt voor deze pracht van een vakkenkast! Dank je wel, lieve, romantische liefde <3 !!

Vakkenkastverrassing | Makien Verkroost Interior Design + Styling


24

augustus

2014

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was rond de watermolen van Haaksbergen de jaarlijkse kunst, antiek en brocante fair! Mijn moeder en ik hebben er vele jaren zelf gestaan met een kraampje, maar dit jaar waren we te gast… Ik moet eerlijk zeggen dat ik de markt en het aantal kramen erg vond tegenvallen; misschien dat er een viertal kramen me hebben aangesproken. Zo’n markt moet me inspireren en er niet uitzien als een rommelmarkt of markt voor prefabriceerde tuincentrumprut…

Tóch ben ik niet met lege handen thuisgekomen! Ik was naar een aantal dingen echt op zoek, waaronder een veilingkistje. Uiteraard ga ik het ding nog schilderen en op wielen zetten (het wordt een plaidmand). Stephan vind het een gammel krat, maar onze poezenbeesten vinden het nu al een geweldig ding. Vergeet mediation – koop een gammel krat! Want Sushi en Soja zijn zowaar nu aan het spelen! Super leuk om te zien…


23

augustus

2014

Luipaard printjes | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik had altijd iets tegen luipaardprintjes; ik vond het ontzettend kitsch en ordinair! Stephan deelde deze mening, sterker nog; hij heeft er een gigantisch afkeer tegen! En tóch heb ik zelf nu espadrilles met luipaardprint en neon ronze randje gekocht! En ik vind ze zó leuk! Ik draag ze alleen bij zwart en dan vind ik het helemaal niet ordinair staan (Stephan vind het verraad aan ‘onze’ overtuiging).

Deze zijn van het merk NORR en ik ben er heel erg blij mee! Toevalllig kocht ik eerder bij Sacha al een shopper met luipaard print en neon randje… Deze zouden het in een setje ook prima doen!


17

augustus

2014

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een primeur! De eerste Sushi + Soja sunday… Niet helemaal de eerste natuurlijk, maar wel voor mijn blog! Dus bij deze een ‘klein aantal’ foto’s van hoe Sushi aan Soja probeert te wennen ;) Ik hoop echt dat ze op een dag saampjes op een stoel kunnen liggen knuffelen als echte ‘maatjes’. Mocht dat ooit nog gebeuren, zou dat heel mooi zijn. Maar tot die tijd is het nog spannend als ze binnen een straal van 1 meter in elkaars buurt zijn…

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling


12

augustus

2014

Flower leftovers | Makien Verkroost Interior Design + Styling

De potroos kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn ouders en zette ik in het mandje van Kitsch Kitchen. En in een klein glaasje en in mijn pistol vase van Bloomingville zette ik de leftovers van mijn veldboeket. Dit zijn volgens mij zo’n beetje de laatste veldbloemen van dit jaar. Ik heb zelf al een beetje een herfstgevoel gehad deze week! Ergens kijk ik er wel weer naar uit… Een kleurenregen van bladeren en kopjes chocomel na een boswandeling door de bladeren…


09

augustus

2014

Meet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen woensdag werd ik 25! …Vijf. En. Twintig. Ik was niet van plan om het in augustus groots te vieren (dat wil ik later deze zomer misschien inhalen), maar toch had ik een geweldige verjaardag! Ik kreeg het beste cadeau OOIT… Een super lief en mooi, jong poesje! Dus nu hebben we Sushi met Soja :D En Sushi weet nog niet helemaal wat hij van haar moet denken, maar ik ben het gelukkigste meisje op aarde! Ze is zo ontzettend zoet… Dus aankomende periode; veel babyspam ;)

Meet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + StylingMeet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + StylingMeet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Daarnaast stonden er om 17 uur ook twee van mijn beste vrienden op bezoek om Stephan en mij mee uit eten te nemen naar Blue Sakura om (jawel!) sushi te eten! 


03

augustus

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een vrij uniek plaatje! Sushi die zowaar geniet van het aaien… ‘Normaal’ gesproken kun je hem twee keer aaien voordat-ie in je handen gaat bijten haha! Niet agressief hoor, maar speels! Dus dat Stephan hem zo lang mocht aaien, moest even op de foto worden gezet :)