Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2014

27

juli

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dit is een foto van Sushi die het zo warm heeft dat-ie niet eens wilde buiten spelen. Het enige wat hij dan het liefste doet, is op de vloer in de gang liggen. Lekker rustig! 


24

juli

2014

Hortensi JA | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Gotta love hortensia’s, in alle vormen, maten en kleuren! Wat een prachtplanten… Mijn moeder is er al net zo dol op en in de tuin van mijn ouders staan er dan ook een hele hoop. Mijn moeder had er in huis een aantal op een vaas gezet en ik vond dat zo mooi dat mijn moeder voor mij ook een flinke bos heeft geknipt. We hebben nu weer een huis vol bloemen!

Hortensi JA | Makien Verkroost Interior Design + Styling


22

juli

2014

Genoeg (om) handen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik schijn heel langzaam en heel onbewust een soort handenverzameling op te bouwen… Ze staan daar ook heel functioneel te zijn hoor, ze dragen mijn sieraden! Maar ik vind handen ook gewoon heel sierlijk. De houten hand is nieuw… Je ziet de houten hand van HAY de laatste tijd veel in magazines of blogs, maar ik kocht de mijne (voor meer dan de helft van de HAY prijs) bij V&D. De plexiglazen hand kocht ik vorige maand bij Flying Tiger in Arnhem.


21

juli

2014

DIY Ibiza boots | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Mijn moeder kocht een tijdje terug een paar hele leuke enkellaarsjes bij Invito met allerlei sliertjes en bandjes er om heen. En ook in andere schoenenwinkels zie je ze; van die typische festival boots in Ibiza-achtige sfeer. Ik besloot mijn eigen ‘saaie’ zwarte enkellaarsjes van Invito zelf te pimpen. Ik kocht bij de Action 2 riemen (één met roze luipaardprint en één met rood imitatiehaar) en 4 fluor roze armbandjes en met wat lijm en klemmetjes maakte ik er ‘enkelbandjes’ van voor om mijn laarzen. De materialen voor de zwarte versie kocht ik bij een hobby winkel in Eibergen. Best geslaagd, tóch?

DIY Ibiza boots | Makien Verkroost Interior Design + Styling


20

juli

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Om na zo’n warm en klamme nacht wakker te worden met gemauw en dit plaatje boven je gezicht… Da’s  best schrikken! Maar ook heel vrolijk wakker worden, want wat een komisch gezicht. Sushi slaapt met deze hitte al net zo slecht als wij doen. Bah.


19

juli

2014

Hartje pakketpost | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een aantal weken geleden vulde ik voor 101 Woonideeën een enquête in die relatief lang duurde. Ik ben één van die nerds die uit verveling enquêtes opzoekt op internet en vrijwillig gaat zitten invullen… Laten we het maar houden op dat ik het gewoon erg leuk vind om mijn mening te geven over van alles en nog wat ;)! Gistermiddag ontving ik van Sanoma Media als dank voor het invullen van de enquête een pakketje met wat tijdschriften, 2 ontzettend leuke slingers en een stempelsetje. Van dat soort verrassingen word ik HEUL blij! Dus zo af en toe levert het invullen van die enquêtes nog wat op ook!

Hartje pakketpost | Makien Verkroost Interior Design + Styling


18

juli

2014

Flower Friday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik mis het hebben van een tuin heel erg! Niet alleen de buitenruimte en het gevoel van vrijheid wanneer je de tuin in kunt lopen, maar ook een stuk gras en bloemen! Dus op de terugweg van Eibergen naar Enschede zijn we heel spontaan langs de weg gestopt om een veldboeket te plukken… Zo hebben we toch nog een beetje tuingevoel. Maar dan in huis.


14

juli

2014

Stick to it | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Standaard bouwkeukens en badkamers zijn zo ontzettend saai. Ik vind standaard nooit leuk en zou het liefst overal een eigen stempel op willen drukken... Die stempel is altijd speels, kleurrijk en een tikkeltje gek ;)! Ik kan dan ook niet wachten totdat ik ooit ons eigen keuken- en badkamerontwerp kan maken voor onze eerste koopwoning. ….Helaas gaat dat nog een tijdje duren! Dus moeten we het doen met goedkope oplossingen om onze goedkope keuken en badkamer wat ‘op te leuken’ en ‘eigen’ te maken. Bij Xenos kocht ik deze statische tegelstickers in de opruiming… Helaas waren de stippenstickers niet in het roze, en kocht ik voor de verandering ‘ns een keer blauw! Op het moment dat ik ze kocht, dacht ik helemaal niet na over het formaat en ik kwam er dan ook thuis pas achter dat wij helemaal geen vierkante tegels hebben in de badkamer! Met een beetje snijwerk is het gelukkig goed gekomen met het patroon. En! Ik vind de badkamer nu weer een stukje ‘leuker’.


13

juli

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Sushi is de afgelopen weken veel ‘de hort op’ en iets in mij zegt dat ons poezenkind stiekem ergens een vriendinnetje heeft! Als hij tegenwoordig om 17 uur binnen is, moeten we hem echt opsluiten, want daarna komt hij ook niet eerder thuis dan 4 uur ’s nachts! En vervolgens ook niet eerder zijn bed uit dan 13 uur ’s middags. Je moet toch grenzen stellen en dus maken we ‘m ’s ochtends gewoon om 8 uur wakker! Heus niet dat hij dan vrolijk is; het is dan echt een chagrijnig ding. En dit is dan de foto van Sushi met een kater. Pubers…


12

juli

2014

Zon op het balkon | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Eigenlijk hebben we sinds dat het ‘officieel’ zomer is, nog helemaal niet zoveel gebruik gemaakt van ons balkon! En dat is zonde, want we hebben de hele dag zon op ons balkon en een hartstikke mooi uitzicht op een prachtige tuin (compliment aan de onderbuurman Tonnie)! Ik besloot het balkon op te vrolijken met wat tuinkussens voor onze IKEA ROXÖ stoelen. Nergens vond ik leuke kussens in de juiste maat en dus vroeg ik mijn moeder kussens te maken (die niet altijd even blij is met mijn plotselinge creatieve bedenksels die zij vervolgens ‘moet’ uitvoeren). Ik kocht de stoffen een hele tijd geleden al op de markt en mijn moeder naaide er de kussenslopen van en zette een kruissteek met fluor wollen draad over de hechting. Dus wederom speciale dank aan mijn mama! We zijn er heel blij mee! Vanavond eten we lekker buiten en blijven we zitten tot de zon weg is… Want voor je het weet is de zomer weer voorbij.

Zon op het balkon | Makien Verkroost Interior Design + Styling


07

juli

2014

Aapjes kijken | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen weekend hebben Stephan en ik (voor ons doen) een bewogen uitjes-weekend gehad! Vrijdag verbleven mijn opa en oma bij mijn ouders in Eibergen en zijn we daar op bezoek geweest. ’s Avonds was er in het Openluchttheater van Eibergen een high tea georganiseerd door de organisatie van Have A Nice Day voor de omwonenden van het terrein… Mijn ouders wonen vlak aan het park, waar jaarlijks een megagaaf house- en techno festival wordt gehouden! En middels de high-tea (en een aantal gratis toegangskaarten tot het festival ;) wil de organisatie de omwonenden toch een béétje tevriend houden. Dus attent als ik ben; heb ik mijn ouders vertegenwoordigd. Zaterdagavond was een jubileumjaar voor het festival; het bestond 10 jaar! Naar eigen zeggen is het festival landelijk bekend geworden vanwege de uitzinnige sfeer, het diverse programma en het liefelijke, knusse karakter... Wat ik wel een beetje jammer vond, was dat het dit jaar samenviel met het voetbal. Ik heb er serieus waar HE-LE-MAAL niets mee! Maar de organisatie van H.A.N.D kon er jammer genoeg niet omheen, dus hebben ze ‘last minute’ een scherm van 16 meter breed neergezet. Toen hield het feestje voor mij wel een beetje op! Het festival sloot af met een waanzinnige vuurwerkshow van wel zeker weten een kwartier lang!

We lagen erg laat in bed om er ’s ochtends vroeg weer uit te moeten voor een dagje fris en fruitig aapjes kijken in de Apenheul! We hadden vrijkaarten die tot en met 6 juli geldig waren… Ik geloof dat ik 8 was toen ik er voor het laatst ben geweest en waarschijnlijk had ik zelf niet op het idee gekomen om daar naartoe te gaan als we die gratis kaarten niet hadden gehad… Maar HOE leuk was dat! Als ik in de buurt van Apeldoorn zou wonen, had ik serieus een seizoenskaart gekocht, zo leuk vond ik het. Mooi park met mooie dieren! En ontzettend leuk om de natuur van zo dichtbij de bekijken (lees: die doodskopaapjes in je nek te hebben :D). Die handjes! Zo fijntjes en schattig. Ik kon er uren rondlopen en kijken naar hoe schattig en kinderlijk die dieren met elkaar omgingen. Ergens verderop zat in een ander verblijf een groep apen heel geïnteresseerd met ‘iets’ te spelen. Even later kwamen we erachter dat het een grasadder(!!) was. Het hing er een beetje levenloos bij en als het weer wat bewoog, sloeg de aap het als BamBam tegen de vlakte… Het was eigenlijk best sneu, maar stiekem ook erg grappig. Die primitieve reactie van zo’n aap als zijn speeltje blijft bewegen deed me denken aan dit filmpje. Hihi!

Aapjes kijken | Makien Verkroost Interior Design + Styling


02

juli

2014

Volwassen doen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Toen Stephan en ik zijn gaan samenwonen kochten we onze IKEA Klippan bank via Marktplaats met een witte ‘teddy’ hoes. Die werd ontzettend gauw schmutzig en HEUL toevallig kwamen we bij IKEA zelf, in de koopjeshoek(!) een knalroze hoes tegen. Dus. Dat moest toen zo zijn, zei ik tegen Stephan. Ik heb destijds moeten beloven de hoes grijs te verven met textielverf, want een roze bank ging Stephan toch écht te ver. Dat verven kwam er maar niet van…;) Ik gebruikte de smoes dat het zoveel verf en dus geld zou kosten om te verven en dat het beter was ‘ooit’ gewoon een andere te kopen. Inmiddels zo’n anderhalf jaar later… Lopen we afgelopen maandag IKEA binnen; staat daar de Klippan bank; MET grijze hoes. Dus je raadt Stephans reactie al; “Dat moest zo zijn”. Ikzelf moet er heel erg aan wennen. Het is ineens een ‘volwassenen’ bankje.

Camouflagecat Sushi is er in ieder geval blij mee. 


01

juli

2014

Uitbreiding | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Op de Brocantemarkt in Diepenheim kocht ik een tijdje terug dit gewei met het idee het een kleine make-over te geven… Ik houd van herten, maar meestal van de levende versie of de extreem kitsch en plastic varianten. Zo’n schedel met gewei vind ik toch vaak iets te luguber; het blijft een restant van een dier dat heeft geleefd! Toen ik op Pinterest deze Pin tegen kwam, wilde ik toch zo’n ‘dooie’! Nu hij (denk dat het een mannetje was?) hangt, vind ik hem wel heel erg gaaf! Laten we maar heel cru zeggen “dat-ie niet voor niks is gestorven”.