Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2014

30

mei

2014

Vintage Friday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen zondag vertelde ik al dat ik op de rommelmarkt een paar schatten had gevonden tussen de rotzooi… Zie hier; de koperen console die ik een plankje gaf en verfde in de kleur van onze muur (mijn opa zou zeggen dat ik van een kwartje een dubbeltje heb gemaakt ;) Ons nieuwe bed is een stuk hoger (lees: zo’n 30-40 cm) dan ons oude bed en dus staan de nachtkastjes niet meer naast het nieuwe bed! Deze console was wel een uitkomst. Ook kocht ik een knaloranje, gehaakte sprei en een koperen lijstje. Te kitsch voor woorden. Het lijstje krijgt nog een mini make-over…


28

mei

2014

Carlos the cockatoo | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wéér een cadeautje voor mijzelf! Deze kaketoe was een tikkeltje duurder dan de woonaccessoires die ik normaal gesproken koop, maar deze wilde ik al heel erg lang ‘hebben’… Ik vind het gewoon zo’n gaaf ding! Dus toen ik op Facebook een bericht plaatste met de vraag of iemand wist waar ik deze nog kon kopen, bleek de vogel in Eibergen te koop te zijn! De kaketoe is van Pols Potten en ik kocht de één na laatste bij Coot Wonen in Eibergen.

Nu lijkt het net alsof ik niets anders doe dan cadeautjes kopen voor mijzelf, maar ik doe ook spullen ‘weg’! Een tijdje terug had ik het al over dat Stephan en ik beiden wel toe zijn aan ‘wat’ anders. Wat precies, dat weten we zelf ook niet, maar op een aantal spullen ben ik gewoon uitgekeken. Ik probeer die nu via Marktplaats EN(!) mijn eigen Shop te verkopen! Ik verkoop spullen tussen die nog gloednieuw zijn (restanten zijn van de winkel die mijn moeder en ik hebben gehad), tweedehands of zelfgemaakte spulletjes… Dus zeg het voort :)!

Carlos the cockatoo | Makien Verkroost Interior Design + Styling


25

mei

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een echte zon-dag gehad vandaag! Omdat ik vrij had, zijn Stephan, Sushi en ik wat daagjes bij mijn ouders wezen klussen aan wat projectjes (nog niet klaar), maar vandaag reden we terug naar huis. In de auto was het erg warm, dus Sushi lag de hele weg te hijgen (zó grappig!). In de Enschede was vanmiddag een curiosa, vakantie- en stoffenmarkt waar ik graag naartoe wilde. Een alles in één markt waar een hoop troep en echte rommel werd verkocht, maar daartussen vond ik wel weer wat kleine schatten! Een likje verf erover en ze staan van de week op mijn blog ;)!


23

mei

2014

Girl stuff | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Soms ‘moet’ ik wat kopen… Ik kan er niks aan doen! En als het welverdiende salaris dan op mijn rekening staat, dan ‘mag’ ik weer wat cadeautjes voor mezelf kopen. Vandaag kocht ik bij HEMA deze leuke (FLUOR ROZE) medicijndoos… In de opruiming! We hebben in onze badkamer al wel een medicijnkastje hangen, maar die is de pleisters, paracetamol en andere troep ontgroeid, dus deze zal ook nog daadwerkelijk een functie hebben ook ;)

Ook de ‘Love’ armband komt bij HEMA vandaan. De andere armband kocht ik bij Action en is natuurlijk keiharde namaak van de Ibiza armbanden van Hipanema. Die wilde ik al een hele tijd lang hebben, maar het bijhorende prijskaartje sprak me minder aan. Ik had al het gevoel dat als ik maar even zou wachten, deze uiteindelijk wel ergens goedkoop zou worden nagemaakt. Op dit moment vind je ze dan ook overal, maar nergens zo goedkoop als bij Action!!


19

mei

2014

Bambi in the bedroom | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vorige week donderdag ben ik naar Deventer geweest voor een inspiratiedag die werd georganiseerd vanuit mijn (afgeronde) opleiding. Uiteindelijk ben  ik maar kort gebleven om vervolgens wat andere inspiratie te zoeken in de stad! Het centrum van Deventer was voor mij toch wel veel inspirerender! Ik heb een vriendin (en oud klasgenote) een aantal leuke winkeltjes laten zien en uiteraard kon ik niet met lege handen thuiskomen! Ik kocht bij Hoge Ramen onder andere deze muursticker van KEK Amsterdam en plakte hem op ons behang in de slaapkamer. Stephan vindt mijn hertenverzameling afschuwelijk, dus eigenlijk wist ik stiekem ook te voorspellen wat hij zou vinden van deze sticker… En leer mij mijn vriend kennen; hij vond hem verschrikkelijk! Hij heeft gewoon iets tegen hertjes! …Bambi trauma?


18

mei

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik had de afgelopen 2 dagen nog zoveel leuks willen laten zien en willen bloggen, maar vrijdagmiddag had ik plots een heel zwaar en lamlendig gevoel in mijn armen en benen. Ik hoopte dat het wel weg zou gaan als ik even zou gaan liggen, maar vrijdagnacht vanuit de huisartsenpost toch even wat pijnstillers gaan halen… Ik heb nu 2 dagen plat gelegen vanwege een spier die ik blijkbaar heb verrekt en waardoor er iets afknelde naar mijn armen en benen. Geen andere verklaring! En geen pretje, vooral omdat er zo weinig over blijft van een weekend dat ook vol gepland stond met bbq’s, wijntjes en gezelligheid! Sushi vond het dan weer niet erg dat we ‘gezellig’ thuis bleven. Hij ligt buiten in de schaduw, onder de boom van de onderbuurman of lekker binnen op de bank… Ik denk dat hij het te warm heeft om vogeltjes achterna te jagen!


13

mei

2014

Yeay, ik heb Hay | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…En ik wilde nog iets showen! Het is eerlijk waar, best veel geld, maar sommige dingen zijn het gewoon waard. Dit fluor ijzeren dienblad uit de serie ‘Kaleido’ van Hay is de eerste van de drie die ik van plan ben in mijn bezit te hebben. Deze kocht ik bij Brok Interieur in Hengelo en helaas hadden ze niet de twee nog kleinere dienbladen. Ik wil heel graag rood, oranje en roze, dus iedere winkel in de buurt waar ze het Deense merk verkopen, loop ik even binnen om te zoeken naar de juiste maten en kleuren. 


12

mei

2014

Mmmaandag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een heerlijk (goedkope) zoete, witte wijn, wat blokjes kaas en walnoten… En dat zomaar op maandag! Zo af en toe moet je het begin van een week even inluiden met wat weekendgevoel, tóch? Het roze gedipte broodplankje moest ik ook even showen ;) Overal zag ik broodplanken en ik wilde er één die zo goedkoop mogelijk was, zodat ik die vervolgens kon ‘dippen’ in de verf. En! Toen kwam ik deze, in ROZE verf en al gedipt tegen bij Xenos. Ik had me aangemeld voor de nieuwsbrief en kreeg 25% korting op een artikel naar keuze, dus deze kostte me nog geen vijf euro. Het wit porseleinen vogeltje van Serax is aan komen waaien vanaf Eijerkamp ;)


11

mei

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Soms heb ik even niets om over te bloggen, maar van Sushi kun je niet genoeg krijgen; Sushi sunday blijft! Gisteravond hebben Stephan en ik een familiefeestje gehad in Tienhoven (Utrecht). Hoewel we op de heenweg 10 minuten voor eindbestemming dikke autopech hadden en uiteindelijk 2 uur later op het feest waren, hebben we toch een hele gezellige avond gehad! Mijn opa en oma waren 55 jaar getrouwd en dat hebben we met de hele familie gevierd :) We waren pas laat thuis en dus vandaag tot laat in bed gelegen… Complete zondagmiddag zen! 


04

mei

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

De meeste katten hebben zo’n hangmatje aan de verwarming… Sushi niet.  Sushi heeft een bed op een bed. Het is het oude matras van onze (nu) oude boxspring. Toen we zijn gaan samenwonen, hebben we ervoor gekozen Stefs boxspring te houden, maar nu waren we toch echt toe aan een nieuw en breder(!!) bed. We wilden wel opnieuw een boxspring, maar man. Wat zijn die dingen duur! Dus via veilingsites bekeek Stephan af en toe al beddenzaken die failliet waren en toen ik tijdens Koningsdag zo ziek op bed lag, zag hij een kans! Hij is met laptopje naast mij in bed komen liggen om zich vervolgens uit te leven op veiligsites! Op BVA Auctions stonden/staan een aantal hele mooie boxspringbedden. En schijnbaar was toch echt heel Nederland aan het feesten, want wij hebben nu voor weinig een nieuw bed! Nadeel was wel, dat we ons oude bed nog moesten zien kwijt te raken via Marktplaats. Jammer voor Sushi, maar gelukkig voor ons dat het bed vanmiddag wordt opgehaald. Wat een koning hè, die Sushi! 


03

mei

2014

Spontaan shoppen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Het plan was vandaag om in huis eens grondig te gaan opruimen en schoonmaken, maar in plaats daarvan bedacht Stephan dat het misschien wel een leuk idee zou zijn om een woonboulevard te gaan bezoeken. Ik klaag en zeur al een tijdje dat ik van alles wil veranderen in huis… Niet zozeer een wandje verven, maar compleet een andere stijl met andere spulletjes. Wat ik dan precies wil, weet ik ook nog niet. Vandaag dus spontaan een middagje inspiratie op doen bij Eijerkamp! Gewoon omdat het kan! Ik houd van spontaan! Ik moet wel zeggen dat ik Eijerkamp dit keer zelf niet zo heel inspirerend vond. Cilo daarentegen was dit keer meer ‘mijn ding’. Minimalisme, felle kleuren en her en der een gigantisch kitsch object. Dus nu heb ik wat in mijn hoofd, alleen ontbreken er op dit moment de financiële middelen om alles ‘spontaan’ opnieuw aan te schaffen. DUS! Bedacht Stephan dat er op mijn blog een ‘marktplaats’ moest komen waar ik mijn spulletjes kan verkopen. Tweedehands design, kitsch of gewoon leuke hebbedingetjes die in ons huis hebben gestaan. Ik ben al 2 uur aan het rondlopen om te besluiten wat er dan echt weg moet… ZO lastig! Iets om over na te denken.


02

mei

2014

Fluor Friday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik heb echt de liefste mama van de hele wereld! De afgelopen paar maanden heeft mijn moeder heel wat uurtjes vrije tijd gestoken in het breien van dit mega grote wollen kleed. En ondanks dat zowel de winter als de fluortrend bijna voorbij zijn, ben ik er echt super blij mee! Hij is 240x220cm groot en er zullen wel zo’n 26 bollen wol in zitten, maar wat vind ik hem gaaf! Hij is echt heel erg zwaar geworden en hij is heerlijk warm.