Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2014

27

april

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…En nog meer kattenspam! Omdat ik morgen van plan ben om gewoon weer beter te zijn en te gaan werken, is het zondagdeheledaginbedhangen geoorloofd! En ik moet ten slotte ook even genieten van het feit dat Sushi daadwerkelijk de hele tijd om me heen hangt en om aandacht vraagt. Die kat is soms ook zo komisch, daar moet je dan wel foto’s van maken (katteneigenaren herkennen zich hierin :). Vanochtend kwam het beestje het bed opgesprongen met ‘zijn’ belletje in zijn bek. Het is serieus soms net een hond! Dan gaat hij net zo lang lopen etteren totdat we met ‘m gaan spelen…

Op onze slaapkamer hebben we een bedtafel op wielen die ik over ons bed heen rol op luie dagen zoals deze. En die bedtafel fungeert ook als sidetable die eigenlijk helemaal vol staat. Dus als ik ziek ben, dan moet daar ook mijn laptopje nog bij komen… Sushi moet. en. zal. daar tussen liggen spelen. Gek dier!


26

april

2014

Katerdag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Bleeeeeh. Een echte katerdag. En niet omdat ik afgelopen koningsnacht zo hard heb kunnen feesten, maar juist vanwege het feit dat ik niet kon meefeesten. En dan vandaag… De vrijmarkt op Koninginnedag is echt één van mijn lievelingsmarkten. Ik slaag altijd en kom dus nooit met lege handen thuis. Deze koningsdag was voor mij dan ook serieus een flop. Ziek op bed en kijken naar wat er op Facebook allemaal aan feestfoto’s voorbij komt, is marteling. Het enige voordeel is dat ik niet alleen op bed heb hoeven liggen. Mijn echte kater Sushi kwam alsmaar bij me liggen (doet-ie normaal NOOIT) en het leek wel alsof hij een soort van medeleven toonde. Ik was blij dat de camera naast mijn bed lag. Lieve Snoes :)


25

april

2014

Meet Betty | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Meet Betty! Deze retro hanger heb ik twee jaar geleden gekocht op de Koninginnemarkt en ik ben er nog iedere dag blij mee. Mijn moeder kocht toen eenzelfde hanger met bruine coupe en uiteraard was deze roze voor mij! En ik weet niet waarom, maar we noemden dit soort hangers vanaf dat moment Betty’s. Kettingen, tasjes en sjaals staan haar altijd veel leuker! Dus Betty hangt in onze slaapkamer. Af en toe wel ‘ns creepy, want het nachtlicht schijnt precies op haar gezicht. Dat moet inbrekers er zeker van weerhouden binnen te komen, dat wel!

Koningsnacht gaat ‘m voor mij helaas niet worden. Ik had wel plannen, maar daar staat nu een dikke streep door heen; erg jammer! De lamlendigheid van het ziek zijn hoort er helaas ‘gewoon’ bij, maar hoe leuk ik Pinterest ook vind en hoe fijn middagdutjes ook zijn, dat heb ik nu al wel weer gehad… Maar Koningsdag moet en zal ik ook naar de vrijmarkt gaan! Daar verheug ik me ieder jaar zo hard op! Dus voor vandaag veel vitamineshots en tóch wat extra middagdutjes om morgenochtend hopelijk een uurtje de deur uit te kunnen. Ik heb niets ‘nodig’, maar ik ben heel goed in het bedenken van redenen om iets nodig te hebben als ik wat leuks zie ;) 


24

april

2014

Ziek | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Het uitzicht voor vandaag zijn de hertenkopjes aan de wand in onze slaapkamer! …Gisteravond begon het al op de bank met een dekentje en keelpijn alsof er prikkeldraad achter in mijn keel zit. Je kent ze wel; de verschijnselen van een virus. Ik voel me beroerd en rillerig en eigenlijk heb ik nergens anders zin in dan in bed liggen met een warme kruik. Ik geef de schuld graag aan mijn vriend die afgelopen weekend heeft lopen snotteren en heeft lopen strooien met ziektekiemen. Vandaag laat ik me dus op mijn beurt lekker vertroetelen met kopjes thee met honing en Echinaforce.


22

april

2014

Armbandjes voor een goed doel | Makien Verkroost Interior Design + Styling

HOE mooi is dit! Onwijs leuke armbandjes om te dragen en een feestje om uit te pakken! Sieraden koop je toch veel makkelijker als je weet dat de opbrengst ervan naar een goed doel gaat… Via mijn studiegenootje Marte Lenferink werd ik via Facebook op de hoogte gebracht van een wel heel bijzondere actie voor KWF kankerbestrijding…

Team The CaraFans bestaat uit een groep van 4 vrienden; vriendinnen Marte Lenferink & Annefleur de Leeuw, haar vriend Bas Dost en zijn vriend Tom Scholten. Marte en Annefleur hebben elkaar leren kennen in een caravan tijdens een wielerevenement en samen met Tom en Bas hebben zij besloten hun vriendschap en passie voor wielrennen/sport samen te laten komen en in te zetten tegen kanker voor Alpe d’HuZes; een evenement van KWF Kankerbestrijding. Hun streven is om vier keer de Alpe d’HuZes te beklimmen en daarmee 2500 euro per persoon in te zamelen! Een actie die Marte bedacht om geld in te zamelen, was het verkopen van armbandjes. En dan wel mooie, fel gekleurde bandjes met veelzeggende bedels, zoals de gelukssymbolen liefde en hoop... Zij besloot Jesmin van Limbeek te benaderen; eigenaresse van De Zoete bezigheid in Almelo; een koffie en theeschenkerij met homemade zoetigheid waar je ook creatief bezig kunt zijn met heel veel verschillende soorten kralen, bedels en linten om je eigen sieraad te maken. Marte vroeg haar om mee te werken aan dit prachtige initiatief en heel enthousiast is dit toen ook gelukt. De Zoete bezigheid stelt haar materialen beschikbaar en zo zijn er inmiddels al zo’n 150 armbandjes gemaakt welke voor vijf en tien euro worden verkocht! En dat moeten er natuurlijk nog veel meer worden. Heel graag wil ik dan ook iedereen vragen mee te helpen om dit bericht te verspreiden of koop dit leuke armbandje voor jezelf, je dochter of de buurvrouw! Via de Facebookpagina kun je contact opnemen met Marte Lenferink :)

Armbandjes voor een goed doel | Makien Verkroost Interior Design + Styling


20

april

2014

Paastafelen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag geen Sushi Sunday, maar eerste paasdag…! Toen Stephan en ik in het appartement kwamen wonen, spraken we af om iedere zondagochtend uitgebreid aan tafel te gaan ontbijten of brunchen… Daar is niet echt wat van terecht gekomen. Erg jammer, want het dekken van de tafel met een leuk servies of tafelkleed en een bloemetje is gewoon al leuk om te doen. Dus nu leek mij Pasen wel het geschikte moment om de tafel weer eens aan te kleden en de paasbrunch weer op te pakken! Ik geloof dat ik tot aan mijn 12e iets met Pasen heb gedaan… Dan zochten we in de tuin van mijn opa en oma Verkroost paaseieren met de hele familie en daarna was er een gezamenlijke paasbrunch. Tijd om de traditie voort te zetten. Wel weer jammer dat het zoeken naar eieren op ons balkon wat minder spannend is.

Paastafelen | Makien Verkroost Interior Design + Styling


19

april

2014

Back to school | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was ik op stap voor wat Paasboodschappen en voor wat vrolijkheid op tafel. In plaats daarvan liep ik tegen deze stoelen aan bij Karwei; in de opruiming! Ik wilde al heel lang de ‘Back to school’ stoelen van Zuiver, maar gezien de ietwat hoge prijs per stoel heb ik daar nooit voor gekozen. Ik heb niet heel lang getwijfeld; dit waren de laatste vier… Het staat een stuk rustiger (lees: wit en kaal), maar toch ben ik er onwijs blij mee!


14

april

2014

Chocoglimmers | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…Dus de Paashaas is mijn nieuwe beste vriend! Erg slecht, maar kon ze niet laten liggen. Dat krijg je als je na je werk met honger boodschappen gaat doen. Wij hebben nu dus heerlijk gevulde chocolade paaseitjes, maar ik ben bang dat deze Pasen niet zullen meemaken ;). Die glimfolie van de eitjes vond ik trouwens zo mooi dat ik er van elk één heb bewaard in mijn agenda. Yeay!


13

april

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Bah, wat gaat zo’n weekend snel, maar wat een heerlijk weertje! Ik heb vanmiddag samen met mijn moeder fijn een stuk gewandeld op het Rutbeek (een recreatiepark in Enschede) waar we plots belandden op een naturistenstrand en we de schok van ons leven hadden en stiekem ook heel erg om gelachen hebben.

Wat betreft Sushi hoeft het ook niet warmer te worden. Die heeft vanmiddag al lekker liggen zonnebaden op zijn eigen ‘dakterras’.


10

april

2014

DIY dip dye gordijnen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik ben al een tijdje lang ‘fan’ van allerlei producten die bewerkt zijn met dip dye, tie dye of ombre verftechnieken. Dip-dye is een creatieve verftechniek waarbij je de stof een poosje in een verfbad laat hangen. Hierdoor trekt de verf langzaam omhoog in de stof en krijg je een overgang. Je kunt er van alles mee; van kussens, stoelen, behang, gordijnen tot aan kapsels en kleding. Dat kapsel heb ik gehad, dus nadat ik gistermiddag bij Intratuin hele leuke kussens had gezien, moest ook ons interieur er aan geloven. En onder het mom van “dat kan ik zelf ook” heb ik gisterenmiddag geprobeerd onze gordijnen een flinke pimpbeurt te geven. Met een klein zakje Dylon in de kleur ‘Black Velvet’ en een beetje geduld, waren onze gordijnen binnen een uur een heel ander stel gordijnen. Uiteraard had ik het liefst ‘Flamingo Pink’ gekozen, maar dat ging Stephan toch echt te ver. Nu loopt de kleur over van grijs naar wit en is onze huiskamer toch een stukje minder saai! Ik ben tevreden.


09

april

2014

Cactussen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Cactussen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vanmiddag ben ik even snel naar Intratuin op en neer gegaan voor wat balkonplantjes. Ons balkon geurt en kleurt van de zomer lavendel; heerlijk! Daarnaast vind ik het zo af en toe ook gewoon leuk om rond te hangen in tuincentra. Vaak hebben ze vlak voor of tijdens feestdagen ineens wat leuke spulletjes en ideetjes. Nu bleek heel Intratuin één groot Paasfestijn en naar mijn idee werd daar vroeger commercieel lang zo veel niet mee gedaan. Het was ook wel vrolijk om naar te kijken en ik heb er toch kleine inspiratie aan over gehouden. Ik heb vanmiddag nog wat lopen knutselen met textielverf van Dylon nadat ik in verf gedipte kussenslopen had gezien. De uitkomst zal ik morgen of overmorgen laten zien, het is ook voor mij nog erg spannend ;). Ook erg veel leuker vond ik de bakken met vele cactussen! Zo mooi dat de natuur (met een kleine helpende mensenhand) zulke apart, kunstige en kleurrijke planten kan creëren. Uiteraard kon ik het niet laten mijn cactusfamilie uit te breiden met twee roze pluimpjes. Love!

Cactussen | Makien Verkroost Interior Design + Styling


08

april

2014

Bloemen en ik | Makien Verkroost Interior Design + Styling

‘Vroeger’ vond ik bloemen verschrikkelijk truttig en hoefde je bij mij ook echt niet aan te komen met bijvoorbeeld een bosje bloemen, maar ‘tegenwoordig’ kan ik er eigenlijk wel heel vrolijk van worden! Tulpen en ranonkels in het bijzonder. Dus toen ik vanochtend (in de regen!) in de stad was om wat kleine boodschapjes te doen, heb ik op de markt twee bosjes tulpen mee naar huis genomen, gewoon omdat het kan! Het verbaasde me nog dat het niet eens zo duur hoefde te zijn. De ene bos is dan wel bijna uitgebloeid, maar die kreeg ik ook eigenlijk zo goed als voor niks. En ik denk dat ik toch wat vaker wat bloemenboodschappen ga doen, want hoe leuk staat dat! Die uilenvaas kocht ik in de opruiming bij V&D en is van Invotis.


07

april

2014

Sushi monday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Mmm… Van Makien!  ‘Gewoon’ sushi op maandag. Misschien komt het een beetje door het weer, maar ik word er behoorlijk lusteloos van (in de breedste zin van het woord). Zodra het wat warmer word, heb ik al gauw geen zin meer in avondeten of eten überhaupt. Het enige wat er bij mij altijd wel in gaat, is sushi (het voedsel, niet de kat)! Dus op dat soort dagen eten Stephan en ik allebei wat anders (want Stef lust helaas geen vis en is ook al niet gek op rijst). Dus. Sushi; helemaal voor mij alleen!


06

april

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…Dus Stephan zijn vergeten kleding uit Zwolle is opgestuurd! Wát ontzettend attent van de mensen van de Youg Men’s Shop in Zwolle! Na Stephan’s belletje hebben ze zijn tas met pas gekochte kleding onze kant op gestuurd per pakketpost. Nog blijer dan Stephan, was Sushi. Die kat kan onwijs gelukkig zijn met een DOOS.


04

april

2014

Limonadetap | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Omdat Stephan en ik in Zwolle afgelopen zaterdag zijn thuis gekomen met ‘maar’ 2 broeken, hebben we het winkelen vandaag even ingehaald in Enschede. Hij heeft zoveel kleding gekocht dat hij volgens mij het aankomende jaar ook geen kledingwinkel meer binnen loopt. Die jongen heeft in zijn hele leven nog nooit zo’n volle garderobe gehad! Maar we hebben dus ook wat andere ‘boodschapjes’ gedaan… En hoe leuk (en handig) is dit! Een limonadetap, van HEMA! Hij is geschikt voor 3,8 liter limonade en omdat-ie maar 4 euro kostte, hebben we hem meegenomen en vanavond op ons balkonnetje meteen maar even uitgeprobeerd. Grappig ding. Als je op een zomerse middag op de fiets stapt, stop je gewoon die tank in de fietstas! Leuk toch?


02

april

2014

DIY kartonnen 3D hert | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na ons dagje winkelen in Zwolle, wilde ik echt heel erg graag zo'n 3D hert voor aan de wand. Net zoals die van Miho Design. En omdat ik vandaag een dagje vrij ben, had ik de tijd om zelf wat in elkaar te knutselen. Niet geheel naar eigen ontwerp; de mensen die een beetje bekend zijn met design kennen vast Vlaemsch wel... Dit 3D hert maakte ik van stevig passe-partout karton waarna ik het beplakte met fluor roze karton. Een patroon kun je zelf natuurlijk van ieder gewenst dier natekenen (of zelf maken). Vervolgens snijd je dat uit karton en schuif je het in elkaar. Het is even een karweitje, want vooral dat snijden in karton vereist wat kracht in je vingers, maar dan heb je uiteindelijk ook wat! Het is jammer dat ik nog niet zo goed ben in het fotograferen en bewerken van foto’s, want de fluor kleur van dit hert komt zo niet best naar voren. Maar ik zal je vertellen; hij KNALT van de muur!