Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2014

31

maart

2014

Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Alhoewel we alleen voor Stephan zouden gaan (kleding)winkelen, zijn we ook nog wat andere winkeltjes binnengelopen. Ik houd van aparte winkeltjes! Je kunt er ook niet ongemerkt langslopen, want ze trekken je al van verre aan! Meestal zijn het winkels met veel kleur waar je heerlijk in kunt snuffelen; het liefst tweedehands en nieuw door elkaar of met leuke hebbedingetjes en gadgets. Winkels waarin op een hele creatieve manier met producten wordt omgegaan en waar de producten nooit saai zijn gepresenteerd. In iedere stad waar ik niet bekend ben, zoek ik dit soort winkels op… In Zwolle was het voor mij één straatje met drie wel heel erg leuke winkels vlak naast elkaar: Kunst & Klieder, Stef Stuff en Villa Tovertoren.

Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Zo lief als dat Stephan is, loopt hij zelfs op zijn verjaardag met mij mee naar binnen. Omdat-ie zo gek is op koken, staat hij vaak stil bij de kookspulletjes en handige hulpjes voor in de keuken. En ik… vind gewoon alles leuk! De ‘Sassenstraat’ in Zwolle is voor de liefhebbers van lekker rondhangen zoals ik een aanrader. Ik heb mij behoorlijk ingehouden met alleen een trommeltje en een taartkandelaar, maar op mijn verlanglijstje staat nog wel zo’n prachtig kunststof hert van Miho design. Alleen vond Stephan dat-ie dan wel onderaan dat lijstje moest komen te staan ;).


30

maart

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Gisteren vierden we Stephans 25e verjaardag! We zijn voor zijn verjaardag naar (zijn geboortestad) Zwolle geweest om (voornamelijk voor hem ;) te gaan winkelen. Daarna zijn we naar Eibergen gegaan om ook de verjaardag van mijn zusje te vieren. De tijd vloog voorbij gisteren! Ons dagje shoppen in Zwolle was erg leuk! Een beetje jammer was het dan wel dat we er gisteravond thuis achter kwamen dat Stephan zijn tas met nieuwe kleding nog in Zwolle had laten staan… Kan ook alleen hem overkomen! Ikzelf heb me behoorlijk ingehouden met shoppen. Het enige wat ik heb gekocht is een taartkandelaar en een leuk (nieuw!) trommeltje. De foto’s van ons dagje Zwolle houden jullie nog even te goed!

Omdat het gisteravond nogal laat is geworden, kwam ik vanochtend ook nogal traag op gang…Dat ene uurtje weekend mis ik gewoon nu al! Gelukkig staat er vandaag niet meer op de planning dan een beetje bankhangen en zonnen. En ook Sushi is vandaag meer binnen dan buiten… Ik denk dat de zon hem net iets te warm is op zijn vacht.


25

maart

2014

Inhaalslag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

ZO! Ik zit middenin een drukke periode. Aankomende week werk ik bijna iedere dag en zal ik ongetwijfeld ook minder bloggen, maar er staan ook heel wat leuke dingen op de planning voor deze week. Aankomende zaterdag 29 maart zijn mijn vriend en mijn zusje jarig. Groot feest! Ik ga overdag met Stephan naar Zwolle om lekker te shoppen (heus waar: zijn idee!) en ’s avonds gaan we saampjes uit eten. Daarna door naar Eibergen voor mijn zusje haar verjaardag. Leuke vooruitzichten dus.

Ook nog even terugkomend op afgelopen weekend; het Brocante Weekend was zeker voor herhaling vatbaar! Niet alleen omdat het een succes was en we onwijs veel leuke reacties ontvingen, maar ook omdat er gewoon nog stééds veel ‘over’ is. Mijn moeder heeft door de jaren heen zoveel verzameld en opgeslagen dat we nog wel drie weekenden kunnen vullen (overdrijven mag). Na afgelopen weekend was ik dan ook helemaal gesloopt en ik had niet eens meer de puf om te bloggen (en dat is best wel erg). Ik voel me ook geroepen om nog een keer reclame te maken voor mijn moeders nieuwe begin; Frechic! Ik zou het waarderen en daarnaast heel erg leuk vinden als jullie allen even de Facebookpagina liken ;) Binnenkort als de website daadwerkelijk online gaat, zal ik het laten weten…


22

maart

2014

DIY Klei(ne) hangers | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was de eerste dag van het Brocante Weekend! We hadden stiekem gehoopt op het mooie weer van afgelopen woensdag, maar helaas stonden de teilen aan het einde van de dag toch vol met water. Ondanks (!) het treurige weer hebben we een heel geslaagde eerste dag gehad! Vanavond vullen we de boel weer aan… Afgelopen week heb ik wel nog ‘even’ een DIY projectje uitgevoerd en deze is toch wel zo simpel en leuk om te doen; ouderwets kleien voor kleine harten hangers! Ik kocht mijn boetseerklei en cake uitstekers bij de Action. Je rolt het deeg met een deegroller uit van een bolletje naar een platte schijf op een velletje bakpapier, drukt/rolt er ieder gewenst patroon in en je steekt het vormpje en een gaatje voor het touwtje uit de klei. Vervolgens laat je het drogen totdat het is uitgehard en dan kun je het touwtje eraan vastbinden… Ik gebruikte één van de vele samples met houtnerf die ik heb overgehouden aan mijn opleiding. Het touw kocht ik bij de hobbyzaak hier in de stad, maar is natuurlijk te vervangen voor ieder ander lint. Je kunt deze hangers als seizoensdecoratie gebruiken, maar ook leuk aan een cadeautje binden! De mogelijkheden zijn oneindig.

DIY Klei(ne) hangers | Makien Verkroost Interior Design + Styling


21

maart

2014

Mini pizza | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik ben ontzettend blij met dat mijn vriend van koken houd! Ik ben geen keukenprinses. Ik kan bij wijze van spreken soep nog laten aanbranden! …Dus ik houd van makkelijk en snel eten, maar niet al té ongezond. Deze mini pizza’s zijn dan ook leuke kleine uitkomsten van recepten. Ik moet er wel bij zeggen dat als je niet goed tegen knoflook kunt, dit misschien niet het juiste gerecht is voor je. De dag erna hangt bij ons altijd een enorme knoflookwalm.

Voor degenen die het eens zouden willen uitproberen; het recept:
Verwarm de oven op 200 graden.
Toast een paar sneden van een brood.
Maak de saus in een middelgrote sauspan.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie op een halfhoog vuur.
Voeg 5 geperste knoflook teentjes toe en roer dit 2 minuten lang door.
Doe hierbij 2 theelepels rode cayennepeper (poeder), 1-2 eetlepels gedroogde basilicum en een pakje gezeefde tomaten.
Breng aan de kook, en laat het voor 15 minuten sudderen.
Plaats het getoaste brood op bakpapier.
Smeer op elk stukje brood een beetje ‘pizza’ saus.
Leg hierop een paar kleine mozzarella platjes en tomaten partjes.
Zet dit ongeveer 5 minuten in de oven (totdat de kaas gesmolten is) en let goed op dat het brood niet verbrand!
Haal het uit de oven en serveer met verse basilicum.


20

maart

2014

Wawollie | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een beetje laat, maar gisteren zijn mijn moeder en ik nog een rondje gaan rijden om her-  en der wat flyers te verspreiden en op te hangen voor aanstaand Brocante Weekend. We hebben ook bij veel kringlopen in de omgeving flyers opgehangen, dus toen we in Goor waren, zijn we even bij Wawollie geweest. Wawollie is voor mij echt het ideaalbeeld van hoe een kringloop er naar mijn mening zou moeten uitzien; een inspirerende winkel voor tweedehands goederen! Die organisatie is zó ontzettend creatief in het geven van ideeën voor producten. Daarnaast is de Wawollie Kringloop een stichting die zich inzet voor de verbetering van het dierenwelzijn; de totale nettowinst komt volledig ten goede aan verschillende organisaties die zich daar op alle mogelijke manieren voor inzetten. Dus je helpt de wereld in twee opzichten; het hergebruiken van spullen en het steunen van het goede doel voor dieren en dat is mijn ogen toch het mooiste doel van ‘kringloopwinkelen’.

Het enige wat dan wel jammer was, is dat alles wat ik wilde hebben ‘niet te koop’ was en wordt gebruikt voor presentatiedoeleinden…

Wawollie | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wawollie | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wawollie | Makien Verkroost Interior Design + Styling


17

maart

2014

DIY hert van washi tape | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dit kan iedereen, met elk gewenst patroon; op de muur of in een lijst. DIY met washi tape! Je kunt het momenteel overal kopen in alle kleuren en dessins, maar ik koos voor fluor roze ;) Mocht je zo uit de losse pols geen patroon kunnen verzinnen, dan wees gerust; heel het internet staat er vol van! Ik heb de dikte van één van mijn letters 'M' ook beplakt met washi tape; ook leuk!

Ik vind het onze schouwzonderhaard ook al stukken vrolijker zo! Net wat meer kleur :)


16

maart

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wat gaat de tijd snel… Niet alleen een werkweek, maar ook de jaren! Gisteren herdacht ik een vriend die alweer 10 jaar geleden overleed en ik vond het best beangstigend dat de tijd zo snel gaat, want zo voelt het niet.

Aankomende week leef ik toe naar het Brocante Weekend 2014; best spannend zoiets helpen organiseren! Mijn moeder heeft heel wat mooie dingen gemaakt, maar zo onderhand begint de ruimte behoorlijk vol te staan. Ik hoop dat de opkomst enorm zal zijn en dat het een goede start zal betekenen voor het bedrijf van mijn moeder. Binnenkort gaat de website online!

Helaas is het vandaag wat minder warm dan de rest van de week en dus staat bij ons thuis de verwarming gewoon aan. Sushi ligt lekker op de vensterbank; ik zou er het liefst inkruipen!


12

maart

2014

Lente | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag heb ik maar eens wat lente in huis gehaald (lees: uit het huis van mijn ouders gehaald). Ik heb nooit echt wat met planten gehad en erg lang leven ze ook niet bij mij. Wij hebben twee potten staan met slaapkamergeluk (omdat ik dat zo’n lief, klein en schattig groen plantje vond), maar ik vind het altijd zo’n stom gedoe met water geven; dan weer teveel, dan weer te weinig… Ik houd van onderhoudsvriendelijk! …maar ik hou ook van kleur. Dus ik dacht: een hyacint kan geen kwaad.


11

maart

2014

Fluor vreugde | Makien Verkroost Interior Design + Styling

YEAY! Die biscuit porseleinen waxinehouder komt uit de nieuwe collectie van Bolsius en kocht ik bij V&D. Ik zocht nog een klein kopje voor mijn vierde cactus en deze paste helemaal bij de rest van mijn fluor spulletjes. Nu hoorde ik achteraf dat je dat mat en ongeglazuurde porselein eigenlijk niet op deze manier in gebruik mag nemen omdat het zo poreus is (wat opzich wel logisch is). Maar ik vind het wel mooi staan ;) 


09

maart

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…En zo’n mooi weekend vliegt dan ook voorbij! Vandaag zijn we weer in Eibergen om wat werk te verzetten en ik moet zeggen dat ik al met al zo best een productief weekend heb gehad. Mijn vriend heeft een begin gemaakt voor de website voor het bedrijf voor mijn moeder (dus nog steeds onder constructie), terwijl ik me bezighield met de productfoto’s. Mijn moeder is ondertussen hard aan het schuren, verven en nog meer aan het schuren en verven… Het wordt wat! Sushi heeft heerlijk liggen zonnebaden tussen de plantjes en lopen hengelen boven de vijver voor zijn eigen sushi. Lukt hem niet hoor ;) Deze foto maakte mijn zusje; Marjolein Verkroost.


08

maart

2014

Echt weekend | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Mijn eerste week werken bij V&D beviel super goed! Het is echt zo fijn om werk zo dicht bij huis te hebben! Iedere ochtend kan ik gewoon op mijn fietsje naar mijn werk. En ook zo fijn dat ik super leuke collega’s heb waarmee ik een lol kan hebben! Mijn voetjes moeten wel weer even wennen aan het feit dat ze de hele dag moeten lopen, maar ‘weekend’ krijgt zo veel meer betekenis als je de hele week écht hebt gewerkt… Mijn weekend begon gisteravond goed; mijn liefde had speciaal voor mij Sushi gehaald (het eten, niet de kat) en daar kan ik heel gelukkig van worden ;) En vanmorgen dan wakker worden met lente in de slaapkamer! HEEEERLIJK! Ik heb dit weekend nog wat leuke DIY ideetjes op de planning staan, maar voor de rest ben ik lekker buiten!


03

maart

2014

DIY Kaars kopje | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Het is een ontzettend truttig ding, maar ik wilde hem wel kunnen afvinken van mijn DIY to do lijstje. Dit is er eentje die gewoon hartstikke simpel is! Een kaars kopje! Voor mij geldt; hoe kitscheriger het kopje, hoe beter, maar je kunt elk kopje gebruiken… Het is ook eigenlijk een hele leuk en persoonlijke weggever voor verjaardagen. Men neme een kopje, wat kaarsen en twee satéprikkers. Kaarsen voorzichtig breken, lont bewaren, kaarsen op een laag vuurtje smelten, lont in het midden van het kopje hangen tussen twee prikkers en gieten maar! De mijne was binnen een halfuurtje helemaal afgekoeld en uitgehard… Te simpel! Ik vind het nu bijna zonde om het aan te steken, maar ik ben ook wel nieuwsgierig naar het licht. Mocht de kaars zijn uitgebrand, dan ‘schenk’ je gewoon je kopje bij. Super duurzaam! Ik houd van dit soort hergebruikprojecten…

DIY Kaars kopje | Makien Verkroost Interior Design + Styling


02

maart

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag staat er niet meer op de planning dan genieten van een zonnige zondag! Ik ga een lekker stuk wandelen en me een beetje mentaal voorbereiden op morgen, want dan draai ik mijn eerste werkdag als ‘Visual Merchandiser’ bij V&D Enschede! Na twee volle maanden zonder werk is dat ook wel super lekker; een beetje ritme en regelmaat in mijn leven! En gelukkig weet ik waar ik terecht kom; ik heb daar tijdens mijn Mbo opleiding stage gelopen met de meest gezellige collega’s ;) !

Sushi chillt vandaag lekker mee! Wat gedraagt die kat zich soms toch als een clown.


01

maart

2014

Gelukkige vondsten | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vanmiddag ben ik samen met mijn moeder ‘even’ naar de kringloop geweest om wat spullen weg te brengen en ik kon het natuurlijk niet laten om tóch even stiekem naar binnen te lopen. Ik ben wel super blij, want ik heb voor mezelf toch best wat leuk en kleine snuisterijen gekocht… Voor een prikkie! Ik vind de laatste tijd die marine blauwe kleur zo mooi! En tsja; die kolibries en andere vogeltjes en bloemetjes maakten het toch helemaal mij! Het marmeren kistje op pootjes ga ik gebruiken voor kleine sieraden en die boekjes met waanzinnig mooi handgetekende bloemen en insecten vond ik geweldig! Ik hou van dat soort oude illustraties. Misschien komen ze nog  ‘ns van pas.

Gelukkige vondsten | Makien Verkroost Interior Design + Styling