Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2014

19

december

2014

Nieuw groen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een klein beetje zon en ik greep mijn kans! Even wat foto’s maken in huis, want voor de rest is er met dit weer niet zo gauw iets ‘mooi’ te fotograferen. Niet door mij althans ;)

Ik had inmiddels zoveel waxinehouders verzameld dat ik maar heb besloten ze bij elkaar te zetten en er cactussen in te potten (wat overigens echt geen prettig karweitje is!) Op deze foto zie je niet dat sommige potjes van de binnenkant roze zijn, maar dat je daar net wat van ziet, maakt het leuk! Ik was de lijsten met quotes en zwart-wit tekeningen even zat, dus gedurende de winter even wat zomers gevoel rond de haard!


15

december

2014

DIY vlaggenlijn van washi tape | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Happy winter days! Regen en kou en ik kom de deur niet meer uit…! Gelukkig verveel ik me niet gauw; ik ben druk bezig met de interieuropdracht van mijn ouders en tussendoor schuif ik in de huiskamer wat heen en weer. Ik vind het huis op het moment te vol en zal de aankomende dagen mijn webshop vullen met ‘huisverlaters’. Misschien dat er nog wat leuks voor je bij zit?

De vlaggenlijn op de foto maakte ik van een wollen draad en verschillende kleuren washi tape. De washi tape knip je in kleine stukjes, vouw en plak je om de draad en hieruit knip je driehoekjes. Te simpel, maar wel weer een leuk en feestelijke slinger!


13

december

2014

Hartje sieraden | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik woon nu al ruim 3,5 jaar in Enschede, maar blijkbaar heb ik nog steeds niet alle leuke shops ontdekt. Mijn leidinggevende bij V&D droeg een ontzettend gave ring waar ik stiekem heel jaloers op was en toen ik vroeg waar ze die vandaan had, vertelde ze dat ze de ring had gekocht in een klein sieradenwinkeltje in Enschede. Ik reageerde uiteraard verbaasd, omdat ik als sieradenjunk toch zeker elke sieradenwinkels wel dacht te kennen. Vlakbij de Oude Markt, waar ik dacht alle kleine, leuke steegjes wel te hebben gehad, bevind zich in de Stadsgravenstraat dus een klein sieradenwinkeltje dat écht de moeite waard is om alleen als eens te gaan kijken… Matou Byoux heeft een ontzettend leuk, kleurrijk en creatief interieur, maar verkopen ook super mooie sieraden! Ik ben zelf helemaal gek op edelstenen, maar ‘glitterdingetjes’ verkopen ze ook. Met het geld dat ik opzij had gezet voor mijn verjaardag kocht ik een ring waar ik helemaal verliefd op werd bij binnenkomst. Een edelsteen die glittert!

Mijn foto’s zijn niet van een hele beste kwaliteit, maar voor jullie beeldvorming toch even wat foto’s gemaakt van de winkel…

Hartje sieraden | Makien Verkroost Interior Design + Styling Hartje sieraden | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Hartje sieraden | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Morgenochtend ga ik samen met mijn moeder naar de vlooienmarkt ‘Meuk is leuk’ in Hengelo en daarna rijden we door naar de Local Sunday Market! Een hippe zondagse indoor market met een creatieve sfeer op een gezellige en artistieke locatie in Enschede! Beide ook zeker aan te raden…


10

december

2014

DIY Kerstboom van OSB | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een dikke anderhalve maand geleden vloog mijn website (en dus ook mijn blog) uit de lucht vanwege een hack. Nooit grappig. Mijn vriend heeft mijn website destijds zelf geschreven en heeft de beveiliging inmiddels verbeterd. Alleen was ineens alle motivatie kwijt en het oppakken van het bloggen was niet zo makkelijk. Maar ik heb de afgelopen twee maanden niet stil gezeten! Nadat mijn contract bij V&D was verlopen, besloot ik eindelijk wat te gaan doen met mijn inschrijving bij de KvK. Ik wil actief bezig zijn met het succesvol maken van mijn bedrijf als freelance interieurontwerper en stylist. Mijn vriend maakte mijn website helemaal opnieuw; het enige wat ontbreekt voordat-ie daadwerkelijk in z’n geheel online gaat, zijn foto’s van mij… Verschrikkelijk vind ik dat! Maar buiten dat; hartstikke druk al. Mijn allereerste ‘grote’ opdracht is de woning van mijn ouders waarvoor ik een interieurplan maakte voor de gehele woning. Ik maakte renders en doe de projectbegeleiding waar nodig. Momenteel is de stukadoor de bovenverdieping aan het afwerken. Daarna; inrichten en stylen! Het biedt mij straks de mogelijkheid om anderen te laten zien hoe ik van tekening tot uitwerking betrokken ben geweest bij een project. En daar ben ik best trots op :)

Ook maakte ik een bedrijfspagina aan op Facebook. Ik hoop dat jullie hem voor me willen liken, delen en uiteraard gewoon gaan volgen. Voor vandaag wilde ik jullie onze DIY kerstboom van OSB laten zien. In onze woning is helaas geen ruimte voor een grote boom, dus vond ik op Instagram een dergelijk plaatje dat ik besloot na te maken!

Ik kocht een plaat van 60x122 mm bij de lokale bouwmarkt, tekende een driehoek af, zaagde hem bij mijn ouders met de handcirkelzaag, plakte hem af met afplaktape en schilderde een vlak roze. Ik sloeg er met de hamer wat kleine speldjes in (spijkers kunnen ook) en hing de ketting met knijpers op (gekocht bij Xenos). Hieraan hing ik decoratie. TADA! Boom.