Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

27

oktober

2014

DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen donderdag was ik samen met mijn moeder, Stephan en een vriendin in Eindhoven voor een dagje inspiratie. Uiteraard had ik het plan ALLES te willen zien op 1 dag, maar dat is helaas niet gelukt. We begonnen onze dag in de Bijenkorf en Sissy Boy (met leuk interieur!!) in het centrum van Eindhoven en daarna zijn we wat punten op de plattegrond gaan aflopen. Ik heb veel leuke en nieuwe dingen gezien, maar ook een hoop herhaling van natuurlijk de Woonbeurs en Kortrijk (veel ‘blond’ hout, pastels en neon). Ik had me erg verheugd om bij Piet Hein Eek naar binnen te lopen aangezien ik daar nog nooit was geweest, maar ook daar was helaas te weinig tijd voor. Voor de Kloktoren in Strijp S hebben we entree moeten betalen en daar begin ik normaal gesproken ieder jaar mee, maar dit jaar eindigden we daar. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat vies hard vond tegenvallen dit jaar! Ik geloof dat we er een half uurtje hebben rondgelopen en allemaal het gevoel hadden dat we niet echt wat nieuws hebben gezien daar. Het was naar mijn idee te veel ‘gesponsord’. Het Design Perron was waar we begonnen. De Dutch Invertuals waren voor ons iets te ‘abstract’, maar over de rest waren we alle vier dan wel weer heel enthousiast.

Roos Sanders (http://www.roossanders.nl/) vond ik met haar collectie kandelaars ‘kamerfluisteraars’, de bakjes ‘Heertje’ en de ‘drooghanhers’ helemaal geweldig!

DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

En de monsterproducten van Marvin Corneille vond ik ook super leuk…! Tegels met reliëf die zijn ontstaan uit mythes, gave monsterschilderingen op tuttige bordjes en de insecten op tegels. Origineel!

DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling 

Ook Studio JSPR vind ik al jaren lang heel inspirerend! Zijn werkplaats in de loods op het design perron is echt te gek vorm gegeven.

 DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Deze foto’s maakte ik van een ingerichte zeecontainer (vond ik wel leuk ;). Hier kon je een drankje halen…

 DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

We hebben heerlijk geluncht bij Caffee Allee, wat overigens echt is aan te raden. Je blijft daar om je heen kijken; niet alleen naar de leuke mensen die er rondlopen, maar ook naar hoe het café is ingericht.

En dus na 3 bezochte beursen van dit jaar mijn conclusie voor de trends van aankomend jaar zijn;

  • Imperfectie; in zowel vorm als materiaal. Gebruikt en een tikkeltje verweerd of verwaarloosd heeft voorkeur.
  • Rijkdom; als groot contrast tegenover imperfectie veel glans in materialen als koper, brons en rosé kleuren.
  • Natuur; in materialen als hout, dierenhuiden en prints. Daarnaast groen; veel planten en cactussen!

Comments