Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

20

februari

2014

Roosjes | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was heerlijk wakker worden door het geluid van vogeltjes met lentekriebels en iets te enthousiast was ik vanmorgen denk ik dan ook aan het opruimen en stofzuigen… Want op één of andere manier bleef ik achter het snoer van mijn ‘rozenlampje’ hangen en nog geen moment later spatte er duizenden stukjes glas door de lucht… HUILEN, moest ik. En ik zal wel overkomen als een heel materialistisch meisje, maar dat ben ik ook.

Het ijzeren lampje vond ik ooit helemaal verroest in de kelder van mijn ouders toen we aan het opruimen waren. Mijn moeder wilde het weggooien, maar ik vond het zo een sierlijk ding dat ik het wilde houden. Een jaar later kwam ik pas de lichtbron tegen, waarvan ik vond dat het mijn lampje helemaal ‘af’ maakte. Die lichtbron hebben kennissen van mijn ouders ooit meegenomen van een reis die ze maakte en jaren later zat dat lampje in een doos die ze aan mijn moeder gaven, omdat ze er op waren uitgekeken, maar het zonde vonden om zomaar weg te gooien. Mijn moeder gaf me dat lampje, omdat ik ‘iets met roosjes had’ (ja, ‘ik heb ook iets’ met; hertjes, vogeltjes en dino’s) en daar was ik toen ook heel erg blij mee! Het roosje lichtte blauw op en zo’n lampje had ik nog nooit gezien… Dus vet sentimenteel verhaal, maar het leek net of die twee voor elkaar waren ontworpen. En toen ik het vanochtend liet vallen, moest ik gewoon huilen. Ik dacht nooit meer hetzelfde lampje te gaan terugvinden en ik kon het ook inderdaad niet vinden. Totdat ik mijn mail opende! Mijn liefde had mij een ‘bevestiging van koop’ doorgemaild vanaf Ebay. Laten we het houden op hormonen, maar dat vond ik toch wel zo’n lief en romantisch gebaar dat ik weer een traantje weg moest pinken. Hij was via-via terecht gekomen op een website, genaamd ‘Kilokat’s antique light bulb site’ waar meer van die kunstige halogeen lampen stonden. Onder de afbeeldingen stond de fabrikant van deze mooie maaksels. De ‘Aerolux Light Corporation’ introduceerde in 1938 gloeilampen waarin figuren, zoals Mickey Mouse, roze olifanten, bloemen, enz. verwerkt waren. Het bedrijf heeft tot de jaren 70 prachtige dingen gemaakt, maar helaas bestaat het niet meer… Ik ben blij dat ik nu weet waar het lampje vandaan komt, maar ik ben nog blijer met mijn liefde!! Dank je wel :)

Comments