Blog Makien Verkroost

Blog MakienVerkroost Blog.MakienVerkroost.nl
Like Makien Interior Design + Styling op facebook! Volg Makien op twitter! Bekijk Makien's borden op pinterest! Volg Makien op Instagram! Link met Makien via LinkedIn! Maak een connectie met Makien op Google+!

Overzicht van 2014

19

december

2014

Nieuw groen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een klein beetje zon en ik greep mijn kans! Even wat foto’s maken in huis, want voor de rest is er met dit weer niet zo gauw iets ‘mooi’ te fotograferen. Niet door mij althans ;)

Ik had inmiddels zoveel waxinehouders verzameld dat ik maar heb besloten ze bij elkaar te zetten en er cactussen in te potten (wat overigens echt geen prettig karweitje is!) Op deze foto zie je niet dat sommige potjes van de binnenkant roze zijn, maar dat je daar net wat van ziet, maakt het leuk! Ik was de lijsten met quotes en zwart-wit tekeningen even zat, dus gedurende de winter even wat zomers gevoel rond de haard!


15

december

2014

DIY vlaggenlijn van washi tape | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Happy winter days! Regen en kou en ik kom de deur niet meer uit…! Gelukkig verveel ik me niet gauw; ik ben druk bezig met de interieuropdracht van mijn ouders en tussendoor schuif ik in de huiskamer wat heen en weer. Ik vind het huis op het moment te vol en zal de aankomende dagen mijn webshop vullen met ‘huisverlaters’. Misschien dat er nog wat leuks voor je bij zit?

De vlaggenlijn op de foto maakte ik van een wollen draad en verschillende kleuren washi tape. De washi tape knip je in kleine stukjes, vouw en plak je om de draad en hieruit knip je driehoekjes. Te simpel, maar wel weer een leuk en feestelijke slinger!


13

december

2014

Hartje sieraden | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik woon nu al ruim 3,5 jaar in Enschede, maar blijkbaar heb ik nog steeds niet alle leuke shops ontdekt. Mijn leidinggevende bij V&D droeg een ontzettend gave ring waar ik stiekem heel jaloers op was en toen ik vroeg waar ze die vandaan had, vertelde ze dat ze de ring had gekocht in een klein sieradenwinkeltje in Enschede. Ik reageerde uiteraard verbaasd, omdat ik als sieradenjunk toch zeker elke sieradenwinkels wel dacht te kennen. Vlakbij de Oude Markt, waar ik dacht alle kleine, leuke steegjes wel te hebben gehad, bevind zich in de Stadsgravenstraat dus een klein sieradenwinkeltje dat écht de moeite waard is om alleen als eens te gaan kijken… Matou Byoux heeft een ontzettend leuk, kleurrijk en creatief interieur, maar verkopen ook super mooie sieraden! Ik ben zelf helemaal gek op edelstenen, maar ‘glitterdingetjes’ verkopen ze ook. Met het geld dat ik opzij had gezet voor mijn verjaardag kocht ik een ring waar ik helemaal verliefd op werd bij binnenkomst. Een edelsteen die glittert!

Mijn foto’s zijn niet van een hele beste kwaliteit, maar voor jullie beeldvorming toch even wat foto’s gemaakt van de winkel…

Hartje sieraden | Makien Verkroost Interior Design + Styling Hartje sieraden | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Hartje sieraden | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Morgenochtend ga ik samen met mijn moeder naar de vlooienmarkt ‘Meuk is leuk’ in Hengelo en daarna rijden we door naar de Local Sunday Market! Een hippe zondagse indoor market met een creatieve sfeer op een gezellige en artistieke locatie in Enschede! Beide ook zeker aan te raden…


10

december

2014

DIY Kerstboom van OSB | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een dikke anderhalve maand geleden vloog mijn website (en dus ook mijn blog) uit de lucht vanwege een hack. Nooit grappig. Mijn vriend heeft mijn website destijds zelf geschreven en heeft de beveiliging inmiddels verbeterd. Alleen was ineens alle motivatie kwijt en het oppakken van het bloggen was niet zo makkelijk. Maar ik heb de afgelopen twee maanden niet stil gezeten! Nadat mijn contract bij V&D was verlopen, besloot ik eindelijk wat te gaan doen met mijn inschrijving bij de KvK. Ik wil actief bezig zijn met het succesvol maken van mijn bedrijf als freelance interieurontwerper en stylist. Mijn vriend maakte mijn website helemaal opnieuw; het enige wat ontbreekt voordat-ie daadwerkelijk in z’n geheel online gaat, zijn foto’s van mij… Verschrikkelijk vind ik dat! Maar buiten dat; hartstikke druk al. Mijn allereerste ‘grote’ opdracht is de woning van mijn ouders waarvoor ik een interieurplan maakte voor de gehele woning. Ik maakte renders en doe de projectbegeleiding waar nodig. Momenteel is de stukadoor de bovenverdieping aan het afwerken. Daarna; inrichten en stylen! Het biedt mij straks de mogelijkheid om anderen te laten zien hoe ik van tekening tot uitwerking betrokken ben geweest bij een project. En daar ben ik best trots op :)

Ook maakte ik een bedrijfspagina aan op Facebook. Ik hoop dat jullie hem voor me willen liken, delen en uiteraard gewoon gaan volgen. Voor vandaag wilde ik jullie onze DIY kerstboom van OSB laten zien. In onze woning is helaas geen ruimte voor een grote boom, dus vond ik op Instagram een dergelijk plaatje dat ik besloot na te maken!

Ik kocht een plaat van 60x122 mm bij de lokale bouwmarkt, tekende een driehoek af, zaagde hem bij mijn ouders met de handcirkelzaag, plakte hem af met afplaktape en schilderde een vlak roze. Ik sloeg er met de hamer wat kleine speldjes in (spijkers kunnen ook) en hing de ketting met knijpers op (gekocht bij Xenos). Hieraan hing ik decoratie. TADA! Boom.


27

oktober

2014

DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen donderdag was ik samen met mijn moeder, Stephan en een vriendin in Eindhoven voor een dagje inspiratie. Uiteraard had ik het plan ALLES te willen zien op 1 dag, maar dat is helaas niet gelukt. We begonnen onze dag in de Bijenkorf en Sissy Boy (met leuk interieur!!) in het centrum van Eindhoven en daarna zijn we wat punten op de plattegrond gaan aflopen. Ik heb veel leuke en nieuwe dingen gezien, maar ook een hoop herhaling van natuurlijk de Woonbeurs en Kortrijk (veel ‘blond’ hout, pastels en neon). Ik had me erg verheugd om bij Piet Hein Eek naar binnen te lopen aangezien ik daar nog nooit was geweest, maar ook daar was helaas te weinig tijd voor. Voor de Kloktoren in Strijp S hebben we entree moeten betalen en daar begin ik normaal gesproken ieder jaar mee, maar dit jaar eindigden we daar. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat vies hard vond tegenvallen dit jaar! Ik geloof dat we er een half uurtje hebben rondgelopen en allemaal het gevoel hadden dat we niet echt wat nieuws hebben gezien daar. Het was naar mijn idee te veel ‘gesponsord’. Het Design Perron was waar we begonnen. De Dutch Invertuals waren voor ons iets te ‘abstract’, maar over de rest waren we alle vier dan wel weer heel enthousiast.

Roos Sanders (http://www.roossanders.nl/) vond ik met haar collectie kandelaars ‘kamerfluisteraars’, de bakjes ‘Heertje’ en de ‘drooghanhers’ helemaal geweldig!

DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

En de monsterproducten van Marvin Corneille vond ik ook super leuk…! Tegels met reliëf die zijn ontstaan uit mythes, gave monsterschilderingen op tuttige bordjes en de insecten op tegels. Origineel!

DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling 

Ook Studio JSPR vind ik al jaren lang heel inspirerend! Zijn werkplaats in de loods op het design perron is echt te gek vorm gegeven.

 DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Deze foto’s maakte ik van een ingerichte zeecontainer (vond ik wel leuk ;). Hier kon je een drankje halen…

 DDW 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

We hebben heerlijk geluncht bij Caffee Allee, wat overigens echt is aan te raden. Je blijft daar om je heen kijken; niet alleen naar de leuke mensen die er rondlopen, maar ook naar hoe het café is ingericht.

En dus na 3 bezochte beursen van dit jaar mijn conclusie voor de trends van aankomend jaar zijn;

  • Imperfectie; in zowel vorm als materiaal. Gebruikt en een tikkeltje verweerd of verwaarloosd heeft voorkeur.
  • Rijkdom; als groot contrast tegenover imperfectie veel glans in materialen als koper, brons en rosé kleuren.
  • Natuur; in materialen als hout, dierenhuiden en prints. Daarnaast groen; veel planten en cactussen!

20

oktober

2014

Kortrijk 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Gisteren ben ik, samen met twee gezellige meiden, op stap geweest in Kortrijk, België! Ieder jaar is er daar de Biennale interieur en dit jaar was ik er voor het eerst... Ik had van te voren geen idee wat ik kon verwachten of waarmee ik het zou kunnen vergelijken, daarom zal ik jullie vertellen hoe ik het heb ervaren!

We bezochten allereerst de XPO. Deze bestaat uit 6 grote hallen waar meer dan 270 geselecteerde designmerken worden vertegenwoordigd. De XPO vond ik te vergelijken met IMM Cologne, of een klein beetje met de designhal op de Woonbeurs; grote merken en ontwerpers in het hogere segment. Het is wel toegankelijk voor consumenten, maar ik had meer het idee dat het voornamelijk gericht was op de zakelijke klanten. Je hoeft er geen lifestyle evenement te verwachten!

In het stadscentrum van Kortrijk is echter veel meer te beleven! Hier kun je naartoe ‘gereden worden’ per gratis stadsbus of Audi shuttles. En niet alleen de ritjes met de gratis Audi shuttles, maar ook het feit dat heel Kortrijk tijdens deze week in het teken staat van de Biennale Interieur, zijn voor mij te vergelijken met de DDW. De jonge ontwerpers, designers en andere talenten en pas afgestudeerden zijn via een route allemaal te vinden in het stadscentrum. Hier zie je dan ook écht nieuwe dingen en daar haalde ik inspiratie uit.

Aanstaande donderdag reis ik af naar Eindhoven voor de DDW van dit jaar en ik kan niet wachten om nog meer woon- en design inspiratie op te doen!

Kortrijk 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Kortrijk 2014 | Makien Verkroost Interior Design + Styling


12

oktober

2014

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ondanks dat ik had beloofd jullie te spammen met babyfoto’s van Soja, heb ik er op mijn blog nog maar weinig geplaatst… En ik zie haar zelf per dag groeien! Onze vakkenkast is de ‘comfortzone’ van Soja. Voor zolang ze er dus nog in past…


08

oktober

2014

Woonbeurs 2014, deel 2 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Verrassing van dit jaar vond ik de stand van KARWEI! Het was echt een inspirerende stand waarin oude zeecontainers stonden die waren ingericht als woning vol leuke  leuke DIY ideeën, moodboards en relatief goedkope oplossingen voor een sfeervol interieur. KARWEI gaat zich steeds meer richten op de inrichting van een woning, in plaats van bouwartikelen en de manier waarop ze alles stylen en presenteren is echt wat complimenten waard!

Woonbeurs 2014, deel 2 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Woonbeurs 2014, deel 2 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Woonbeurs 2014, deel 2 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Woonbeurs 2014, deel 2 | Makien Verkroost Interior Design + Styling


06

oktober

2014

Woonbeurs 2014, deel 1 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Er wordt deze maand veel georganiseerd op het gebied van wonen en de inrichting ervan, en het is ook niet voor niks dat oktober al vele jaren bekend staat als ‘woonmaand’. De Woonbeurs, Dutch Design Week en Biennale interieur (Kortrijk) staan ieder jaar op mijn ‘must do’ lijstje! Afgelopen donderdag ben ik naar de Woonbeurs geweest en voor hen die er NIET zijn geweest, zal ik aankomende week wat foto’s laten zien van de beurs door mijn ogen.

Ik ga ieder jaar samen met mijn moeder naar de Woonbeurs; het is een moeder-dochter dagje inspiratie snuiven, maar daarnaast ook een heerlijk dagje mensen kijken! Op zulke vakspecifieke beurzen doen mensen op één of andere manier wel extra hun best om er zelf ook inspirerend of fashionable uit te zien… We hebben een heel erg gezellige dag gehad. En ondanks dat ik dacht niet meer zoveel nieuws te zien (heel social media stond al vol met foto’s van de beurs) heb ik toch nog een hoop inspirerende hoekjes gevonden!

Bijgevoegde foto’s zijn van het 101 Woonideeën huis. Een heel fris huis met vrolijk en kleurrijke accenten!

Woonbeurs 2014, deel 1 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Woonbeurs 2014, deel 1 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Woonbeurs 2014, deel 1 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Woonbeurs 2014, deel 1 | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Woonbeurs 2014, deel 1 | Makien Verkroost Interior Design + Styling


04

oktober

2014

Pastels en neon | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wat kan er toch veel in korte tijd gebeuren…! Veel leuke, maar ook minder leuke dingen maken dat ik de afgelopen tijd te weinig tijd heb gestoken in mijn blog. Iedere dag weer nam ik me dan voor om mijn laptop aan te zetten en maar gewoon te ‘doen’, maar de laatste tijd heb ik ook het concentratievermogen van een poffertje en dan ben ik al afgeleid door tien andere dingen nog voordat ik twee woorden heb geschreven.

Ik ga het wel inhalen, want al die leuke winkeltjes die ik heb bezocht of DIY projecten die ik wel heb uitgevoerd, maar nog niet heb vastgelegd in mijn blog, wil ik jullie niet onthouden!

Ik probeer in huis ook nog steeds van alles te veranderen. En nadat ik afgelopen week de Woonbeurs had bezocht (foto’s volgen nog), begon het wel te kriebelen om eens wat grotere veranderingen aan te brengen. Vandaag heb ik samen met mijn moeder gewinkeld en besloot ik dus maar gewoon een emmer verf mee te nemen… Zie hier het resultaat van een erg ongeduldige ik ;) Het zit er op en ook Stephan is er erg blij mee!

De prachtige poster op onze zuiltjes, is van Zilverblauw. Ik volg haar blog graag en wilde al heel erg lang deze poster. Het totaalplaatje klopt zo gewoon veel beter, niet?


07

september

2014

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik heb nu ruim een maand een nieuwe telefoon (een Samsung Galaxy S5) en heb sindsdien ook een Instagram account (om mij te volgen, zoek op: makienverkroost). Ik ben non-stop foto’s aan het maken en ben helemaal Instagram verslaafd geraakt! En ook de poezenbeesten ontkomen er niet aan… Stephan zegt wel ‘ns dat het internet voor 90% bestaat uit tieten en kattenfoto’s en dat geloof ik meteen! Ik maak dus onwijs veel foto’s (lees: zo’n 200 in de week!) met mijn nieuwe telefoon, maar het is ook zo makkelijk om mooie foto’s te maken met deze mobiel. Vooral van Soja probeer ik zoveel mogelijk foto’s te maken nu ze nog klein en ontzettend lomp, brutaal en grappig is! Het lastige is alleen dan een selectie te maken van welke ik op mijn blog zet… Enfin. Kattenplaatjes! 


06

september

2014

DIY Punnikwoord | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Deze leuke DIY wil ik jullie niet onthouden! Het idee vond ik op Pinterest en ik wilde er mijn eigen  variant op maken (in uiteraard neon roze). Eerlijk gezegd ben ik niet zo van het fijne priegelhandwerken (graag grof schuur- en schilderwerk voor mij), maar toch heb ik het even geprobeerd, want ja. Ik 'moest' zo'n woord natuurlijk wel hebben. Het enige wat je nodig hebt, is; touw, een punnikklosje, punniknaald of haaknaald en ijzerdraad! Ik heb dit in 1 avondje aan elkaar gepunnikt terwijl ik tv keek; pure ontspanningstherapie! En het staat toch ook best leuk!?

DIY Punnikwoord | Makien Verkroost Interior Design + Styling


30

augustus

2014

Bråkig behang | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Omdat we toch al zo aan het veranderen waren in huis, hebben we maar meteen doorgepakt! We kochten bij IKEA in de opruiming de laatste rollen behang uit de Bråkig collectie. Ik vind het een ontzettend mooie, grafische print… Maar wat een rotbehang! Het zal wel aan mij liggen, maar papierbehang is zó niet mijn ding. We zijn blij dat het erop zit… En heel eerlijk; over een tijdje ben ik hier denk ik wel op uitgekeken, maar voor nu ben ik heel blij met het behang!

Bråkig behang | Makien Verkroost Interior Design + Styling


26

augustus

2014

Vakkenkastverrassing | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Toen ik iets langer dan een half jaar geleden werkloos thuis zat, heb ik ons hele appartement gedigitaliseerd… Ik maakte een 3D model van ons huis in SketchUp en richtte ‘ons huis’ opnieuw en helemaal anders in. Echt het toppunt van verveling, ik weet het. Het kastje dat ik ontwierp voor het plan, vond vooral Stephan heel erg mooi. En! In het diepste geheim werkte hij op dagen dat ik moest werken aan het realiseren van dit meubel. In Eibergen. Bij mijn ouders. Het is echt ongelofelijk, maar ik heb niets doorgehad! Op een gegeven moment had Stephan het wel gehad met het geheim houden (en het kastje), want nog voordat het ‘af-af’ was, onthulde hij de verrassing in de schuur van mijn ouders. Het schijnt echt een rotklus te zijn geweest en er zitten heel wat uurtjes bloed, zweet, tranen, maar vooral liefde in! …Ik moest het alleen wel zelf nog even in de lak zetten ;)! Maar wat is-ie mooi geworden! Afgelopen week kreeg het meubel zijn laatste laklaag en vandaag mogen jullie ‘m dan ook zien :) Het bankje dat voorheen onder onze televisie stond, heeft plaatsgemaakt voor deze pracht van een vakkenkast! Dank je wel, lieve, romantische liefde <3 !!

Vakkenkastverrassing | Makien Verkroost Interior Design + Styling


24

augustus

2014

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was rond de watermolen van Haaksbergen de jaarlijkse kunst, antiek en brocante fair! Mijn moeder en ik hebben er vele jaren zelf gestaan met een kraampje, maar dit jaar waren we te gast… Ik moet eerlijk zeggen dat ik de markt en het aantal kramen erg vond tegenvallen; misschien dat er een viertal kramen me hebben aangesproken. Zo’n markt moet me inspireren en er niet uitzien als een rommelmarkt of markt voor prefabriceerde tuincentrumprut…

Tóch ben ik niet met lege handen thuisgekomen! Ik was naar een aantal dingen echt op zoek, waaronder een veilingkistje. Uiteraard ga ik het ding nog schilderen en op wielen zetten (het wordt een plaidmand). Stephan vind het een gammel krat, maar onze poezenbeesten vinden het nu al een geweldig ding. Vergeet mediation – koop een gammel krat! Want Sushi en Soja zijn zowaar nu aan het spelen! Super leuk om te zien…


23

augustus

2014

Luipaard printjes | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik had altijd iets tegen luipaardprintjes; ik vond het ontzettend kitsch en ordinair! Stephan deelde deze mening, sterker nog; hij heeft er een gigantisch afkeer tegen! En tóch heb ik zelf nu espadrilles met luipaardprint en neon ronze randje gekocht! En ik vind ze zó leuk! Ik draag ze alleen bij zwart en dan vind ik het helemaal niet ordinair staan (Stephan vind het verraad aan ‘onze’ overtuiging).

Deze zijn van het merk NORR en ik ben er heel erg blij mee! Toevalllig kocht ik eerder bij Sacha al een shopper met luipaard print en neon randje… Deze zouden het in een setje ook prima doen!


17

augustus

2014

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een primeur! De eerste Sushi + Soja sunday… Niet helemaal de eerste natuurlijk, maar wel voor mijn blog! Dus bij deze een ‘klein aantal’ foto’s van hoe Sushi aan Soja probeert te wennen ;) Ik hoop echt dat ze op een dag saampjes op een stoel kunnen liggen knuffelen als echte ‘maatjes’. Mocht dat ooit nog gebeuren, zou dat heel mooi zijn. Maar tot die tijd is het nog spannend als ze binnen een straal van 1 meter in elkaars buurt zijn…

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Sushi + Soja sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling


12

augustus

2014

Flower leftovers | Makien Verkroost Interior Design + Styling

De potroos kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn ouders en zette ik in het mandje van Kitsch Kitchen. En in een klein glaasje en in mijn pistol vase van Bloomingville zette ik de leftovers van mijn veldboeket. Dit zijn volgens mij zo’n beetje de laatste veldbloemen van dit jaar. Ik heb zelf al een beetje een herfstgevoel gehad deze week! Ergens kijk ik er wel weer naar uit… Een kleurenregen van bladeren en kopjes chocomel na een boswandeling door de bladeren…


09

augustus

2014

Meet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen woensdag werd ik 25! …Vijf. En. Twintig. Ik was niet van plan om het in augustus groots te vieren (dat wil ik later deze zomer misschien inhalen), maar toch had ik een geweldige verjaardag! Ik kreeg het beste cadeau OOIT… Een super lief en mooi, jong poesje! Dus nu hebben we Sushi met Soja :D En Sushi weet nog niet helemaal wat hij van haar moet denken, maar ik ben het gelukkigste meisje op aarde! Ze is zo ontzettend zoet… Dus aankomende periode; veel babyspam ;)

Meet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + StylingMeet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + StylingMeet... Soja! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Daarnaast stonden er om 17 uur ook twee van mijn beste vrienden op bezoek om Stephan en mij mee uit eten te nemen naar Blue Sakura om (jawel!) sushi te eten! 


03

augustus

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een vrij uniek plaatje! Sushi die zowaar geniet van het aaien… ‘Normaal’ gesproken kun je hem twee keer aaien voordat-ie in je handen gaat bijten haha! Niet agressief hoor, maar speels! Dus dat Stephan hem zo lang mocht aaien, moest even op de foto worden gezet :)


27

juli

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dit is een foto van Sushi die het zo warm heeft dat-ie niet eens wilde buiten spelen. Het enige wat hij dan het liefste doet, is op de vloer in de gang liggen. Lekker rustig! 


24

juli

2014

Hortensi JA | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Gotta love hortensia’s, in alle vormen, maten en kleuren! Wat een prachtplanten… Mijn moeder is er al net zo dol op en in de tuin van mijn ouders staan er dan ook een hele hoop. Mijn moeder had er in huis een aantal op een vaas gezet en ik vond dat zo mooi dat mijn moeder voor mij ook een flinke bos heeft geknipt. We hebben nu weer een huis vol bloemen!

Hortensi JA | Makien Verkroost Interior Design + Styling


22

juli

2014

Genoeg (om) handen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik schijn heel langzaam en heel onbewust een soort handenverzameling op te bouwen… Ze staan daar ook heel functioneel te zijn hoor, ze dragen mijn sieraden! Maar ik vind handen ook gewoon heel sierlijk. De houten hand is nieuw… Je ziet de houten hand van HAY de laatste tijd veel in magazines of blogs, maar ik kocht de mijne (voor meer dan de helft van de HAY prijs) bij V&D. De plexiglazen hand kocht ik vorige maand bij Flying Tiger in Arnhem.


21

juli

2014

DIY Ibiza boots | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Mijn moeder kocht een tijdje terug een paar hele leuke enkellaarsjes bij Invito met allerlei sliertjes en bandjes er om heen. En ook in andere schoenenwinkels zie je ze; van die typische festival boots in Ibiza-achtige sfeer. Ik besloot mijn eigen ‘saaie’ zwarte enkellaarsjes van Invito zelf te pimpen. Ik kocht bij de Action 2 riemen (één met roze luipaardprint en één met rood imitatiehaar) en 4 fluor roze armbandjes en met wat lijm en klemmetjes maakte ik er ‘enkelbandjes’ van voor om mijn laarzen. De materialen voor de zwarte versie kocht ik bij een hobby winkel in Eibergen. Best geslaagd, tóch?

DIY Ibiza boots | Makien Verkroost Interior Design + Styling


20

juli

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Om na zo’n warm en klamme nacht wakker te worden met gemauw en dit plaatje boven je gezicht… Da’s  best schrikken! Maar ook heel vrolijk wakker worden, want wat een komisch gezicht. Sushi slaapt met deze hitte al net zo slecht als wij doen. Bah.


19

juli

2014

Hartje pakketpost | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een aantal weken geleden vulde ik voor 101 Woonideeën een enquête in die relatief lang duurde. Ik ben één van die nerds die uit verveling enquêtes opzoekt op internet en vrijwillig gaat zitten invullen… Laten we het maar houden op dat ik het gewoon erg leuk vind om mijn mening te geven over van alles en nog wat ;)! Gistermiddag ontving ik van Sanoma Media als dank voor het invullen van de enquête een pakketje met wat tijdschriften, 2 ontzettend leuke slingers en een stempelsetje. Van dat soort verrassingen word ik HEUL blij! Dus zo af en toe levert het invullen van die enquêtes nog wat op ook!

Hartje pakketpost | Makien Verkroost Interior Design + Styling


18

juli

2014

Flower Friday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik mis het hebben van een tuin heel erg! Niet alleen de buitenruimte en het gevoel van vrijheid wanneer je de tuin in kunt lopen, maar ook een stuk gras en bloemen! Dus op de terugweg van Eibergen naar Enschede zijn we heel spontaan langs de weg gestopt om een veldboeket te plukken… Zo hebben we toch nog een beetje tuingevoel. Maar dan in huis.


14

juli

2014

Stick to it | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Standaard bouwkeukens en badkamers zijn zo ontzettend saai. Ik vind standaard nooit leuk en zou het liefst overal een eigen stempel op willen drukken... Die stempel is altijd speels, kleurrijk en een tikkeltje gek ;)! Ik kan dan ook niet wachten totdat ik ooit ons eigen keuken- en badkamerontwerp kan maken voor onze eerste koopwoning. ….Helaas gaat dat nog een tijdje duren! Dus moeten we het doen met goedkope oplossingen om onze goedkope keuken en badkamer wat ‘op te leuken’ en ‘eigen’ te maken. Bij Xenos kocht ik deze statische tegelstickers in de opruiming… Helaas waren de stippenstickers niet in het roze, en kocht ik voor de verandering ‘ns een keer blauw! Op het moment dat ik ze kocht, dacht ik helemaal niet na over het formaat en ik kwam er dan ook thuis pas achter dat wij helemaal geen vierkante tegels hebben in de badkamer! Met een beetje snijwerk is het gelukkig goed gekomen met het patroon. En! Ik vind de badkamer nu weer een stukje ‘leuker’.


13

juli

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Sushi is de afgelopen weken veel ‘de hort op’ en iets in mij zegt dat ons poezenkind stiekem ergens een vriendinnetje heeft! Als hij tegenwoordig om 17 uur binnen is, moeten we hem echt opsluiten, want daarna komt hij ook niet eerder thuis dan 4 uur ’s nachts! En vervolgens ook niet eerder zijn bed uit dan 13 uur ’s middags. Je moet toch grenzen stellen en dus maken we ‘m ’s ochtends gewoon om 8 uur wakker! Heus niet dat hij dan vrolijk is; het is dan echt een chagrijnig ding. En dit is dan de foto van Sushi met een kater. Pubers…


12

juli

2014

Zon op het balkon | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Eigenlijk hebben we sinds dat het ‘officieel’ zomer is, nog helemaal niet zoveel gebruik gemaakt van ons balkon! En dat is zonde, want we hebben de hele dag zon op ons balkon en een hartstikke mooi uitzicht op een prachtige tuin (compliment aan de onderbuurman Tonnie)! Ik besloot het balkon op te vrolijken met wat tuinkussens voor onze IKEA ROXÖ stoelen. Nergens vond ik leuke kussens in de juiste maat en dus vroeg ik mijn moeder kussens te maken (die niet altijd even blij is met mijn plotselinge creatieve bedenksels die zij vervolgens ‘moet’ uitvoeren). Ik kocht de stoffen een hele tijd geleden al op de markt en mijn moeder naaide er de kussenslopen van en zette een kruissteek met fluor wollen draad over de hechting. Dus wederom speciale dank aan mijn mama! We zijn er heel blij mee! Vanavond eten we lekker buiten en blijven we zitten tot de zon weg is… Want voor je het weet is de zomer weer voorbij.

Zon op het balkon | Makien Verkroost Interior Design + Styling


07

juli

2014

Aapjes kijken | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen weekend hebben Stephan en ik (voor ons doen) een bewogen uitjes-weekend gehad! Vrijdag verbleven mijn opa en oma bij mijn ouders in Eibergen en zijn we daar op bezoek geweest. ’s Avonds was er in het Openluchttheater van Eibergen een high tea georganiseerd door de organisatie van Have A Nice Day voor de omwonenden van het terrein… Mijn ouders wonen vlak aan het park, waar jaarlijks een megagaaf house- en techno festival wordt gehouden! En middels de high-tea (en een aantal gratis toegangskaarten tot het festival ;) wil de organisatie de omwonenden toch een béétje tevriend houden. Dus attent als ik ben; heb ik mijn ouders vertegenwoordigd. Zaterdagavond was een jubileumjaar voor het festival; het bestond 10 jaar! Naar eigen zeggen is het festival landelijk bekend geworden vanwege de uitzinnige sfeer, het diverse programma en het liefelijke, knusse karakter... Wat ik wel een beetje jammer vond, was dat het dit jaar samenviel met het voetbal. Ik heb er serieus waar HE-LE-MAAL niets mee! Maar de organisatie van H.A.N.D kon er jammer genoeg niet omheen, dus hebben ze ‘last minute’ een scherm van 16 meter breed neergezet. Toen hield het feestje voor mij wel een beetje op! Het festival sloot af met een waanzinnige vuurwerkshow van wel zeker weten een kwartier lang!

We lagen erg laat in bed om er ’s ochtends vroeg weer uit te moeten voor een dagje fris en fruitig aapjes kijken in de Apenheul! We hadden vrijkaarten die tot en met 6 juli geldig waren… Ik geloof dat ik 8 was toen ik er voor het laatst ben geweest en waarschijnlijk had ik zelf niet op het idee gekomen om daar naartoe te gaan als we die gratis kaarten niet hadden gehad… Maar HOE leuk was dat! Als ik in de buurt van Apeldoorn zou wonen, had ik serieus een seizoenskaart gekocht, zo leuk vond ik het. Mooi park met mooie dieren! En ontzettend leuk om de natuur van zo dichtbij de bekijken (lees: die doodskopaapjes in je nek te hebben :D). Die handjes! Zo fijntjes en schattig. Ik kon er uren rondlopen en kijken naar hoe schattig en kinderlijk die dieren met elkaar omgingen. Ergens verderop zat in een ander verblijf een groep apen heel geïnteresseerd met ‘iets’ te spelen. Even later kwamen we erachter dat het een grasadder(!!) was. Het hing er een beetje levenloos bij en als het weer wat bewoog, sloeg de aap het als BamBam tegen de vlakte… Het was eigenlijk best sneu, maar stiekem ook erg grappig. Die primitieve reactie van zo’n aap als zijn speeltje blijft bewegen deed me denken aan dit filmpje. Hihi!

Aapjes kijken | Makien Verkroost Interior Design + Styling


02

juli

2014

Volwassen doen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Toen Stephan en ik zijn gaan samenwonen kochten we onze IKEA Klippan bank via Marktplaats met een witte ‘teddy’ hoes. Die werd ontzettend gauw schmutzig en HEUL toevallig kwamen we bij IKEA zelf, in de koopjeshoek(!) een knalroze hoes tegen. Dus. Dat moest toen zo zijn, zei ik tegen Stephan. Ik heb destijds moeten beloven de hoes grijs te verven met textielverf, want een roze bank ging Stephan toch écht te ver. Dat verven kwam er maar niet van…;) Ik gebruikte de smoes dat het zoveel verf en dus geld zou kosten om te verven en dat het beter was ‘ooit’ gewoon een andere te kopen. Inmiddels zo’n anderhalf jaar later… Lopen we afgelopen maandag IKEA binnen; staat daar de Klippan bank; MET grijze hoes. Dus je raadt Stephans reactie al; “Dat moest zo zijn”. Ikzelf moet er heel erg aan wennen. Het is ineens een ‘volwassenen’ bankje.

Camouflagecat Sushi is er in ieder geval blij mee. 


01

juli

2014

Uitbreiding | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Op de Brocantemarkt in Diepenheim kocht ik een tijdje terug dit gewei met het idee het een kleine make-over te geven… Ik houd van herten, maar meestal van de levende versie of de extreem kitsch en plastic varianten. Zo’n schedel met gewei vind ik toch vaak iets te luguber; het blijft een restant van een dier dat heeft geleefd! Toen ik op Pinterest deze Pin tegen kwam, wilde ik toch zo’n ‘dooie’! Nu hij (denk dat het een mannetje was?) hangt, vind ik hem wel heel erg gaaf! Laten we maar heel cru zeggen “dat-ie niet voor niks is gestorven”.


21

juni

2014

DIY Porcelain Painting | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Gisteren kocht ik tijdens de brocante parade in Diepenheim dit super schattige schaaltje. Ik had een tijdje terug op Pinterest een leuke DIY gezien die ik ook zelf wilde uitproberen. Dus ik kocht porseleinverf bij de lokale hobbyzaak en plakte het schaaltje af. Ik heb het 3x geverfd, sneed het tape los met een scherp stanleymesje en bakte het een halfuur in de oven op 150 graden. En klaar! Weer ‘ns wat anders, tóch?

Ook de broodplank kocht ik voor een prikkie en gaf ik net even een ander uiterlijk door de dikte paars te verven.


20

juni

2014

Brocante Parade Diepenheim | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Jahaaa! Ik kijk altijd heel erg uit naar kunst, antiek, brocante, rommel of vlooienmarkten! Vandaag had ik speciaal vrijgenomen om samen met mijn moeder en een vriendin naar Diepenheim te gaan voor de jaarlijkse brocante parade. Mijn moeder en ik hebben voorgaande jaren altijd zelf met een kraam gestaan om brocante te verkopen, en ik vind het echt één van de leukste markten die er is! Het zijn eigenlijk allemaal ‘mooie’ kramen; erg leuk om ook gewoon rond te lopen en inspiratie op te doen. En voor wie denkt dat brocante alleen maar tuttige en popperige oude meuk is… Het is een kwestie van goed speuren! Ik heb best behoorlijk wat centjes uitgegeven vandaag, maar mezelf ook wat centjes bespaard. De schakel armband was liefde op het eerste gezicht! Ik wil al heel lang een Buddha to Buddha armband, maar daar stond dan een kleine 3 jaar sparen tegenover. Dit juweeltje was (laten we maar zeggen) 10x goedkoper en even mooi!! Dat soort aankopen kunnen echt mijn weekend maken. De drie ronde blikken heb ik ooit gehad (minder mooi van kleur) en heb ik ook weer weggedaan. Toen heb ik zoveel spijt gehad dat ik vandaag niet hoefde te twijfelen; ze waren van mij! Het ijzeren schaaltje op voet wordt waarschijnlijk een fruitschaaltje en het hertengewei krijgt een kleine make-over (to be continued). 


05

juni

2014

Vervroegde vaderdag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vaderdag is het bij ons thuis altijd een week eerder; 5 juni is mijn vader jarig. En omdat roze zijn lievelingskleur is ;) hebben we zijn cadeautje extra mooi voor hem ingepakt! We hebben hem Call of Duty Ghosts (PS3 spel) cadeau gegeven, waar we HEUL erg spijt van hebben. Herrie. Meer zeg ik er niet over. Gelukkig is hij er heel blij mee!


01

juni

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Voor vandaag stond een middagje inspiratie op de planning. Ik ben samen met mijn moeder naar de ‘Hip en Handgemaakt markt’ in Deventer geweest. Een ontzettend leuk, creatief en inspirerende markt; een aanrader voor iedereen!

…Een leuke bijkomstigheid was dat het ook koopzondag was. Zowel mijn moeder als ik zijn thuisgekomen met een paar leuke laarsjes uit de opruiming. En op het moment dat de doos 1 minuut leeg was, zat Mr. Sushicat er alweer in. 


30

mei

2014

Vintage Friday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen zondag vertelde ik al dat ik op de rommelmarkt een paar schatten had gevonden tussen de rotzooi… Zie hier; de koperen console die ik een plankje gaf en verfde in de kleur van onze muur (mijn opa zou zeggen dat ik van een kwartje een dubbeltje heb gemaakt ;) Ons nieuwe bed is een stuk hoger (lees: zo’n 30-40 cm) dan ons oude bed en dus staan de nachtkastjes niet meer naast het nieuwe bed! Deze console was wel een uitkomst. Ook kocht ik een knaloranje, gehaakte sprei en een koperen lijstje. Te kitsch voor woorden. Het lijstje krijgt nog een mini make-over…


28

mei

2014

Carlos the cockatoo | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wéér een cadeautje voor mijzelf! Deze kaketoe was een tikkeltje duurder dan de woonaccessoires die ik normaal gesproken koop, maar deze wilde ik al heel erg lang ‘hebben’… Ik vind het gewoon zo’n gaaf ding! Dus toen ik op Facebook een bericht plaatste met de vraag of iemand wist waar ik deze nog kon kopen, bleek de vogel in Eibergen te koop te zijn! De kaketoe is van Pols Potten en ik kocht de één na laatste bij Coot Wonen in Eibergen.

Nu lijkt het net alsof ik niets anders doe dan cadeautjes kopen voor mijzelf, maar ik doe ook spullen ‘weg’! Een tijdje terug had ik het al over dat Stephan en ik beiden wel toe zijn aan ‘wat’ anders. Wat precies, dat weten we zelf ook niet, maar op een aantal spullen ben ik gewoon uitgekeken. Ik probeer die nu via Marktplaats EN(!) mijn eigen Shop te verkopen! Ik verkoop spullen tussen die nog gloednieuw zijn (restanten zijn van de winkel die mijn moeder en ik hebben gehad), tweedehands of zelfgemaakte spulletjes… Dus zeg het voort :)!

Carlos the cockatoo | Makien Verkroost Interior Design + Styling


25

mei

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een echte zon-dag gehad vandaag! Omdat ik vrij had, zijn Stephan, Sushi en ik wat daagjes bij mijn ouders wezen klussen aan wat projectjes (nog niet klaar), maar vandaag reden we terug naar huis. In de auto was het erg warm, dus Sushi lag de hele weg te hijgen (zó grappig!). In de Enschede was vanmiddag een curiosa, vakantie- en stoffenmarkt waar ik graag naartoe wilde. Een alles in één markt waar een hoop troep en echte rommel werd verkocht, maar daartussen vond ik wel weer wat kleine schatten! Een likje verf erover en ze staan van de week op mijn blog ;)!


23

mei

2014

Girl stuff | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Soms ‘moet’ ik wat kopen… Ik kan er niks aan doen! En als het welverdiende salaris dan op mijn rekening staat, dan ‘mag’ ik weer wat cadeautjes voor mezelf kopen. Vandaag kocht ik bij HEMA deze leuke (FLUOR ROZE) medicijndoos… In de opruiming! We hebben in onze badkamer al wel een medicijnkastje hangen, maar die is de pleisters, paracetamol en andere troep ontgroeid, dus deze zal ook nog daadwerkelijk een functie hebben ook ;)

Ook de ‘Love’ armband komt bij HEMA vandaan. De andere armband kocht ik bij Action en is natuurlijk keiharde namaak van de Ibiza armbanden van Hipanema. Die wilde ik al een hele tijd lang hebben, maar het bijhorende prijskaartje sprak me minder aan. Ik had al het gevoel dat als ik maar even zou wachten, deze uiteindelijk wel ergens goedkoop zou worden nagemaakt. Op dit moment vind je ze dan ook overal, maar nergens zo goedkoop als bij Action!!


19

mei

2014

Bambi in the bedroom | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vorige week donderdag ben ik naar Deventer geweest voor een inspiratiedag die werd georganiseerd vanuit mijn (afgeronde) opleiding. Uiteindelijk ben  ik maar kort gebleven om vervolgens wat andere inspiratie te zoeken in de stad! Het centrum van Deventer was voor mij toch wel veel inspirerender! Ik heb een vriendin (en oud klasgenote) een aantal leuke winkeltjes laten zien en uiteraard kon ik niet met lege handen thuiskomen! Ik kocht bij Hoge Ramen onder andere deze muursticker van KEK Amsterdam en plakte hem op ons behang in de slaapkamer. Stephan vindt mijn hertenverzameling afschuwelijk, dus eigenlijk wist ik stiekem ook te voorspellen wat hij zou vinden van deze sticker… En leer mij mijn vriend kennen; hij vond hem verschrikkelijk! Hij heeft gewoon iets tegen hertjes! …Bambi trauma?


18

mei

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik had de afgelopen 2 dagen nog zoveel leuks willen laten zien en willen bloggen, maar vrijdagmiddag had ik plots een heel zwaar en lamlendig gevoel in mijn armen en benen. Ik hoopte dat het wel weg zou gaan als ik even zou gaan liggen, maar vrijdagnacht vanuit de huisartsenpost toch even wat pijnstillers gaan halen… Ik heb nu 2 dagen plat gelegen vanwege een spier die ik blijkbaar heb verrekt en waardoor er iets afknelde naar mijn armen en benen. Geen andere verklaring! En geen pretje, vooral omdat er zo weinig over blijft van een weekend dat ook vol gepland stond met bbq’s, wijntjes en gezelligheid! Sushi vond het dan weer niet erg dat we ‘gezellig’ thuis bleven. Hij ligt buiten in de schaduw, onder de boom van de onderbuurman of lekker binnen op de bank… Ik denk dat hij het te warm heeft om vogeltjes achterna te jagen!


13

mei

2014

Yeay, ik heb Hay | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…En ik wilde nog iets showen! Het is eerlijk waar, best veel geld, maar sommige dingen zijn het gewoon waard. Dit fluor ijzeren dienblad uit de serie ‘Kaleido’ van Hay is de eerste van de drie die ik van plan ben in mijn bezit te hebben. Deze kocht ik bij Brok Interieur in Hengelo en helaas hadden ze niet de twee nog kleinere dienbladen. Ik wil heel graag rood, oranje en roze, dus iedere winkel in de buurt waar ze het Deense merk verkopen, loop ik even binnen om te zoeken naar de juiste maten en kleuren. 


12

mei

2014

Mmmaandag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een heerlijk (goedkope) zoete, witte wijn, wat blokjes kaas en walnoten… En dat zomaar op maandag! Zo af en toe moet je het begin van een week even inluiden met wat weekendgevoel, tóch? Het roze gedipte broodplankje moest ik ook even showen ;) Overal zag ik broodplanken en ik wilde er één die zo goedkoop mogelijk was, zodat ik die vervolgens kon ‘dippen’ in de verf. En! Toen kwam ik deze, in ROZE verf en al gedipt tegen bij Xenos. Ik had me aangemeld voor de nieuwsbrief en kreeg 25% korting op een artikel naar keuze, dus deze kostte me nog geen vijf euro. Het wit porseleinen vogeltje van Serax is aan komen waaien vanaf Eijerkamp ;)


11

mei

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Soms heb ik even niets om over te bloggen, maar van Sushi kun je niet genoeg krijgen; Sushi sunday blijft! Gisteravond hebben Stephan en ik een familiefeestje gehad in Tienhoven (Utrecht). Hoewel we op de heenweg 10 minuten voor eindbestemming dikke autopech hadden en uiteindelijk 2 uur later op het feest waren, hebben we toch een hele gezellige avond gehad! Mijn opa en oma waren 55 jaar getrouwd en dat hebben we met de hele familie gevierd :) We waren pas laat thuis en dus vandaag tot laat in bed gelegen… Complete zondagmiddag zen! 


04

mei

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

De meeste katten hebben zo’n hangmatje aan de verwarming… Sushi niet.  Sushi heeft een bed op een bed. Het is het oude matras van onze (nu) oude boxspring. Toen we zijn gaan samenwonen, hebben we ervoor gekozen Stefs boxspring te houden, maar nu waren we toch echt toe aan een nieuw en breder(!!) bed. We wilden wel opnieuw een boxspring, maar man. Wat zijn die dingen duur! Dus via veilingsites bekeek Stephan af en toe al beddenzaken die failliet waren en toen ik tijdens Koningsdag zo ziek op bed lag, zag hij een kans! Hij is met laptopje naast mij in bed komen liggen om zich vervolgens uit te leven op veiligsites! Op BVA Auctions stonden/staan een aantal hele mooie boxspringbedden. En schijnbaar was toch echt heel Nederland aan het feesten, want wij hebben nu voor weinig een nieuw bed! Nadeel was wel, dat we ons oude bed nog moesten zien kwijt te raken via Marktplaats. Jammer voor Sushi, maar gelukkig voor ons dat het bed vanmiddag wordt opgehaald. Wat een koning hè, die Sushi! 


03

mei

2014

Spontaan shoppen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Het plan was vandaag om in huis eens grondig te gaan opruimen en schoonmaken, maar in plaats daarvan bedacht Stephan dat het misschien wel een leuk idee zou zijn om een woonboulevard te gaan bezoeken. Ik klaag en zeur al een tijdje dat ik van alles wil veranderen in huis… Niet zozeer een wandje verven, maar compleet een andere stijl met andere spulletjes. Wat ik dan precies wil, weet ik ook nog niet. Vandaag dus spontaan een middagje inspiratie op doen bij Eijerkamp! Gewoon omdat het kan! Ik houd van spontaan! Ik moet wel zeggen dat ik Eijerkamp dit keer zelf niet zo heel inspirerend vond. Cilo daarentegen was dit keer meer ‘mijn ding’. Minimalisme, felle kleuren en her en der een gigantisch kitsch object. Dus nu heb ik wat in mijn hoofd, alleen ontbreken er op dit moment de financiële middelen om alles ‘spontaan’ opnieuw aan te schaffen. DUS! Bedacht Stephan dat er op mijn blog een ‘marktplaats’ moest komen waar ik mijn spulletjes kan verkopen. Tweedehands design, kitsch of gewoon leuke hebbedingetjes die in ons huis hebben gestaan. Ik ben al 2 uur aan het rondlopen om te besluiten wat er dan echt weg moet… ZO lastig! Iets om over na te denken.


02

mei

2014

Fluor Friday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik heb echt de liefste mama van de hele wereld! De afgelopen paar maanden heeft mijn moeder heel wat uurtjes vrije tijd gestoken in het breien van dit mega grote wollen kleed. En ondanks dat zowel de winter als de fluortrend bijna voorbij zijn, ben ik er echt super blij mee! Hij is 240x220cm groot en er zullen wel zo’n 26 bollen wol in zitten, maar wat vind ik hem gaaf! Hij is echt heel erg zwaar geworden en hij is heerlijk warm. 


27

april

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…En nog meer kattenspam! Omdat ik morgen van plan ben om gewoon weer beter te zijn en te gaan werken, is het zondagdeheledaginbedhangen geoorloofd! En ik moet ten slotte ook even genieten van het feit dat Sushi daadwerkelijk de hele tijd om me heen hangt en om aandacht vraagt. Die kat is soms ook zo komisch, daar moet je dan wel foto’s van maken (katteneigenaren herkennen zich hierin :). Vanochtend kwam het beestje het bed opgesprongen met ‘zijn’ belletje in zijn bek. Het is serieus soms net een hond! Dan gaat hij net zo lang lopen etteren totdat we met ‘m gaan spelen…

Op onze slaapkamer hebben we een bedtafel op wielen die ik over ons bed heen rol op luie dagen zoals deze. En die bedtafel fungeert ook als sidetable die eigenlijk helemaal vol staat. Dus als ik ziek ben, dan moet daar ook mijn laptopje nog bij komen… Sushi moet. en. zal. daar tussen liggen spelen. Gek dier!


26

april

2014

Katerdag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Bleeeeeh. Een echte katerdag. En niet omdat ik afgelopen koningsnacht zo hard heb kunnen feesten, maar juist vanwege het feit dat ik niet kon meefeesten. En dan vandaag… De vrijmarkt op Koninginnedag is echt één van mijn lievelingsmarkten. Ik slaag altijd en kom dus nooit met lege handen thuis. Deze koningsdag was voor mij dan ook serieus een flop. Ziek op bed en kijken naar wat er op Facebook allemaal aan feestfoto’s voorbij komt, is marteling. Het enige voordeel is dat ik niet alleen op bed heb hoeven liggen. Mijn echte kater Sushi kwam alsmaar bij me liggen (doet-ie normaal NOOIT) en het leek wel alsof hij een soort van medeleven toonde. Ik was blij dat de camera naast mijn bed lag. Lieve Snoes :)


25

april

2014

Meet Betty | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Meet Betty! Deze retro hanger heb ik twee jaar geleden gekocht op de Koninginnemarkt en ik ben er nog iedere dag blij mee. Mijn moeder kocht toen eenzelfde hanger met bruine coupe en uiteraard was deze roze voor mij! En ik weet niet waarom, maar we noemden dit soort hangers vanaf dat moment Betty’s. Kettingen, tasjes en sjaals staan haar altijd veel leuker! Dus Betty hangt in onze slaapkamer. Af en toe wel ‘ns creepy, want het nachtlicht schijnt precies op haar gezicht. Dat moet inbrekers er zeker van weerhouden binnen te komen, dat wel!

Koningsnacht gaat ‘m voor mij helaas niet worden. Ik had wel plannen, maar daar staat nu een dikke streep door heen; erg jammer! De lamlendigheid van het ziek zijn hoort er helaas ‘gewoon’ bij, maar hoe leuk ik Pinterest ook vind en hoe fijn middagdutjes ook zijn, dat heb ik nu al wel weer gehad… Maar Koningsdag moet en zal ik ook naar de vrijmarkt gaan! Daar verheug ik me ieder jaar zo hard op! Dus voor vandaag veel vitamineshots en tóch wat extra middagdutjes om morgenochtend hopelijk een uurtje de deur uit te kunnen. Ik heb niets ‘nodig’, maar ik ben heel goed in het bedenken van redenen om iets nodig te hebben als ik wat leuks zie ;) 


24

april

2014

Ziek | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Het uitzicht voor vandaag zijn de hertenkopjes aan de wand in onze slaapkamer! …Gisteravond begon het al op de bank met een dekentje en keelpijn alsof er prikkeldraad achter in mijn keel zit. Je kent ze wel; de verschijnselen van een virus. Ik voel me beroerd en rillerig en eigenlijk heb ik nergens anders zin in dan in bed liggen met een warme kruik. Ik geef de schuld graag aan mijn vriend die afgelopen weekend heeft lopen snotteren en heeft lopen strooien met ziektekiemen. Vandaag laat ik me dus op mijn beurt lekker vertroetelen met kopjes thee met honing en Echinaforce.


22

april

2014

Armbandjes voor een goed doel | Makien Verkroost Interior Design + Styling

HOE mooi is dit! Onwijs leuke armbandjes om te dragen en een feestje om uit te pakken! Sieraden koop je toch veel makkelijker als je weet dat de opbrengst ervan naar een goed doel gaat… Via mijn studiegenootje Marte Lenferink werd ik via Facebook op de hoogte gebracht van een wel heel bijzondere actie voor KWF kankerbestrijding…

Team The CaraFans bestaat uit een groep van 4 vrienden; vriendinnen Marte Lenferink & Annefleur de Leeuw, haar vriend Bas Dost en zijn vriend Tom Scholten. Marte en Annefleur hebben elkaar leren kennen in een caravan tijdens een wielerevenement en samen met Tom en Bas hebben zij besloten hun vriendschap en passie voor wielrennen/sport samen te laten komen en in te zetten tegen kanker voor Alpe d’HuZes; een evenement van KWF Kankerbestrijding. Hun streven is om vier keer de Alpe d’HuZes te beklimmen en daarmee 2500 euro per persoon in te zamelen! Een actie die Marte bedacht om geld in te zamelen, was het verkopen van armbandjes. En dan wel mooie, fel gekleurde bandjes met veelzeggende bedels, zoals de gelukssymbolen liefde en hoop... Zij besloot Jesmin van Limbeek te benaderen; eigenaresse van De Zoete bezigheid in Almelo; een koffie en theeschenkerij met homemade zoetigheid waar je ook creatief bezig kunt zijn met heel veel verschillende soorten kralen, bedels en linten om je eigen sieraad te maken. Marte vroeg haar om mee te werken aan dit prachtige initiatief en heel enthousiast is dit toen ook gelukt. De Zoete bezigheid stelt haar materialen beschikbaar en zo zijn er inmiddels al zo’n 150 armbandjes gemaakt welke voor vijf en tien euro worden verkocht! En dat moeten er natuurlijk nog veel meer worden. Heel graag wil ik dan ook iedereen vragen mee te helpen om dit bericht te verspreiden of koop dit leuke armbandje voor jezelf, je dochter of de buurvrouw! Via de Facebookpagina kun je contact opnemen met Marte Lenferink :)

Armbandjes voor een goed doel | Makien Verkroost Interior Design + Styling


20

april

2014

Paastafelen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag geen Sushi Sunday, maar eerste paasdag…! Toen Stephan en ik in het appartement kwamen wonen, spraken we af om iedere zondagochtend uitgebreid aan tafel te gaan ontbijten of brunchen… Daar is niet echt wat van terecht gekomen. Erg jammer, want het dekken van de tafel met een leuk servies of tafelkleed en een bloemetje is gewoon al leuk om te doen. Dus nu leek mij Pasen wel het geschikte moment om de tafel weer eens aan te kleden en de paasbrunch weer op te pakken! Ik geloof dat ik tot aan mijn 12e iets met Pasen heb gedaan… Dan zochten we in de tuin van mijn opa en oma Verkroost paaseieren met de hele familie en daarna was er een gezamenlijke paasbrunch. Tijd om de traditie voort te zetten. Wel weer jammer dat het zoeken naar eieren op ons balkon wat minder spannend is.

Paastafelen | Makien Verkroost Interior Design + Styling


19

april

2014

Back to school | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was ik op stap voor wat Paasboodschappen en voor wat vrolijkheid op tafel. In plaats daarvan liep ik tegen deze stoelen aan bij Karwei; in de opruiming! Ik wilde al heel lang de ‘Back to school’ stoelen van Zuiver, maar gezien de ietwat hoge prijs per stoel heb ik daar nooit voor gekozen. Ik heb niet heel lang getwijfeld; dit waren de laatste vier… Het staat een stuk rustiger (lees: wit en kaal), maar toch ben ik er onwijs blij mee!


14

april

2014

Chocoglimmers | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…Dus de Paashaas is mijn nieuwe beste vriend! Erg slecht, maar kon ze niet laten liggen. Dat krijg je als je na je werk met honger boodschappen gaat doen. Wij hebben nu dus heerlijk gevulde chocolade paaseitjes, maar ik ben bang dat deze Pasen niet zullen meemaken ;). Die glimfolie van de eitjes vond ik trouwens zo mooi dat ik er van elk één heb bewaard in mijn agenda. Yeay!


13

april

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Bah, wat gaat zo’n weekend snel, maar wat een heerlijk weertje! Ik heb vanmiddag samen met mijn moeder fijn een stuk gewandeld op het Rutbeek (een recreatiepark in Enschede) waar we plots belandden op een naturistenstrand en we de schok van ons leven hadden en stiekem ook heel erg om gelachen hebben.

Wat betreft Sushi hoeft het ook niet warmer te worden. Die heeft vanmiddag al lekker liggen zonnebaden op zijn eigen ‘dakterras’.


10

april

2014

DIY dip dye gordijnen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik ben al een tijdje lang ‘fan’ van allerlei producten die bewerkt zijn met dip dye, tie dye of ombre verftechnieken. Dip-dye is een creatieve verftechniek waarbij je de stof een poosje in een verfbad laat hangen. Hierdoor trekt de verf langzaam omhoog in de stof en krijg je een overgang. Je kunt er van alles mee; van kussens, stoelen, behang, gordijnen tot aan kapsels en kleding. Dat kapsel heb ik gehad, dus nadat ik gistermiddag bij Intratuin hele leuke kussens had gezien, moest ook ons interieur er aan geloven. En onder het mom van “dat kan ik zelf ook” heb ik gisterenmiddag geprobeerd onze gordijnen een flinke pimpbeurt te geven. Met een klein zakje Dylon in de kleur ‘Black Velvet’ en een beetje geduld, waren onze gordijnen binnen een uur een heel ander stel gordijnen. Uiteraard had ik het liefst ‘Flamingo Pink’ gekozen, maar dat ging Stephan toch echt te ver. Nu loopt de kleur over van grijs naar wit en is onze huiskamer toch een stukje minder saai! Ik ben tevreden.


09

april

2014

Cactussen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Cactussen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vanmiddag ben ik even snel naar Intratuin op en neer gegaan voor wat balkonplantjes. Ons balkon geurt en kleurt van de zomer lavendel; heerlijk! Daarnaast vind ik het zo af en toe ook gewoon leuk om rond te hangen in tuincentra. Vaak hebben ze vlak voor of tijdens feestdagen ineens wat leuke spulletjes en ideetjes. Nu bleek heel Intratuin één groot Paasfestijn en naar mijn idee werd daar vroeger commercieel lang zo veel niet mee gedaan. Het was ook wel vrolijk om naar te kijken en ik heb er toch kleine inspiratie aan over gehouden. Ik heb vanmiddag nog wat lopen knutselen met textielverf van Dylon nadat ik in verf gedipte kussenslopen had gezien. De uitkomst zal ik morgen of overmorgen laten zien, het is ook voor mij nog erg spannend ;). Ook erg veel leuker vond ik de bakken met vele cactussen! Zo mooi dat de natuur (met een kleine helpende mensenhand) zulke apart, kunstige en kleurrijke planten kan creëren. Uiteraard kon ik het niet laten mijn cactusfamilie uit te breiden met twee roze pluimpjes. Love!

Cactussen | Makien Verkroost Interior Design + Styling


08

april

2014

Bloemen en ik | Makien Verkroost Interior Design + Styling

‘Vroeger’ vond ik bloemen verschrikkelijk truttig en hoefde je bij mij ook echt niet aan te komen met bijvoorbeeld een bosje bloemen, maar ‘tegenwoordig’ kan ik er eigenlijk wel heel vrolijk van worden! Tulpen en ranonkels in het bijzonder. Dus toen ik vanochtend (in de regen!) in de stad was om wat kleine boodschapjes te doen, heb ik op de markt twee bosjes tulpen mee naar huis genomen, gewoon omdat het kan! Het verbaasde me nog dat het niet eens zo duur hoefde te zijn. De ene bos is dan wel bijna uitgebloeid, maar die kreeg ik ook eigenlijk zo goed als voor niks. En ik denk dat ik toch wat vaker wat bloemenboodschappen ga doen, want hoe leuk staat dat! Die uilenvaas kocht ik in de opruiming bij V&D en is van Invotis.


07

april

2014

Sushi monday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Mmm… Van Makien!  ‘Gewoon’ sushi op maandag. Misschien komt het een beetje door het weer, maar ik word er behoorlijk lusteloos van (in de breedste zin van het woord). Zodra het wat warmer word, heb ik al gauw geen zin meer in avondeten of eten überhaupt. Het enige wat er bij mij altijd wel in gaat, is sushi (het voedsel, niet de kat)! Dus op dat soort dagen eten Stephan en ik allebei wat anders (want Stef lust helaas geen vis en is ook al niet gek op rijst). Dus. Sushi; helemaal voor mij alleen!


06

april

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…Dus Stephan zijn vergeten kleding uit Zwolle is opgestuurd! Wát ontzettend attent van de mensen van de Youg Men’s Shop in Zwolle! Na Stephan’s belletje hebben ze zijn tas met pas gekochte kleding onze kant op gestuurd per pakketpost. Nog blijer dan Stephan, was Sushi. Die kat kan onwijs gelukkig zijn met een DOOS.


04

april

2014

Limonadetap | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Omdat Stephan en ik in Zwolle afgelopen zaterdag zijn thuis gekomen met ‘maar’ 2 broeken, hebben we het winkelen vandaag even ingehaald in Enschede. Hij heeft zoveel kleding gekocht dat hij volgens mij het aankomende jaar ook geen kledingwinkel meer binnen loopt. Die jongen heeft in zijn hele leven nog nooit zo’n volle garderobe gehad! Maar we hebben dus ook wat andere ‘boodschapjes’ gedaan… En hoe leuk (en handig) is dit! Een limonadetap, van HEMA! Hij is geschikt voor 3,8 liter limonade en omdat-ie maar 4 euro kostte, hebben we hem meegenomen en vanavond op ons balkonnetje meteen maar even uitgeprobeerd. Grappig ding. Als je op een zomerse middag op de fiets stapt, stop je gewoon die tank in de fietstas! Leuk toch?


02

april

2014

DIY kartonnen 3D hert | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Na ons dagje winkelen in Zwolle, wilde ik echt heel erg graag zo'n 3D hert voor aan de wand. Net zoals die van Miho Design. En omdat ik vandaag een dagje vrij ben, had ik de tijd om zelf wat in elkaar te knutselen. Niet geheel naar eigen ontwerp; de mensen die een beetje bekend zijn met design kennen vast Vlaemsch wel... Dit 3D hert maakte ik van stevig passe-partout karton waarna ik het beplakte met fluor roze karton. Een patroon kun je zelf natuurlijk van ieder gewenst dier natekenen (of zelf maken). Vervolgens snijd je dat uit karton en schuif je het in elkaar. Het is even een karweitje, want vooral dat snijden in karton vereist wat kracht in je vingers, maar dan heb je uiteindelijk ook wat! Het is jammer dat ik nog niet zo goed ben in het fotograferen en bewerken van foto’s, want de fluor kleur van dit hert komt zo niet best naar voren. Maar ik zal je vertellen; hij KNALT van de muur!


31

maart

2014

Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Alhoewel we alleen voor Stephan zouden gaan (kleding)winkelen, zijn we ook nog wat andere winkeltjes binnengelopen. Ik houd van aparte winkeltjes! Je kunt er ook niet ongemerkt langslopen, want ze trekken je al van verre aan! Meestal zijn het winkels met veel kleur waar je heerlijk in kunt snuffelen; het liefst tweedehands en nieuw door elkaar of met leuke hebbedingetjes en gadgets. Winkels waarin op een hele creatieve manier met producten wordt omgegaan en waar de producten nooit saai zijn gepresenteerd. In iedere stad waar ik niet bekend ben, zoek ik dit soort winkels op… In Zwolle was het voor mij één straatje met drie wel heel erg leuke winkels vlak naast elkaar: Kunst & Klieder, Stef Stuff en Villa Tovertoren.

Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Zwollywood | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Zo lief als dat Stephan is, loopt hij zelfs op zijn verjaardag met mij mee naar binnen. Omdat-ie zo gek is op koken, staat hij vaak stil bij de kookspulletjes en handige hulpjes voor in de keuken. En ik… vind gewoon alles leuk! De ‘Sassenstraat’ in Zwolle is voor de liefhebbers van lekker rondhangen zoals ik een aanrader. Ik heb mij behoorlijk ingehouden met alleen een trommeltje en een taartkandelaar, maar op mijn verlanglijstje staat nog wel zo’n prachtig kunststof hert van Miho design. Alleen vond Stephan dat-ie dan wel onderaan dat lijstje moest komen te staan ;).


30

maart

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Gisteren vierden we Stephans 25e verjaardag! We zijn voor zijn verjaardag naar (zijn geboortestad) Zwolle geweest om (voornamelijk voor hem ;) te gaan winkelen. Daarna zijn we naar Eibergen gegaan om ook de verjaardag van mijn zusje te vieren. De tijd vloog voorbij gisteren! Ons dagje shoppen in Zwolle was erg leuk! Een beetje jammer was het dan wel dat we er gisteravond thuis achter kwamen dat Stephan zijn tas met nieuwe kleding nog in Zwolle had laten staan… Kan ook alleen hem overkomen! Ikzelf heb me behoorlijk ingehouden met shoppen. Het enige wat ik heb gekocht is een taartkandelaar en een leuk (nieuw!) trommeltje. De foto’s van ons dagje Zwolle houden jullie nog even te goed!

Omdat het gisteravond nogal laat is geworden, kwam ik vanochtend ook nogal traag op gang…Dat ene uurtje weekend mis ik gewoon nu al! Gelukkig staat er vandaag niet meer op de planning dan een beetje bankhangen en zonnen. En ook Sushi is vandaag meer binnen dan buiten… Ik denk dat de zon hem net iets te warm is op zijn vacht.


25

maart

2014

Inhaalslag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

ZO! Ik zit middenin een drukke periode. Aankomende week werk ik bijna iedere dag en zal ik ongetwijfeld ook minder bloggen, maar er staan ook heel wat leuke dingen op de planning voor deze week. Aankomende zaterdag 29 maart zijn mijn vriend en mijn zusje jarig. Groot feest! Ik ga overdag met Stephan naar Zwolle om lekker te shoppen (heus waar: zijn idee!) en ’s avonds gaan we saampjes uit eten. Daarna door naar Eibergen voor mijn zusje haar verjaardag. Leuke vooruitzichten dus.

Ook nog even terugkomend op afgelopen weekend; het Brocante Weekend was zeker voor herhaling vatbaar! Niet alleen omdat het een succes was en we onwijs veel leuke reacties ontvingen, maar ook omdat er gewoon nog stééds veel ‘over’ is. Mijn moeder heeft door de jaren heen zoveel verzameld en opgeslagen dat we nog wel drie weekenden kunnen vullen (overdrijven mag). Na afgelopen weekend was ik dan ook helemaal gesloopt en ik had niet eens meer de puf om te bloggen (en dat is best wel erg). Ik voel me ook geroepen om nog een keer reclame te maken voor mijn moeders nieuwe begin; Frechic! Ik zou het waarderen en daarnaast heel erg leuk vinden als jullie allen even de Facebookpagina liken ;) Binnenkort als de website daadwerkelijk online gaat, zal ik het laten weten…


22

maart

2014

DIY Klei(ne) hangers | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was de eerste dag van het Brocante Weekend! We hadden stiekem gehoopt op het mooie weer van afgelopen woensdag, maar helaas stonden de teilen aan het einde van de dag toch vol met water. Ondanks (!) het treurige weer hebben we een heel geslaagde eerste dag gehad! Vanavond vullen we de boel weer aan… Afgelopen week heb ik wel nog ‘even’ een DIY projectje uitgevoerd en deze is toch wel zo simpel en leuk om te doen; ouderwets kleien voor kleine harten hangers! Ik kocht mijn boetseerklei en cake uitstekers bij de Action. Je rolt het deeg met een deegroller uit van een bolletje naar een platte schijf op een velletje bakpapier, drukt/rolt er ieder gewenst patroon in en je steekt het vormpje en een gaatje voor het touwtje uit de klei. Vervolgens laat je het drogen totdat het is uitgehard en dan kun je het touwtje eraan vastbinden… Ik gebruikte één van de vele samples met houtnerf die ik heb overgehouden aan mijn opleiding. Het touw kocht ik bij de hobbyzaak hier in de stad, maar is natuurlijk te vervangen voor ieder ander lint. Je kunt deze hangers als seizoensdecoratie gebruiken, maar ook leuk aan een cadeautje binden! De mogelijkheden zijn oneindig.

DIY Klei(ne) hangers | Makien Verkroost Interior Design + Styling


21

maart

2014

Mini pizza | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik ben ontzettend blij met dat mijn vriend van koken houd! Ik ben geen keukenprinses. Ik kan bij wijze van spreken soep nog laten aanbranden! …Dus ik houd van makkelijk en snel eten, maar niet al té ongezond. Deze mini pizza’s zijn dan ook leuke kleine uitkomsten van recepten. Ik moet er wel bij zeggen dat als je niet goed tegen knoflook kunt, dit misschien niet het juiste gerecht is voor je. De dag erna hangt bij ons altijd een enorme knoflookwalm.

Voor degenen die het eens zouden willen uitproberen; het recept:
Verwarm de oven op 200 graden.
Toast een paar sneden van een brood.
Maak de saus in een middelgrote sauspan.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie op een halfhoog vuur.
Voeg 5 geperste knoflook teentjes toe en roer dit 2 minuten lang door.
Doe hierbij 2 theelepels rode cayennepeper (poeder), 1-2 eetlepels gedroogde basilicum en een pakje gezeefde tomaten.
Breng aan de kook, en laat het voor 15 minuten sudderen.
Plaats het getoaste brood op bakpapier.
Smeer op elk stukje brood een beetje ‘pizza’ saus.
Leg hierop een paar kleine mozzarella platjes en tomaten partjes.
Zet dit ongeveer 5 minuten in de oven (totdat de kaas gesmolten is) en let goed op dat het brood niet verbrand!
Haal het uit de oven en serveer met verse basilicum.


20

maart

2014

Wawollie | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een beetje laat, maar gisteren zijn mijn moeder en ik nog een rondje gaan rijden om her-  en der wat flyers te verspreiden en op te hangen voor aanstaand Brocante Weekend. We hebben ook bij veel kringlopen in de omgeving flyers opgehangen, dus toen we in Goor waren, zijn we even bij Wawollie geweest. Wawollie is voor mij echt het ideaalbeeld van hoe een kringloop er naar mijn mening zou moeten uitzien; een inspirerende winkel voor tweedehands goederen! Die organisatie is zó ontzettend creatief in het geven van ideeën voor producten. Daarnaast is de Wawollie Kringloop een stichting die zich inzet voor de verbetering van het dierenwelzijn; de totale nettowinst komt volledig ten goede aan verschillende organisaties die zich daar op alle mogelijke manieren voor inzetten. Dus je helpt de wereld in twee opzichten; het hergebruiken van spullen en het steunen van het goede doel voor dieren en dat is mijn ogen toch het mooiste doel van ‘kringloopwinkelen’.

Het enige wat dan wel jammer was, is dat alles wat ik wilde hebben ‘niet te koop’ was en wordt gebruikt voor presentatiedoeleinden…

Wawollie | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wawollie | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wawollie | Makien Verkroost Interior Design + Styling


17

maart

2014

DIY hert van washi tape | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dit kan iedereen, met elk gewenst patroon; op de muur of in een lijst. DIY met washi tape! Je kunt het momenteel overal kopen in alle kleuren en dessins, maar ik koos voor fluor roze ;) Mocht je zo uit de losse pols geen patroon kunnen verzinnen, dan wees gerust; heel het internet staat er vol van! Ik heb de dikte van één van mijn letters 'M' ook beplakt met washi tape; ook leuk!

Ik vind het onze schouwzonderhaard ook al stukken vrolijker zo! Net wat meer kleur :)


16

maart

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wat gaat de tijd snel… Niet alleen een werkweek, maar ook de jaren! Gisteren herdacht ik een vriend die alweer 10 jaar geleden overleed en ik vond het best beangstigend dat de tijd zo snel gaat, want zo voelt het niet.

Aankomende week leef ik toe naar het Brocante Weekend 2014; best spannend zoiets helpen organiseren! Mijn moeder heeft heel wat mooie dingen gemaakt, maar zo onderhand begint de ruimte behoorlijk vol te staan. Ik hoop dat de opkomst enorm zal zijn en dat het een goede start zal betekenen voor het bedrijf van mijn moeder. Binnenkort gaat de website online!

Helaas is het vandaag wat minder warm dan de rest van de week en dus staat bij ons thuis de verwarming gewoon aan. Sushi ligt lekker op de vensterbank; ik zou er het liefst inkruipen!


12

maart

2014

Lente | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag heb ik maar eens wat lente in huis gehaald (lees: uit het huis van mijn ouders gehaald). Ik heb nooit echt wat met planten gehad en erg lang leven ze ook niet bij mij. Wij hebben twee potten staan met slaapkamergeluk (omdat ik dat zo’n lief, klein en schattig groen plantje vond), maar ik vind het altijd zo’n stom gedoe met water geven; dan weer teveel, dan weer te weinig… Ik houd van onderhoudsvriendelijk! …maar ik hou ook van kleur. Dus ik dacht: een hyacint kan geen kwaad.


11

maart

2014

Fluor vreugde | Makien Verkroost Interior Design + Styling

YEAY! Die biscuit porseleinen waxinehouder komt uit de nieuwe collectie van Bolsius en kocht ik bij V&D. Ik zocht nog een klein kopje voor mijn vierde cactus en deze paste helemaal bij de rest van mijn fluor spulletjes. Nu hoorde ik achteraf dat je dat mat en ongeglazuurde porselein eigenlijk niet op deze manier in gebruik mag nemen omdat het zo poreus is (wat opzich wel logisch is). Maar ik vind het wel mooi staan ;) 


09

maart

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

…En zo’n mooi weekend vliegt dan ook voorbij! Vandaag zijn we weer in Eibergen om wat werk te verzetten en ik moet zeggen dat ik al met al zo best een productief weekend heb gehad. Mijn vriend heeft een begin gemaakt voor de website voor het bedrijf voor mijn moeder (dus nog steeds onder constructie), terwijl ik me bezighield met de productfoto’s. Mijn moeder is ondertussen hard aan het schuren, verven en nog meer aan het schuren en verven… Het wordt wat! Sushi heeft heerlijk liggen zonnebaden tussen de plantjes en lopen hengelen boven de vijver voor zijn eigen sushi. Lukt hem niet hoor ;) Deze foto maakte mijn zusje; Marjolein Verkroost.


08

maart

2014

Echt weekend | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Mijn eerste week werken bij V&D beviel super goed! Het is echt zo fijn om werk zo dicht bij huis te hebben! Iedere ochtend kan ik gewoon op mijn fietsje naar mijn werk. En ook zo fijn dat ik super leuke collega’s heb waarmee ik een lol kan hebben! Mijn voetjes moeten wel weer even wennen aan het feit dat ze de hele dag moeten lopen, maar ‘weekend’ krijgt zo veel meer betekenis als je de hele week écht hebt gewerkt… Mijn weekend begon gisteravond goed; mijn liefde had speciaal voor mij Sushi gehaald (het eten, niet de kat) en daar kan ik heel gelukkig van worden ;) En vanmorgen dan wakker worden met lente in de slaapkamer! HEEEERLIJK! Ik heb dit weekend nog wat leuke DIY ideetjes op de planning staan, maar voor de rest ben ik lekker buiten!


03

maart

2014

DIY Kaars kopje | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Het is een ontzettend truttig ding, maar ik wilde hem wel kunnen afvinken van mijn DIY to do lijstje. Dit is er eentje die gewoon hartstikke simpel is! Een kaars kopje! Voor mij geldt; hoe kitscheriger het kopje, hoe beter, maar je kunt elk kopje gebruiken… Het is ook eigenlijk een hele leuk en persoonlijke weggever voor verjaardagen. Men neme een kopje, wat kaarsen en twee satéprikkers. Kaarsen voorzichtig breken, lont bewaren, kaarsen op een laag vuurtje smelten, lont in het midden van het kopje hangen tussen twee prikkers en gieten maar! De mijne was binnen een halfuurtje helemaal afgekoeld en uitgehard… Te simpel! Ik vind het nu bijna zonde om het aan te steken, maar ik ben ook wel nieuwsgierig naar het licht. Mocht de kaars zijn uitgebrand, dan ‘schenk’ je gewoon je kopje bij. Super duurzaam! Ik houd van dit soort hergebruikprojecten…

DIY Kaars kopje | Makien Verkroost Interior Design + Styling


02

maart

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag staat er niet meer op de planning dan genieten van een zonnige zondag! Ik ga een lekker stuk wandelen en me een beetje mentaal voorbereiden op morgen, want dan draai ik mijn eerste werkdag als ‘Visual Merchandiser’ bij V&D Enschede! Na twee volle maanden zonder werk is dat ook wel super lekker; een beetje ritme en regelmaat in mijn leven! En gelukkig weet ik waar ik terecht kom; ik heb daar tijdens mijn Mbo opleiding stage gelopen met de meest gezellige collega’s ;) !

Sushi chillt vandaag lekker mee! Wat gedraagt die kat zich soms toch als een clown.


01

maart

2014

Gelukkige vondsten | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vanmiddag ben ik samen met mijn moeder ‘even’ naar de kringloop geweest om wat spullen weg te brengen en ik kon het natuurlijk niet laten om tóch even stiekem naar binnen te lopen. Ik ben wel super blij, want ik heb voor mezelf toch best wat leuk en kleine snuisterijen gekocht… Voor een prikkie! Ik vind de laatste tijd die marine blauwe kleur zo mooi! En tsja; die kolibries en andere vogeltjes en bloemetjes maakten het toch helemaal mij! Het marmeren kistje op pootjes ga ik gebruiken voor kleine sieraden en die boekjes met waanzinnig mooi handgetekende bloemen en insecten vond ik geweldig! Ik hou van dat soort oude illustraties. Misschien komen ze nog  ‘ns van pas.

Gelukkige vondsten | Makien Verkroost Interior Design + Styling


28

februari

2014

DIY Hanger | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Mooi weer, lekkere boswandeling, leuke takken zoeken en oude hangers slopen en je hebt een leuke ‘doe het zelf’ hanger! Je zou er ook nog kleine haakjes aan de onderkant in kunnen draaien, zodat je nog meer kettingen kunt ophangen, maar ik vond ze zo al leuk...


26

februari

2014

Zwart en witten | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dit is de schouw zonder haard in ons appartement! Bij het gebrek aan een haard, hebben we er destijds plankjes aan bevestigd om lijsten en andere leuke verzamelingen op te kunnen zetten (zoals je dat in al die leuke woonbladen ziet). En vanaf het moment dat die plankjes er hingen, staat er bijna iedere week wat anders op. Het zijn dan kleine veranderingen, maar ik vind het gewoon niet ‘af’, niet leuk genoeg staan en het past nog niet bij de  rest. En op één of andere manier kan ik het niet laten werken. Het enige waar ik heel blij mee ben, is de getekende roos die een vriendin van mij maakte. Die moet blijven! Misschien mist het wat kleur of moeten juist de lijsten zwart zijn…? Ik weet het nog niet.


25

februari

2014

Glimmedingetjes | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik heb een hele lange periode een gigantische sieraden tic gehad. Ik was net een ekster; van een kilometer afstand iets zien glinsteren op een rommelmarkt of in een kringloop en erop af vliegen! Het idee van iedere dag andere sieraden dragen, vind ik wel heel leuk, maar het echt daadwerkelijk afwisselen van sieraden heb ik nooit gedaan. Heel erg; ik heb bijna altijd dezelfde ringen om, oorbellen in en één enkele armband om. Dus zo af en toe dan draag ik ineens een andere ring (en dan valt het niet eens iemand op). Sieraden had ik altijd puur voor de heb, maar die sieradenverzameling van mij is de laatste paar jaren behoorlijk uitgedund; ik had namelijk meer dan 250 ringen! En op een gegeven moment leek ik wel een soort van immuun geworden voor sieraden. In één grote opruimbui heb ik een hele hoop sieraden nota bene gewoon weggegooid en alleen de sieraden bewaard waarvan ik zeker wist dat ik ze nog zou dragen… Uiteraard heel veel spijt van gehad, want veel materiële waarde hebben ze niet, maar toch kan ik wel nog iedere dag heel vrolijk worden, alleen van het kijken naar het glinsteren van mijn sieraden…


24

februari

2014

Smoothies | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik lijk een beetje stress en verminderde weerstand te hebben de afgelopen tijd, want de ene koortslip is nog niet weg en de andere hangt alweer aan mijn lip! Dus vandaag dacht ik eens gezond de dag te beginnen! Een smoothie met een klein beetje vruchtendrank en wat van dat ingevroren rode fruit, een kiwi, een banaan, een appel en! …Boerenkool! Ik heb ook gedroogde abrikozen, cranberry’s en noten ingekocht als gezonde tussendoortjes… Maar de ellende van dat gezond doen, is toch echt dat het wel heel erg duur is…


23

februari

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag waren we in Eibergen om kleine voorbereidingen te treffen voor het Brocante Weekend in maart en ik heb mijn moeder geholpen met schuren en verven… Mijn moeder is voorzichtig stappen aan het maken om haar eigen bedrijf op te zetten en zal zich aankomende week inschrijven bij de Kamer van Koophandel! Sushi heeft lekker om ons heen lopen rennen en als hij dan naar binnen wil, dan is dit zijn manier om dat aan te geven! Ik geloof dat de plantjes het er niet zo mee eens zullen zijn, maar hoe schattig!


20

februari

2014

Roosjes | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was heerlijk wakker worden door het geluid van vogeltjes met lentekriebels en iets te enthousiast was ik vanmorgen denk ik dan ook aan het opruimen en stofzuigen… Want op één of andere manier bleef ik achter het snoer van mijn ‘rozenlampje’ hangen en nog geen moment later spatte er duizenden stukjes glas door de lucht… HUILEN, moest ik. En ik zal wel overkomen als een heel materialistisch meisje, maar dat ben ik ook.

Het ijzeren lampje vond ik ooit helemaal verroest in de kelder van mijn ouders toen we aan het opruimen waren. Mijn moeder wilde het weggooien, maar ik vond het zo een sierlijk ding dat ik het wilde houden. Een jaar later kwam ik pas de lichtbron tegen, waarvan ik vond dat het mijn lampje helemaal ‘af’ maakte. Die lichtbron hebben kennissen van mijn ouders ooit meegenomen van een reis die ze maakte en jaren later zat dat lampje in een doos die ze aan mijn moeder gaven, omdat ze er op waren uitgekeken, maar het zonde vonden om zomaar weg te gooien. Mijn moeder gaf me dat lampje, omdat ik ‘iets met roosjes had’ (ja, ‘ik heb ook iets’ met; hertjes, vogeltjes en dino’s) en daar was ik toen ook heel erg blij mee! Het roosje lichtte blauw op en zo’n lampje had ik nog nooit gezien… Dus vet sentimenteel verhaal, maar het leek net of die twee voor elkaar waren ontworpen. En toen ik het vanochtend liet vallen, moest ik gewoon huilen. Ik dacht nooit meer hetzelfde lampje te gaan terugvinden en ik kon het ook inderdaad niet vinden. Totdat ik mijn mail opende! Mijn liefde had mij een ‘bevestiging van koop’ doorgemaild vanaf Ebay. Laten we het houden op hormonen, maar dat vond ik toch wel zo’n lief en romantisch gebaar dat ik weer een traantje weg moest pinken. Hij was via-via terecht gekomen op een website, genaamd ‘Kilokat’s antique light bulb site’ waar meer van die kunstige halogeen lampen stonden. Onder de afbeeldingen stond de fabrikant van deze mooie maaksels. De ‘Aerolux Light Corporation’ introduceerde in 1938 gloeilampen waarin figuren, zoals Mickey Mouse, roze olifanten, bloemen, enz. verwerkt waren. Het bedrijf heeft tot de jaren 70 prachtige dingen gemaakt, maar helaas bestaat het niet meer… Ik ben blij dat ik nu weet waar het lampje vandaan komt, maar ik ben nog blijer met mijn liefde!! Dank je wel :)


19

februari

2014

DIY Dino deksels | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik wilde al een tijdje mijn glazen voorraadpotten pimpen, want erg fraai zijn die deksels van zichzelf niet en ze staan bij ons in huis wel in het zicht. En toen ik een tijdje terug op Pinterest wat leuke ideeën tegen kwam, was het alleen nog een kwestie van DOEN. Misschien heb je ze zelf ook al ‘ns voorbij zien komen; die kleine plastic figuurtjes waarmee je vroeger speelde, gelijmd op de deksels en in één kleur gespoten. Dus dat idee had ik in mijn hoofd, alleen had ik die figuurtjes van vroeger natuurlijk net een jaar geleden weggegooid! Dus eerder dat ik een stel kunststof figuurtjes vond (die ik dan ook wel leuk genoeg vond), waren er weer wat maanden verstreken. Nou vond ik deze dinosaurus figuren twee weken terug voor tien eurocent (!!) op de rommelmarkt! Ik hou van dino’s. En! Ik had nog een fluor spuitbus liggen. Nou blijkt die fluor op dit soort deksels echt vet slecht te dekken! Vandaar, twee weken later; mijn DIY dino deksels…


16

februari

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag zijn we met z’n drietjes in Eibergen geweest om te werken aan een verlaat verjaardagscadeau voor mijn moeder. Mijn tante had mijn moeder voor 3 dagen naar Utrecht gelokt om te winkelen, zodat wij in Eibergen het huis eens even goed onder handen konden nemen! Ik had een nieuw interieurplan voor hen bedacht (mijn ouders hebben namelijk verbouwplannen) en hiervan een paar mooie 3Dbeelden gemaakt. Het ontwerp zal op den duur worden uitgevoerd, maar we wilden als verrassing voor mijn moeder voornamelijk de huiskamer weer ‘ns gezellig maken! De rest van de week zijn we op zoek gegaan naar nieuwe (tweedehands) meubelen en hebben we geprobeerd de renders tot werkelijkheid te brengen. Daarnaast hebben we de rest van het huis (het is een erg groot huis!) ook opgeruimd en schoongemaakt. Het was toch wel even drie dagen hard werken, en vooral het een verrassing houden voor mijn moeder, was erg lastig, maar geslaagd was het zeker! Mijn moeder kwam blij verrast (en heel verbaasd) thuis en gisteravond zijn we ter afsluiting dan ook lekker uit eten geweest bij de Griek. En vandaag… Helemaal niets anders dan lekker luieren! Ik had nog wat films in te halen en Sushi deed lekker lui mee ;)!


11

februari

2014

Feest en vreugde | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag was voor mij een heel bijzondere dag, want mijn schoolmaatje, (één van mijn beste vriendinnen) is vandaag afgestudeerd! Afstuderen aan de Jan des Bouvrie academie is een hele happening… Je bent ruim 4-6 maanden heel intensief bezig met een eigen gekozen volledige opdracht, vervolgens heb je twee ‘tussentijdse toetsen’ en uiteindelijk presenteer je tijdens een eindgesprek van 20 minuten al je resultaten en uitwerkingen aan een commissie en genodigden. De lat ligt erg hoog en ik heb de periode destijds zelf ervaren als een erg zwaar en pittige tijd… Vandaar dat de opluchting en ontlading ook des de groter zijn wanneer het verlossende woord ‘geslaagd’ eindelijk daar is! Ik ben super trots op mijn vriendinnetje! Haar afstudeerwerk was echt onwijs mooi en ze heeft het keihard verdiend!

Nadat we haar allemaal hebben mogen feliciteren, zijn we in een klein gezelschap per auto vertrokken naar het landgoed ‘Nieuw Rande’ om het slagen te vieren met een kop thee en uiteraard gebak! Net buiten Deventer was deze onwijs inspirerende plek midden in het prachtig Sallandse landschap, genaamd ‘Geb en Gaia’. Verschillende smaken, stijlen en culturen komen samen binnen dit pand en ik kon niet ophouden met foto’s maken van de vele verrassende hoekjes met retro behangetjes, vintage schoolstoelen en prachtige bossen bloemen. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van deze bijzondere dag!

Feest en vreugde | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Feest en vreugde | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Feest en vreugde | Makien Verkroost Interior Design + Styling


10

februari

2014

Kalmaandag | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Makien, papieren rompslomp en luiigheid op maandag… Zo af en toe moet ik echt een ochtend inplannen om een hele stapel papieren rotzooi uit te zoeken! Eigenlijk alles wat met de post meekomt, wordt door ons beiden op de zuiltjes in onze huiskamer ‘gedumpt’. De reclame wordt er tussenuit gevist en is ‘leuk’, maar beland nog dezelfde dag in onze oud-papierbak. En de ‘belangrijke’ post openen we, lezen we en  ligt vervolgens dus op de stapel. En Stephan en ik zijn heel geordend hoor en alles wordt ook heel goed bijgehouden, maar dan wel pas als de stapel hoog genoeg is om de mappen er weer bij te pakken. Nu zijn de cactussen gelukkig weer zichtbaar ;)


09

februari

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag gaan we met z’n drietjes op verjaardagbezoek in Eibergen! Mijn moeder is vandaag jarig en onze Sushi laten we nooit thuis als we naar Eibergen gaan (ook uit belang van het behouden van onze meubels)… Mijn ouders zijn absoluut minder blij met dat we Sushi meenemen, want Sushi terroriseert het hele huishouden! Die stadsboerderij van mijn ouders is voor hem één grote speeltuin en de poes van mijn ouders, ‘Dinges’, heeft geen moment rust als Sushi er is. Ik weet nog steeds niet of hij nou alleen wil spelen of dat het dominantie is, maar voor de zekerheid houden we ze zoveel mogelijk bij elkaar uit de buurt. Ik vind het fijn dat Sushi mee kan naar Eibergen; in Eibergen kan hij tenminste eens even écht lekker rennen. Wat dat betreft is het echt een makkelijke kat! Hij zou overal mee naartoe gaan, hij is niet plaatsgebonden en in de auto is hij ontzettend rustig! 


07

februari

2014

DIY Blaker | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Hoe onwijs cool is dit; de ‘Holde Isolde’. Deze ijzeren houder plak je op ieder gewenst schoteltje of schaaltje en je hebt binnen een handomdraai een persoonlijke blaker! Ik kocht de mijne vorig jaar bij de Utrechtse Fabriek en die is echt vuurrood, dus al die tijd zocht ik naar een schaaltje waarin dezelfde kleur rood terugkwam. En bij de kringloop vond ik voor een euro dit Chinees bewerkte schaaltje! Matcht mooi, tóch?


06

februari

2014

Romantisch doen | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen vrijdag op 31 januari waren Stephan en ik alweer 3 jaar samen. En sinds dat we ‘verkering’ hebben, doen we ieder half jaar iets leuks samen. Dit om er even bij stil staan, om elkaar te laten merken dat we elkaar niet als vanzelfsprekend nemen, maar ook vooral om niet in een sleur te raken… Die vrijdag had Stephan dus zijn laatste tentamen en was hij erg druk (en wat ik gedaan heb, weet ik niet eens meer!) en uiteindelijk is die dag gewoon als een ‘normale’ dag voorbij gegaan en daarom hebben we gisteravond saampjes aan tafel gegeten bij kaarslicht. Hoe romantisch! Wij zijn echt televisie-eters, dus dat was al best bijzonder. En áls we dan aan tafel eten, dan moet het er wel gezellig uitzien!


05

februari

2014

Kleurconcessies | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Gistermiddag ontvingen we onze tablet! Deze werd ons gratis aangeboden bij het afsluiten van een contract bij een niet nader te noemen energieleverancier ;). Ik moet er nog behoorlijk aan wennen, maar stiekem ben ik er toch best wel blij mee. De ‘Samsung Galaxy Note 10.1 2014 edition’. Een hele mond vol, maar wat een hip ding! Ik loop echt een decennia achter wat betreft gadgets... Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb dus gewoon nog een telefoon met knopjes! Een touch screen en het ‘swipen’ is voor mij dus ook helemaal nieuw. Ik vond het wel eng zonder hoes (ik wil nog wel ‘ns de kluns in huis zijn), dus Stephan kocht op Ebay de knalrode hoes met toetsenbord. Ik had persoonlijk een roze wel leuker gevonden. Maar ja! Dit ding is dus officieel van ons samen ;) Met rood konden we beide ‘wel leven’.


04

februari

2014

DIY Serviesetageres | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Deze DIY maakte ik vorige week tegelijk met de ‘kitscherigekippengaaslijst’, maar heb ik even bewaard voor vandaag; servies etagères! Hartstikke hip en ook nog eens functioneel. Die rode maakte mijn moeder van Hema servies, en de roze maakte ik van kringloopvondsten. De beeldjes bovenop de etagères hadden we nog. Mijn moeder gebruikte rode serviesverf om het beeldje in dezelfde kleur rood te verven als het servies. De mijne is geverfd met een roze lak op terpentinebasis... Goed gelukt toch? Tijdens het eerstvolgende feestje staan ze op tafel!


03

februari

2014

Hartje Hema | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Op mijn verlanglijstje staan al heel lang de waxinehouders van biscuit porselein met gekleurde binnenkant, van &Klevering. En in plaats daarvan heb ik nu een aluminium versie gevonden bij de Hema! In de OPRUIMING!! De binnenkant van deze sfeerlichthouders hebben ook gewoon exact dezelfde kleur roze als de roos van onze IXXI. Perfect! Ik geloof in ‘het moest zo zijn’… 


02

februari

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Deze foto maakte ik vorige week van Sushi! Ik vond het zo’n mooi contrasterend plaatje, onze grijze kat tegenover het spierwitte. Er zijn momenten dat ik alles in huis wel wit zou willen maken, maar dat gevoel heb ik vooral ’s zomers als de warme gloed van de zon op dat wit afgeeft. Dan is wit zo heerlijk licht en fris in huis. Toen we net in dit huis zijn komen wonen, hadden we ook alles wit! Maar in wintertijden bleek toch alles gauw kil over te komen en vandaar dat het langzaam is teruggebracht naar maar een klein groepje wit… Trouwens zeldzaam dat Sushi echt stilzit voor een foto hoor!


29

januari

2014

DIY Memobord | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Dus ik heb wat DIY projecten gevonden! En het eerste projectje is -al zeg ik het zelf- goed gelukt! Omdat ik dus nog behoorlijk wat kitscherige baroklijsten op zolder had liggen, wilde ik dit idee gewoon ‘ns uitproberen (ik heb nog zo’n stuk of 30 lijsten over). Deze lijst heb ik gebruikt om een soort notitiebord/kaartenhouder van te maken. Het is echt super makkelijk zelf te doen en het is net weer even anders! Als je net als ik nog ergens kippengaas hebt staan, dan knip je het op maat en niet je het er gewoon achter. Die leuke chromen clips zijn van Dille en Kamille.


27

januari

2014

Op zoek! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vandaag een beetje een rare maandag! De zon schijnt zo af en toe en ik heb vanochtend lekker het hele huis opgeruimd en schoon gemaakt. En toch heb ik zo het idee dat de rest van de dag niet zo productief zal zijn. Ik denk dat ik vandaag op zoek ga naar een nieuwe ‘DIY’ uitdaging! Alle ideeën en suggesties zijn welkom :)


26

januari

2014

Sushi sunday | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Afgelopen week is Sushi een beetje onrustig geweest. Hij zocht constant aandacht, liep de hele tijd te mauwen en op het moment dat hij naar buiten mocht, wilde hij weer naar binnen… Ook de gordijnen moesten er weer onder lijden helaas. Maar er was toch een moment dat de etterbak even stilzat! Wel helemaal stijf van de adrenaline, dat zie je zo! Brok vol energie, die kat van ons. 


24

januari

2014

Goed gereedschap | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Goed gereedschap is het halve werk en dat geldt ook zeker bij koken (zegt mijn vriend die altijd kookt)! Onze dure keukenmessen raakten steeds meer versleten en dus waren Stephan en ik op zoek naar nieuwe messen. Maar het soort messenset waarnaar ik op zoek was, bleek stervensduur te zijn! Ik wilde graag van die mooie RVS keukenmessen... Bij eigenlijk alles wat we kopen vraag ik me af of het bij de rest van het interieur past, alles moet op het eerste gezicht ‘mooi’ zijn (en dan functioneel). Dus plots liepen we daar bij de Action tegen een RVS messenset aan. En! Maar een tientje!! Maar wat dat betreft ben ik wel skeptisch; zou het van dezelfde kwaliteit zijn als de duurdere variant? De Action is nou typisch zo’n winkel waar je nooit uitloopt zonder iets te kopen en de laatste tijd weet ik me behoorlijk in te houden door mezelf af te vragen; “Heb ik het nodig?” Toch namen we de set mee op de gok. En wat zijn ze fijn!! Alles snijdt weer zo soepeltjes! Klein geluk van een messenset! En ze zien er ook nog ‘ns ‘design’ uit! Dus ik raad ze iedereen aan!


19

januari

2014

Sushi Sunday! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Kijk dan toch hoe heerlijk het leven van die kat eruit ziet! Lekker de hele dag ongegeneerd voor pampus kunnen liggen... Voor mij geen luie zondag! Vandaag doe ik dan eindelijk definitief afscheid van alle roze lijsten die ik door de jaren heen heb verzameld. Ik sta vandaag denk ik wel de hele dag op zolder om alle lijsten wit te lakken. Al eerder lakte ik alle koperen lijsten wit (ik vond wel dat ik die 'mocht' houden). Maar ik bleek te zijn vergeten dat ik nog twee verhuisdozen vol kitscherige lijsten had staan! Die liggen dus al sinds ik verhuisd ben uit Eibergen in die dozen. Zonde! Dus de lijsten mogen allemaal mee naar het 'Brocante Weekend' van 22 en 23 maart. Ik weet nog niet of ik ze los zal verkopen of er een compositie van maak op een paneel. Als het wit lakken is gelukt, dan plaats ik een foto en hoor ik graag jullie mening!


14

januari

2014

Kleurrijk brocante | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik ben een hele grote verzamelaar, dat zit in mijn bloed! Maar daarnaast is het afstruinen van kringlopen en rommelmarkten denk ik ook wel mijn grootste hobby! Voor zo min mogelijk geld de meest mooie spulletjes kopen; heerlijk! Al vanaf mijn twaalfde vond ik het leuk om samen met mijn moeder naar de kringloop te gaan. Toen ik achttien werd, zijn we samen een winkeltje begonnen. We kochten meubeltjes, knapten deze op en verkochten het. Die winkel hebben we opgeheven, maar de verslaving om spulletjes te blijven kopen en op te knappen, is gebleven. Vandaar dat we hebben besloten dit jaar op 22 en 23 maart een 'Brocante Weekend' te organiseren. Mijn moeder, een vriendin van mijn moeder en ik hebben samen door de jaren heen behoorlijk wat leuke spullen verzameld en ook de aankomende tijd proberen we zoveel mogelijk van dit leuks te verzamelen om tijdens dat weekend allemaal bij elkaar te zetten en te verkopen. Van meubels tot aan servies! Voor alle mensen die net zo veel houden om te struinen en snuffelen; jullie zijn op 22 en 23 maart allemaal van harte welkom aan de Grotestraat 68 te Eibergen van 10-17 uur.


12

januari

2014

Sushi Sunday! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Onze kater Sushi is een echt handenbinder! Slapeloze nachten, minstens 20 kapotte kabels, gordijnen met scheuren en halen, papier en plastic dat nooit veilig is... Die kat van ons is wel 'ns vervelend. Maar! Als hij dan slaapt, is hij zooooo ontzettend schattig!


10

januari

2014

Uitpakken! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Vanmiddag was ik op verjaardagbezoek! Het nichtje van mijn vriend is vandaag 6 jaar geworden en gelukkig houdt ze net als ik ook van roze. We gaven haar een roze pony, voor bij de Barbie verzameling! En dan zie ik inpakken zelf ook als een feestje; uitpakken met inpakken. Weer een reden om die knutselkast in te duiken en te knutselen, knippen en plakken... Je moet toch vrolijk worden van dit soort kleuren! Leuk!!


07

januari

2014

Helemaal in de war ! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Wakker worden met zon in huis is zoveel fijner! Je stapt meteen opgewekt uit bed en hebt zoveel meer zin om je dag actief te beginnen. Die warme gloed over alle kleuren in ons huis zijn ineens tien keer mooier. Een beetje zon in huis en ik heb de lente al in mijn bol! Dat zal vies gaan tegenvallen als het dan daadwerkelijk ineens begint te sneeuwen over een tijdje...


05

januari

2014

DIY Hama hert hanger | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ik spendeer de laatste paar maanden veel tijd achter mijn laptop en kan het dan niet laten ten minste één keer per dag op Pinterest te kijken. En mijn overzicht staat er vol van: de strijkkralen van Hama... Nu kwam ik een patroon van een hertenkopje (BEN IK DOL OP!) tegen en daarom besloot ik vanochtend maar \'ns de knutselkast in te duiken! Dat spul heb ik al vanaf dat ik acht jaar oud was, maar zulke leuke ideeën als dat er nu op internet staan, waren er vroeger niet.

Het gewei van het hertje is best kwetsbaar en ik geloof dat ik het wel vier keer opnieuw heb gestreken eerder dat ik het heel van het bordje kon halen! Nu zit het vast en raak ik het ook niet meer aan. En zo op de koelkast heeft het gelukkig niets te lijden...


03

januari

2014

Kerstcadeautjes! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Beloofd is beloofd; foto's van mijn verlate kerstcadeautjes! Ik kan echt weer maanden vooruit met het geluk dat ik haal uit hebbedingen! Wat ben ik toch lekker materialistisch...

De witte magneetclip op onze koelkast is van Kikkerland en gekocht bij Hoge ramen. De geometrische tekeningen zijn eigen maaksels. De ijzeren vogel bookmarker op de koelkast en de vogel lamp zijn beide een ontwerp van Hommin en ironisch genoeg gekocht bij De vrije vogel. De bookmarker is zo ook leuk te gebruiken als kaartenhouder :)


02

januari

2014

Dagje Deventer! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

In het kader van 'mamsheeftnogvakantie' ben ik vandaag lekker gezellig een dagje naar Deventer geweest met mijn moeder. Ik heb daarnaast nog wat leuke kerstcadeau's gekregen van mijn moeder (beter laat dan nooit ;). Misschien dat ik deze morgen even leuk op de foto zet voor jullie ;)! Hier onder in ieder geval een kleine selectie van de foto's van vandaag...

Ik vind Deventer een ontzettend leuke stad met toch een gezellig dorpse uitstraling! Een stad om echt leuk te winkelen, maar ook zeker om gewoon rond te slenteren en kwijlend langs inspirerende etalages te lopen. Deventer heeft zo veel leuk en kleine winkels in van die heerlijk gezellige steegjes. De woonwinkels zijn uiteraard mijn favoriet, maar voor inspiratie tijdens een kopje thee en een super lunch, moet je echt bij A Taste of Honey zijn. Ik voel me helemaal thuis tussen al het kitsch en al die mooie verzamelingen kunst.

Dagje Deventer! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Nieuw voor mij was de vintage, outlet en tweedehands kledingwinkel 100% Jezelf, op de linker foto. Rechts Hoge ramen; een leuke winkel met van kitsch tot aan design in drie historische pandjes die met elkaar zijn verbonden in een spannende kruip door - sluip door constructie!

 Dagje Deventer! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Ook hebbedingen -en kledingwinkel Holy Cow vind ik geweldig. Je wordt bij binnenkomst al verwelkomd door kleur!

Dagje Deventer! | Makien Verkroost Interior Design + Styling


01

januari

2014

Let's do this! | Makien Verkroost Interior Design + Styling

Een nieuw jaar met nieuwe kansen! ...Na lang nadenken, twijfelen, en nog een keer nadenken en twijfelen begin ik dan tóch aan een blog! Ik zie het als de eerste van de vele uitdagingen van 2014. 

Zelf ben ik verslaafd aan blogs die vol inspiratie staan! Je valt van het één in het andere, springt van link naar link en als het 's avonds tijd is om te slapen, gaan al die nieuwe frisse ideeën nog tien keer door je hoofd. En ik vind het zo leuk om te zien dat je jouw eigen leven op die manier in een overzicht kan delen met anderen. Mooie ervaringen, mooie hebbedingen, leuke tips en trucs... Een logboek van de leuke dingen in je dagelijkse leven!

Mijn blog zal gaan over mijn leven, over hoe ik altijd bezig ben met wonen en interieur en het veranderen daarvan. 2014; hopelijk een creatief en ondernemend jaar!!